Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asienka5566

Matura ustna z j.polskiego

Polecane posty

Gość asienka5566

Mój temat brzmi: ,, Indywidualiści, szaleńcy, dziwacy. Ukaz sylwetki bohaterów innych niż wszyscy, nieprzeciętnych" zastanawiam się nad bibliografia. Myślałam o: Mity Greckie,, Herakles" ,,Lalka" Wokulski ,,Wesele" Rachela ,,Cierpienia młodego Wertera" ,,Makbet" ,,Skąpiec" ,,Król Edyp" ,,Granica" Muszę coś z tego wybrać... Z góry dziękuję za pomoc

Gość asienka5566
No ja cały czas nad tym myślę:)

Gość asienka5566
No raczej.:)

Gość Szpindlerowy mlyn
ja bym postawila na makbeta, wertera no i raskolnikowa z zbrodni i kary przede wszystkim

Wiesz najlepiej weź książki które bardzo lubisz przecież nie muszą być to lektury i podpasuj bohaterów pod temat no chyba, że znasz wszystkie te książki od A do Z bo mogą zapytać Cię o taką mała głupotę której nie besztasz wiedzieć bo nawet uwagi na to nie zwróciłaś... Dwa lata temu zdawałam matur i miałam 100% i żadnej lektury tylko książki które lubię a jedna z koleżanek miała temat ,,wojna i pokój coś tam jeszcze" a i to taki kujon był wiec książki znała na pamięć i co?? i 30% Ale jak coś to chętnie pomogę... I wbrew co mówią nauczyciele nie ucz się pracy swojej na pamięć bo coś zapomnisz w nerwach i dupa będzie... Pozdrawiam...

Gość vbnvcn
jeszcze nie zrobiłaś tego? co wy za nauczyciela macie?:o my już dawno, na początku zeszłego semestru mieliśmy zaczynać a w listopadzie/grudniu omawialiśmy je z nauczycielem :o wszyscy już dawno mają z tym spokój, może niektórzy małe poprawki wprowadzą :o

Gość pilna maturzystka
ja wlasnie pisze prace ; ) bibliografia w zasadzie juz gotowa, temat: OBRAZ MORDERCY. Krwiście się zapowiada ]:->

Gość sunny888
A Hamlet? Jak by nie było - indywidualista i dziwak... :)