Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HankaSzklankaEwa

Mówi,ze okradam jej dziecko.Pomocy

Polecane posty

Gość HankaSzklankaEwa

Witam,mam duzy kłopot.Prowadziłam z narzeczonym wspolnie firme(firma jest moja)calkiem niezle prosperuje.Narzeczony pol roku temu zginąl w wypadku samochodowym,miał dziecko z pewną kobietą.Ona nie pracuje,zawsze dawał jej naprawde duzo pieniedzy na nia i na dziecko.Ostatnio ta panna przyszła do mnie po pieniądze.Ja jej i jej dziecku nic dawac nie musze przeciez

Gość HankaSzklankaEwa
Nie wiem jak ta kobieta ma czelnosc do mnie przychodzic po pieniadze

Gość fdsadagfd
oczywiście ze nie

Gość HankaSzklankaEwa
Ona jest okropnym leniem.Woli siedziec w domu niz pracowac.Mowilam narzeczonemu,ze dawanie jej takiej kwoty pieniedzy to totalna glupota.A ona teraz przeychodzi do mnie,ze nie ma z czego zyc,pytałam i pracy nie szuka

Gość Jeju :)
To była wspólna firma, wiec coś jej sie jednak należy.

Gość guomi
Jeju co ty czytac nie umiesz?? przeciez kobitka wyraznie pisze ze firma jest jej

Gość kazdy jest inny i
nie dawaj jej nic bo sie pozniej od niej nie uwolnisz. niech ruszy dupsko do roboty i sama zarobi :O

Gość agawarszawa
musisz porozmawiac z jakims prawnikiem. dziecku nalezy sie spadek po ojcu, wiec jesli firma byla jego wspolwlasnoscia to prawdopodobnie polowa nalezy do tego dziecka - jesli nie ma innych spadkobiercow. lepiej zasiegnji rady prawnika bo mozesz miec klopoty

Gość
to firma byla na was oboje czy na ciebie? nie masz obowiazku utrzymywac dziecka zmarlego narzeczonego kazdy sad ci to przyzna to raz, dwa ze alimenty to wklad 2 stron- on jej dawal pieniadze, NA DZIECKO, wiec i ona temu dziecku powinna podobna kwote zapewnic on nie mial obowiazku utrzymywac JEJ

Gość kazdy jest inny i
ale firma jest autorki, jej partner tylko tam pracowal- ja tak to zrozumialam :)

Gość no i ma rację
o czymś takim jak spadek po ojcu na rzecz dziecka slyszalas niunia kiedyś? Albo renta.

Gość HankaSzklankaEwa
Firma jest moja i zawsze była, narzeczony tylko u mnie pracował

Gość guomi
no i ma racje zeby był spadek, to najpierw musi byc własnosc "niunia" :D:D:D a firma jego nie była

Gość
no to nie ma o czym mowic, nic jej nie jestes winna

Gość ja powiem tak .....
jeżeli firma jest zapisana tylko na Ciebie a Twój narzeczony był tylko jej pracownikiem a nie współwłaścicielem nie masz obowiązku płacić ani złotówki i do tego nie potrzeba prawnika

Gość
poradz pani pojscie do sadu, w ktorym i tak nic nie uzyska a jak cie bedzie nachodzic zglos to na policje

Gość HankaSzklankaEwa
On nic nie miał pieniadze szybko sie mu rozchodziły,pomijajac,ze jej tez kase dawał.Renta sie dziecku nalezy,ale renta nie przysługuje przeciez tej leniwej pani

Gość
ewentualnie jest cos takiego jak odprawa posmiertna, ale to nalezy sie jednorazowo i tylko dziecku

Gość
renta rodzinna nalezy sie po rodzicu ktory mial prawo do renty bodajze

Gość HankaSzklankaEwa
Denerwuje mnie tylko jedno,ze ona opowiada o mnie okropne glupoty do ludzi.Np.ze firma była jego i on ja przepisał na mnie.Ze miał duze oszczednosci w domu a ja wszystko ukradłam

Gość bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Ty się poradź prawnika, a potem jej powiedz, ze jak ma jakieś dezyderata, to niech złoży sprawe do sądu. Prezentów jej robić nie musisz, a wrecz nie powinnaś

chyba nie do konca jest tak, jak mówisz, ale nie jestem pewna na 100%, więc nie będę się spierać... w każdym bądź razie autorko - ta pani nie ma prawa od ciebie wymagać pomocy finansowej, czy też łożenia na utrzymanie dziecka :)

Gość guomi
to ją postrasz,że wniesiesz sprawe o pomówienie, a świadków bedziesz miec jak tylu ludziom takie bzdury opowiada

Gość arrrrek
Przede wszystkim - jeżeli firma była na osobę fizyczną - na ciebie, nie masz żadnych zobowiązań w stosunku do osób trzecich. W skład spadku wchodzą wyłącznie udziały w spółkach prawa handlowego, natomiast jeżeli spółka prowadzona była w drodze umowy cywilnej (tzw spółka cywilna) to majątek spółki stanowi współwłasność w częściach ułamkowych wspólników- lecz jest to regulowane umową. W przypadku 1 - nie masz żadnych zobowiązań w stosunku do osób trzecich, wszystkie prawa majątkowe stanowią wyłącznie twoją własność, a pazerną kobietę możesz poszczuć psami.

Gość bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Jasne, że ona teraz się pieni, bo umarła kaczka, która znosiła złote jajka. Ale niech zejdzie na ziemię sprawa do sądu, co sąd zasądzi, to dziecko dostanie i do widzenia

Gość
zorientowalam sie :) powiedz mi jeszcze czy on mial jakis swoj majatek, ktory moglby podlegac pod spadek

Gość HankaSzklankaEwa
Mnie tylko dziecka szkoda.Sama kupowałam Małej prezenty,jest przesłodka,ja nie mam dzieci i miec nie bede,ale leniwej babki utrzymywac nie bede.

Gość HankaSzklankaEwa
nic nie miał