Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annaq_88

Aparat ortodontystyczny - wydłużanie zębów?

Polecane posty

Gość aparatkaa
Moja powiedziała mi podobnie, że z wiekiem zaczyna być widać dolne a nie górne zęby. Wyśmiałam ją. Po to założyłam aparat żeby móc śmiać się na luzie a nie tłumić uśmiech. Parodia, jestem przewkurzona.

Gość RedslimTea
długo nosisz? ja mam już dosc tych moich. mam dwa i te ciągłe rany od drutów i ból żebów mnie wykańczają. A noszę od czerwca

Gość aparatkaa
18 marca minął mi rok. Wszystko byłoby ok bo dobrze go znoszę gdyby nie to.

Gość aparatkaa
Miałam krzywy zgryz i zęby wysunięte do przodu. Wtedy moje ząbki wydawały się dość duże. Teraz, gdy mam już prawie proste strasznie się zmniejszyły. Najgorsze jest to, że jak się uśmiecham to mam widoczne pół zębów i pół dziąseł.

Gość aparatkaa
Rozumiesz- zakładając aparat cieszyłam się, że jak go ściągnę to wreszcie będę mogła normalnie się uśmiechać bo wcześniej krępowałam się przez królicze zęby...Pytałam mojej orto czy jest jakiś sposób na to, początkowo powiedziała mi że tak, można coś z tym zrobić ale tylko troszkę się to zminimalizuje. Powiedziała że raczej odradza bo efekt będzie mizerny, więc już dalej nie pytałam. Przy następnej wizycie znowu wróciłam do tego tematu a ta mi wtedy powiedziała, że nic nie można zrobić :/ Nie wiem o co chodzi. Rozmawiałam też z dentystką (która nie zajmuje się ortodoncją) o tym a ta powiedziała mi, że jedynym wyjściem jest skrócenie dziąseł chirurgicznie! Więc nie wiem czy zawracać jeszcze tyłek tej mojej babce, widzę zresztą, że irytują ją te moje pytania. Jestem w kropce...

Gość po wydłużeniu efekt jeszcze
gorszy będzie przecież wtedy policzki będą zupełnie za krótkie na przykrycie

Gość RedslimTea
a tak przy okazji- niewiesz czy za tzw router też się płaci? bo ja za leczenie zapłaciłam do tej pory już ok 4 000 ;/

Gość aparatkaa
Nie chcę wydłużać tylko podciągnąć dziąsła do góry. Dół niech zostanie taki jak jest.

Gość RedslimTea
kurde, to rzeczywiscie nie ciekawie ta sprawa u Ciebie ;( wcale sie nie dziwie, po to zaklada sie aparat ,zeby byc zadowolonym z efektu... męcz ją nadal, za to płacisz

Gość aparatkaa
router? Masz na myśli ten aparat który póżniej trzeba zakładać na noc żeby zęby nie wróciły da dawne miejsce? Jeśli tak to chyba 400 zl

Gość aparatkaa
Chyba będę bo coś mi się wydaje, że mnie zbywa. srednio jestem z niej zadowolona.

Gość RedslimTea
ojej ;/ no to mnie pocieszylac ;0 myslalam,ze to juz w cenie aparatów :{

Gość aparatkaa
Chyba będę, wydaje mi się że ona mnie zbywa. Średnio jestem z niej zadowolona.

Gość aparatkaa
No z tego co wiem to raczej nie, niestety. Ale doją nas nie? A u mnie to wydaje misię że wyjściem byloby podnieść te zamki go góry, pod same dziąsła( chociaż mam juz je dość wysoko)

Gość RedslimTea
moze jakas malo wyrozumiala, albo stara ;) moja ma z 25l i podejmuje kazde ryzyko;) założyła mi ostatnio żółte gumki-jak stwierdzila- co by na święta pasowaly,hehe;)

Gość RedslimTea
a doją naprawdę niezle ;/

Gość RedslimTea
z tymi zamkami wyżej masz racje-mi tez przeklejała zamki na dwójkach

Gość aparatkaa
Moja ma tak ze 35 lat, napewno nie więcej. No właśnie apropo gumek- mi już zakłada nie takie pojedyńcze na zamki tylko taki jeden. I słuchaj- zakłada mi bezbarwny, który strasznie mi żółknie. Poprosłam ją o inny kolor to powiedziała że te które mi zakłada są najlepsze, długo działaja i nie produkują innych kolorów a że inne ściągną co maja ściągnąć i pózniej to już są lużne i nic nie dają. Nie wiem czy mam jej wierzyć czy nie? Raz mi fajtucznie założyła szare bo się uparłam ale przy nastęonej wizycie już te co zwykle:/

Gość aparatkaa
Tak w ogóle to skąd jesteś? Ja Kraków.

Gość RedslimTea
też zakłada mi taki bezbarwny-ale jako dodatkowy oprócz tych pojedyńczych. Przez to coś ledwo mogę umyć zęby. Raz miałam taki w kolorze żółtym i nie wygladało to ciekawie. Ale czy ten bezbarwny jest mocniejszy to nie mam pojęcia.

Gość aparatkaa
Pewnie kit mi wciska:/ może chce się ich po prostu pozbyć:/ Jakaś ona dziwna jest. Przestaje jej ufać i żałuje, że to właśnie do niej się zgłosiłam.

Gość aparatkaa
??

Gość aparatkaa
Chce tez zapuscic zeby na cycach- da rade?

Gość taka jedna aparatka
Aparatka zal naprawdę Cię czytać co piszesz, nie podoba się ortodonta to go zmień, ja za nim wybrałam orto to byłam na 2 konsultacjach, teraz lamentujesz bezsensownie, lepiej rusz tyłek na konsultacje do kogoś innego. Płacisz kupę kasy im wiec wymagaj:) Apropos ligatur to ja biorę bezbarwne albo białe bo najbardziej mi odpowiadają, mam już 23 lata i nie chce chodzić w kolorowych. Ale orto ma całą palete kolorów bo dziewczyna przede mną zawsze zakłada każdą w innym kolorze:P

Gość tdt
A jest jakis sposób, żeby zęby przy uśmiechu były bardziej widoczne? Bo mnie warga zasłania pół zębów...

Gość aparatkaa
taka jedna aparatka-> nie wcinaj się jak nie masz nic ciekawego do napisania. Nie tak prosto zmienic orto bo nie kazdy chce konczyc zaczeta przez kogos innego robote. Także wypad!

Gość aparatkaa
E, Ty z godz. 19.07 podszywający się pode mnie-> pocałuj mnie w dupee

Gość aparatkaa
ok, wypnij sie i zdejmij majtki.

Gość aparatkaa
patologia, nie interesuje cie ten temat to wypad, niepotrzebnie zawracasz dupe.