Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HankaSzklankaEwa

Mówi,ze okradam jej dziecko.Pomocy

Polecane posty

Gość leididaga
Wiem, że może to jest przykre, ale staraj się nie dawać małej jakichkolwiek upominków, ewentualnie jakieś cókierki na urodziny, bo u takiej baby nawet najmniejszy prezent materialny o niewielkiej finansowej wartości będzie dawał powody do roszczeń materialnych - bo będzie twierdziła, że jej się należy, bo wychowuje dziecko, a takie kobiety znając sprawy spadkowe, nie idą do pracy, bo twierdzą, że im się należy bo mają dziecko nawet jak dziecko ma 19 lat.

Gość ka'eojq'poejq
a gdyby byli po ślubie, to coś by się dziecku od niej należało?

Gość hh333333333333333333
tak,z majatku odrebnego i wspólnego

Gość orpupe
po ślubie nalezy się coś z majątku odrębnego też?? Czyli jak ja mam np firme i mieszkania i wyjdę za mojegofaceta który ma dziecko to w razie rozwodu czy ego śmierci temu dziecku należy się coś z mojej firmy lub mojego mieszkania które miałąm przed ślubem już i które jest tylko moją własnością??

Gość dziołcza ze śląsku
słuchaj ty masz firmę, miałaś męża, niewiem czy on cię zdradził w trakcie waszego małżeństwa czy wcześniej. Jeśli w trakcie, to postąpił podle. Ale miał obowiązek utrzymywać dziecko. A teraz pomyśl, może ona nie jest dla ciebie ważna, ale czy jej córka, oraz córka twojego mężą. Człowieka którego kochałaś, cię nie obchodzi. Chyba stać cię na to aby dać tej małej jakieś pieniądze. Przecież gdyby twój mąż żył nadal opłacałby koszty wychowania jego córki. Albo poszukaj tej kobiecie jakąś pracę, a może ona woli opiekować się dzieckiem, jak dotąd. Pomyśl, ona też cierpi. A może powinnaś pomóc, bo masz dobre serce. A wątpię czy będziesz się cieszyć, kiedy ta mała będzie żyć w biedzie.

orpupe źle mnie zrozumiałaś, po ślubie w razie śmierci tego ojca, dziecko dziedziczy pół majątku odrebnego tego rodzica, a nie jego żony i pół z połowy majątku wspólnego, bo do podziału jest tylko ta połowa ktora ten tatus zostawia po sobie, oczywiscie tak sie dzieje tylko wtedy, jesli ten facet nie ma innych dzieci, np z ta nowa żona, bo wtedy one tez dziedzicza

dziołcza ze śląsku a ty to w ogóle mnie roizbawilas:D:D:D:D:D:D:D przeczytaj jeszcze raz UWAZNIE temat

Gość dziołcza ze śląsku
UBAWIŁAM, a w co w tym śmiesznego

Gość to nie jest pomoc
i to nie jest dobre serce. Pomocą jest np. nieoprocentowana pożyczka rozłożona na korzystne raty, pomocą jest znalezienie korzystnej oferty pracy itd. Utrzymywanie obcej osoby to nie pomoc, tylko szkodliwa "niedźwiedzia przysługa". A jak dziewczyna ojca dziecka też umrze to co?

dziołcza ze śląsku a tym ze pieprzysz farmazony :D:D:D to nie byl jej mąż ui nie machnał sobie dzicka na boku i wiele innych szczegółów,ktore jakos ci "umkneły":D:D:D nie chce mi sie tłumaczyc, przeczytaj cały temat jeszcze raz

Gość dziołcza-ty skończyłaś
podstawówkę już????bo półstronicowe teksty dzieci czytają ze zrozumieniem już w kl 2 szkoły podst!!!!!!!nie kompromituj się więcej!

Gość HankaSzklankaEwa
Witam:)Wrocilam własnie od Przyjaciolki,ktora twierdzi,ze ta leniwa panna nie pojdzie do pracy,ma jakiegos faceta teraz