Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Odpowiedzialność dzieci

Odpowiedzialność dzieci za długi rodziców?

Polecane posty

Gość mammaaa to samooooooooooooo
jesli chodzi o spadek po dziadkach to niewiem.ja mam male dziecko.

Gość mammaaa to samooooooooooooo
ja u siebie za spisanie aktu notarialnego zaplacilam 76zł i potrzebny jest akt zgonu rodzica/rodzicow.A w sadzie placi sie 40zł.

Gość przyjąć spadek
z dobrodziejstwem inwentarza,lub go odrzucić(gdy masz pewność,że i tak nic nie zostanie po spłaceniu),ale z tego co kiedyś słyszałam,wnuki też muszą sie tego zrzec,jak są niepełnoletnie to przez opiekuna prawnego,ale lepiej się upewnić(przy uczelniach prawniczych funkcjonuje tzw bezpłatne poradnictwo prawne)na to wszystko też jest odpowiedni czas po śmierci spadkodawcy!!!!!i tego ściśle sie trzymać,by i tak nie odziedziczyć długów!

Gość Odpowiedzialność dzieci
Aha, spodziewałam się kosztów u notariusza jakichś większych, rzędu tysiąca czy nawet więcej. Jeśli to będzie kwota do 200 złotych to nie jest tragicznie. Na 99% nie będzie nic dziedziczone.

Gość gość
nierozumiem dlaczego dzieci mają odpowiadac za głupoty rodziców, nie dość że nic człowiekowi nie dali nabiora długów a ty sam do wszystkiego dążysz i osiągasz jest zci cieżko bo inne dzieci, potem dorośłi mają pomoc od rodziców a ty nie i potem płac jeszcze ich długi.. skądś to znam niestety:(

Gość gość
Sprawdzcie czy nie ma przedawniwnia bo na zalely czynsz jest 3lata.