Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lola2013

pomysł na biznes czy to sie uda?

Polecane posty

hej mam taki pomysł zeby otworzyc soją firme która bedzie sie zajmowała usługami fryzjerskim w domu klienta, chodzi mi o tadiego fryzjera z dojazdem do domu nie zwykly salon jak myslicie czy to sie uda? czy na rynku jest zapotrzebowanie na tego typu uslugi czekam na wasze opinie na ten temat a moze ktos ma pomysł na nazwe firmy??

Gość "Samodzielna i zaradna"
jak tanio to czemu nie? no i jakość musi być wysoka bo to nie dla tych co 2 razy do roku chcą się ogarnąć.

Gość hhggfdeerttyyuuu
Ja myślę, że takie jeżdżenie do klienta tylko w przypadku jakichś sytuacji typu : ślub itp. tak normalnie to ja bym np. wolala do salonu pojsc

Gość Ooo39
Ja osobiście bym chętnie korzystała z takich usług, niestety nie mam pomysłu na nazwę, sama się właśnie zastanawiam nad własną firmą :)

Według mnie pomysł jest dobry, tylko może być problem z jego wykonaniem tzn: - do ceny usług musiałabys doliczyc cene dojazdu (paliwo) - wszystko wozić ze sobą to jakies auto dostawcze chyba musiało by być ;) - też nie każdy ma warunki w mieszkaniu (chodzi np o wielkosć) żebyś mogła mu wszystkie swoje "zabawki" rozłozyć A może lepiej coś w rodzaju np. autobusu z fryzjerem w środku? Tak jak jest np autobus do pobierania krwi, wszystko w jednym miejscu ;) Życze powodzenia!

lola2013 Ja uważam, że to świetny pomysł. Wiadomo, że w domu nie zrobisz wszystkiego np trwałej, a jak ktoś tu napisał, że potrzebowała byś busa do przewożenia wszystkiego to totalna bzdura. Sama korzystam z usług takiej dziewczyny, która przychodzi do mnie do domu ściąć mnie moją mame i ojca i wychodzi zarobiona i uśmiechnięta a my też zadowoleni bo nie musimy ganiać po mieście, ona się dostosowywuje do nas z porą i dniem :) Jest to bardzo wygodne dla tych co im zawsze brakuje czasu na wszystko więc co szkodzi spróbować jeśli umiesz , lubisz i czujesz się na siłach to próbuj jedna druga klienka poleci Ci dalej i tak się kręci :) Powodzenia

pomysl jest napewno dobry, ja od lat mieszkam w Holandii i tu to jest znane od lat, tez mam taka fryzjerke co przyjezdza do nas nawet wieczorami bo za dnia nie ma nas w domu,ona jest tansza niz w zakladzie bo nie musi placic za czynsz i inne oplaty a dla nas wygoda nie trzeba sie z domu ruszac :) wszystkie zabiegi robi bo ma ze soba caly sprzet (specjalny kofer na kolkach gdzie ma wszystko co potrzebne) mysle ze warto sprobowac !!! powodzenia

Gość ja bym z chęcia skorzystała
z usług takiej fryzjerki.

dzieki za wszystkie wypowiedzi, jestem fryzjerką i zajmuje sie fryzjerstwem od 6 lat, ktoś powiedział ze bedzie drożej wcale nie nawet taniej bo nie bede przeciesz płaciła za czynsz prąd prawda a jesli chodzi o koszty paliwa to nie jest to az tak drogie jak wynajecie lokalu prawda?? autobus to tez fajny pomysł ale niestery bardzo kosztowna inwestycja bo musialo by to kosztowac prrenascie tysiecy prawda?, a co to tego że trwałej nie da sie zrobic to niby dlaczego?? a może jeszcze macie pomysły na nazwanie takier firmy???

Swietny pomysl. Podoba mi sie. Jest wiele starszych ludzi ktorzy z jakis wzgledow nie moga lub nie maja ochoty isc do salonu. I w tym ukladzie salon przyjdzie do nich! Zycze powodzenia!!!! A nazwa? W Twoim domu Zawsze na czas Just cut U Ciebie..

Gość DrMengele
Bus nie, ale mini wan to raczej mus.

Usługi fryzjerskie w domu klienta - super pomysł. Sama korzystam z tego typu usług. Podobnie zresztą z usług kosmetycznych (coś na kształt mobilnego salonu kosmetycznego). Życzę powodzenia w realizacji biznes-planu! ;)