Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pestycyda

Luteina w ciąży.

Polecane posty

Mam pewien problem związany z w/w lekiem. Jestem w 7 tygodniu ciąży . Niecałe 3 tygodnie temu kiedy byłam pierwszy raz u ginekologa zapytała o dolegliwości. Ponieważ bolał mnie brzuch (tak jak przy miesiączce) przepisała mi właśnie lutinę. Miłam brać przez 3 dni 2x2 tabl. Nie przeszło. 18.03 byłam ponownie u lekarza i nadal mam brać te tabletki, ale już 3x2 tabl. Jeśli do końca miesiąca bóle brzucha nie miną to mam się znów zgłosić. Czy ktoś może wie, czy takie bóle brzucha są groźne? Co jeśli mi nie przejdzie?

Gość wwex
Nie martw się na zapas na początku ciąży boli brzuch ,a co do luteiny to ja jestem w 30 tc i nadal biorę.

ja też brałam bo mnie brzuch bolał (od 5 do 15 tyg chyba). Tylko że luteina nie zniweluje ci bólu raczej. Pomoże ci podtrzymac ciążę bo jeśli we wczesnej fazie ciąży (tak było u mnie) boli brzuch to może to być odklejająca się kosmówka. Mi na ból przepisali inny lek.

hej:) Ja tez brałam luteine bo bolał mnie brzuch i miałam plamienia ale po czasie ustapiły a nieprzpeisał ci nospy??

Ja mam to samo. Jestem w 9 tygodniu, też boli mnie brzuch tak jak na okres. Dostała, luteine 2x1 i nospę 3x1 i l-4 - mam jak najwięcej leżeć. Fakt, że jak leżę, to boli mniej lub wcale, jak tylko wstanę od razu jest gorzej.

Nie, o nospie nic mi nie mówiła. Tak na dobrą sprawę to nawet nie wiem dlaczego może mnie boleć. Nie są to jakieś straszne bóle, żebym się zwijała z bólu, ale nie powiedziała mi o co chodzi więc się martwię trochę. Jeśli do czwartku mi nie przejdą bóle to mam się znów zgłosić do lekarza.

Luteina nie jest na ból. To jest hormon na podtrzymanie. Na ból no-spa albo Buscopan. Ja mam takie bóle i lekarz mi mówi, że to normalne, bo się macica rozciąga. Jak będa mi bardzo dokuczały mam brać buscopan (w aptece, bez recepty) ale lepiej pogadać z innym lekarzem. Bóle brzucha w ciąży sa NORMALNE. Luteinę biorę od początku bo plamiłam i miałam skurcze.

Gość hihahahe
mnie brzuch bolał przez całą ciążę. Brałam nospę, luteinę też ale nic to nie pomagało. Jak mnie bolał mocno to poprostu kładłam się do łożka i było lepiej. Nie martw się tak to już jest, ze najczęściej boli brzuch. Ja nie raz miałam silne bóle. Córeczkę mam w 100% zdrową więc nie stresuj sie tak. Zapytaj lekarza dlaczegotak jest, napewno ci wyjaśni. Mi to moja lekarka tłumaczyła ale juz zapomniałam co tam dokładnie mówiła,

Mi powiedziała, że niby po tym bóle mają minąć. Chciała mi dać później jakieś inne tabletki po 40zł, bo niby lepsze, ale nie chciałam, bo już wystarczy, że feminatal800 mi wcisnęła też 40zł zapłaciłam. No i poza tymi bólami to mówiła, że wszystko jest w porządku.