Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Autorka__tego_tematu

Co daje ślub? Pomijajac sprawy milosci itd. strona formalna

Polecane posty

Pomijajac sprawe milosci itd, chodzi mi o strone formalna. Napisze co mi przychodzi do glowy i dopisujcie inne: - to samo nazwisko-majac dziecko wszyscy maja jedno - podzial majatku w razie rozwodu po ustaleniu wspolnosci majatkowej - w razie jakiegos wypadku, pobytu w szpitalu kontakt z lekarzami jako rodzina

Gość stek bzdurvb
kłopoty, prioblemy bierzcie przyklady z czarnych ajaj pomijając gwałty na dziecikach

Gość Lena2000
Ślub = niewola i nieszczescie, nic poza tym jak dla mnie

Gość daje tylko takie oficjalne spr
w stylu, wspolne rozliczanie sie malzonkow, dziedziecznie etc ale tez utrudnienia w stylu alimenety na malzonka nieroba, podzial majatku przy rozwodzie gdy strona zaradniejsza musi sie podzielic z ta druga, obojetnie czy to maz czy zona

poza tym ciezej sie rozstac, jest ryzyko twkwienia w nieudanym malzenstwie przez to, calymi latami ale co ma slub do milosci to nie wiem, nie ma nic

A mozna gdzies przeczytac jak to od strony formalnej wyglada? Gdzie to jest napisane? Po prostu jestem ciekawa bo nie wiem.

"utrudnienia w stylu alimenety na malzonka nieroba" co to znaczy konkretniej?

ze po rozwodzie musze bylemu mezowi placic alimenty jak nie bedzie mial srodkow do zycia?

jak sie rozwiedziecie z orzekaniem o winie, to malzonek ten niewinny, moze sie domagac alimentow na siebie jesli poziom jego zycia znaczaco sie obnizyl, zwykle sa to kobiety na ktora placi maz, bo zdradzil etc ale niewykluczone ze to ty bedziesz zarabiac mnostwo forsy a twoj maz niewiele i jesli rozwod bedzie z orzeczeniem twojej winy to on zazada alimentow, kto wie :) to tak ogolem, to nie sa wiadomosci od prawnika tylko od kogos kto chcial sie dowiedziec o tym przed slubem, wiec jakby co to lepiej zapytac prawnika