Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Połączenie kolorów

Jak Wam się podoba takie połączenie kolorów w pokoju?

Polecane posty

Gość
Cześć,szczerze powiem ci,że żadne. Siedzę w kombinacjach kolorów już jakiś czas i taka kompozycja sprawi,że staniesz się wiecznie przygnębiona/y. Szczerze,odradzam.

Gość Połączenie kolorów
A możesz zaproponować coś lepszego? Bardzo bym chciała ,żeby znalazł się tam ciemny fiolet na jednej ścianie, ciemny ale w żywym odcieniu.

Gość Połączenie kolorów
Pokój jest duży , ponad 20 m2

Gość fiolet to zły kolor
niedobry,przygnębiający

Gość
w mojej sypialni jest ciemny fiolet,dokładnie lato jagodowe chyba z nobilesu,i powiem ci,że świetnie komponuje się z soczystą pomarańczą w zapadach pokoju czyli tam gdzie masz okna oraz jesli masz jakieś wnekiw ścianach tak jak u mnie wnękowa oświetlana długa półka,po prostu prostokątna dziura w ścianie. Piekne połączenie kolorów plus minimalizm. Polecam!

Fiolet wydaje mi się trochę za ciemny. Hm, a może brzoskwiniowy? Odcienie żółtego, pomarańczowego to ciepłe kolory, na pewno będą na Ciebie lepiej wpływały niż ciemny fiolet. Ale jeśli się nie zdecydujesz, to wydaje mi się, że druga kompozycja jest najlepsza ;)

Gość
Rzeczywiście fiolet to zły kolor,ale tylko wtedy gdy zle go dobierzemy. Natomiast jeśli połączymy go z czymś żywym wygląda z klasą i stworzymy wyszukany,wysmakowany klimat.

Gość Połączenie kolorów
Dzięki ,ale niestety nie lubie pomaranczowego. Bardzo podoba mi sie kolor mus jagodowy z dekoralu lub lesne owoce , oby nie było zbyt rozowo http://www.dekoral.pl/kolory_pl_kolory,szlachetna_klasyka.xml

podoba mi się pierwsza opcja z najciemniejszym szarym kolorem :) myślę że będzie fajnie jak dodasz zielone kwiaty ,palmę wysoką ? albo magnolie ,tylko w domu to chyba jedynie sztuczne :(

mi sie za bardzo ten szary nie podoiba, ogolnie mysle ze do tego ciemnego fioletu powinas dolaczyc jakis abrdzo jasny fiolet lub zolty albo zielony

Gość
Jeśli nie lubisz pomarańczy to proponuję w takim razie iść na całość i pomalować cały pokój na fiolet z tym,że wszystkie meble muszą miec barwy ciemnej czekolady a dodatki w kolorach bieli i lilii. Miłych kombinacji!

W katalogu Dulux'a jest fajne połączenie dwóch fioletów- pole lawendy i śliwka węgierka-wg mnie ciekawie to wygląda. Fioletu z szarym bym nie łączyła bo faktycznie pokój będzie przygnębiał. Widziałam też połączenie ciemnego fioletu z jasnym niebieskim. Całkiem znośne ;)

Gość Połączenie kolorów
Opisze Wam dokładnie jak to sobie wymyśliłam:) Pokój to mniej więcej kwadrat , niestety okno jest tylko jedno ,ale za to wielkie z wejsciem na balkon.Ściane z oknem i tą naprzeciw niej chce pomalować na biało. Na tej z oknem będzie duża roleta rzymska biała , a tam gdzie drzwi na taras delikatna półprzezroczysta biała zasłona. Pod oknem będzie stało ciemne biurko wenge , nowoczesne, proste i mały , biały lub metalowy regał na farby itp.,bo maluje;) , jedna sciana fioletowa , na jej tle łóżko ,obok duży , jasny fotel .Na białej ścianie naprzeciw okna będzie wielki biały regał zlewający się ze sciana , coś takiego ,ale robiony na wymiar i nieregularny: http://images2.cafemomstatic.com/images/user/gallery/post_1492155_1262579052_med.jpg Wymiary 2x2m mniej więcej. Szara ściana z drzwiami z szafą : http://www.ikeafans.com/galleries/images/10438/large/1_P1080544.JPG i toaletka z lustrem w srebrnej ramie:) Do tego roślinki , jakies bonsai;) Jak Wam sie podoba?

Mnie Twoja wizja się nie podoba, za pstrokato...biurko wenge, biały regał, lustro w srebrnej ramie... Zdecyduj się na jeden kolor (chodzi o meble) bo tak to każdy kąt będzie z innej bajki.

To ja wrzucę swoich pięć groszy i powiem tak: sama mam w pokoju dwie ściany fioletowe (śliwka węgierka) - świetny kolor i do tego dwie jasno różowe, choć upierałam się na wściekłym różu, rodzice się nie zgodzili - a ja i tak musiałam przystać na ich propozycji :). Nie jest źle, w pokoju mam przewagę wściekłego różu, różnego rodzaju dodatki, zaczynając od firanek kończąc na pościeli :D:D:D:D. Ale broń boże nie jestem żadną Dodą, czy jakąś Barbie, bo te kolory to tylko w pokoju mam :D:D:D...

Gość Połączenie kolorów
Pstrokato? Mi się własnie wydaje ,że nie jest pstrokato. Same proste formy biel neutralna , szary własciwie też , tylko ten fiolet sie wybija , poza tym biel , jasna szarość i troche ciemnych mebli , właściwie tylko biurko , toaletka i łóżko , bo szafa i regał białe. Sama juz nie wiem.

Gość Połączenie kolorów
up

Ja tam mam powiedzmy że fiolet- burgund. Bordo wchodzące w fiolet czy fiolet wchodzący w bordo? Tak na oko, przy sztucznym świetle więcej tam fioletu :) A do tego czerwień flamenco, taka żywa bardzo. Pokój wygląda świetnie i przy następnym malowaniu powtórzę te kolory. Ale biały z fioletem bym odradzała. Z tą pomarańczą może być ciekawie.

No właśnie mnie się to nie podoba. Takie pół tak, pół tak. Nie łączyłabym tu mebli w róznych kolorach, już wystarczy, ze ściany będą róznokolorowe. Przynajmniej ja tego połączenia nie widzę! ale to Tobie ma się podobać!

Gość .....ot..co......
to ciemnego fioletu dobierz jak najjasniejszy kolor i wtedy bedzie ok :) http://www.arsen.pl/do/image/_big/Dulux%20-%20kolory%20_wiata%20BIA_A%20CZEKOLADA.jpg ten kolor bedzie dobry. w rzeczywistosci jest bardzo jasny i prawie go nie widac.

Gość Połączenie kolorów
Dziękuje:) Jednak chyba zostane przy jakimś ciepłym odcieniu szarości na ta jedna sciane :)

A mnie się to podoba co sobie wymyśliłaś :) a bonsai będzie super dodatkiem :)fajne ,proste formy ,wcale nie za ciemno ,spokojnie ,miło :)a roleta rzymska to już całkiem bajka :)moim zdaniem to że chcesz meble różnego koloru nie koliduje z niczym a nie zaciąga o kicz ,bo:formy mebli proste ,kolory stonowane od bieli poprzez szarość /srebro bo ciemne venge :) a lustro spraw sobie takie zajebiście nowoczesne :D

Gość Połączenie kolorów
Przeglądałam,ale jakos mi sie nie podobają za bardzo , fajne elementy ale jako całosc jakies nieciekawe te pomieszczenia w wiekszosci;) A zamawiałyscie moze cos w internetowej szwalni decoria? Własnie tam bym chciała zamówic rolety i zasłony:)

Gość Połączenie kolorów
up

Gość Połączenie kolorów
No to mnie nie pocieszyłas:(