Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kikla

co to znaczy miec pospolita urode ?

Polecane posty

Gość kikla

np mowi sie o kims ze jest ladny ale ma pospolita urode...co to znaczy ?

Gość Jelinett ...
To znaczy, że drugi raz go widząc na ulicy można go nie rozpoznać ... ogólnie połowa ludzi wygląda podobnie ... A są ludzie, których się zapamiętuje na bardzo długo ... nie chwaląc się należę właśnie do tych ...

Gość Luczinda
popieram słowa poprzedniczki! ;) dla mnie większość osób, które mają podobne fryzury, kiedy ich nie znam - są praktycznie nierozróżnialne dla mnie. najbardziej zapadają w pamięć osoby o niebanalnym wyglądzie, z niebanalnym ubraniem i fryzurą.

Gość kikla
ale glownie chodzi mi o rysy twarzy...:-) co znaczy byc ladnym i niebanalnym ? czyli pieknym

Gość Jelinett ...
To chyba coś więcej ... mnie ludzie pamiętają ... kelnerki, sprzedawczynie spotykając mnie na ulicy mówią cześć, a potem się zastanawiają skąd mnie znają ... i wiecznie słyszę: Już Cię gdzieś widziałem/am ... płeć bez różnicy ...

Gość Jelinett ...
Tak, to coś w twarzy chyba ... że zapada w pamięć ...

Gość kikla
Mnie w sumie też to spotyka, ale czy to wystarcza ? :-)

Gość Jelinett ...
Nie wiem, jak z Tobą ... ale ja z pewnością nie mam pospolitej urody ... jestem dość egzotyczna ... mam południową urodę ... Heh.. ciągle mnie pytają z jakiego kraju pochodzę ...

Gość kikla
no ja raczej mam slowianska :-) to chyba zalezy generalnie uroda poludniowa bedzie niepospolita u nas, a slowianska na poludniu ;-) ale wszystko zalezy od rysow twarzy, nie tylko od typu urody...

Gość Jelinett ...
Zgadzam się ... jest mnóstwo pięknych dziewczyn, ale rzadko którą się zapamiętuje tak naprawdę ...

Gość pospolita dla tego kraju
to znaczy że uroda mieści się w kryteriach charakterystycznych dla danego narodu i obszaru uroda niepospolita...to inaczej jakaś nietypowa, udziwniona, bywa czasami ładna twarz ale jednocześnie w pewien sposób charakterystyczna (czegoś za dużo, za mało, coś wykrzywione lub dziwaczne...ale mimo tego może być w tym piękno i uroda) znam piękną dziewczynę ...a ona ma bardzo okrągłą twarz, szerokie usta, małe bardzo oczy i bardzo niskie czoło...a mimo tego jest naprawdę piękna...a gdy się uśmiecha to robi się niepospolitą pięknością........tej twarzy się nie zapomina

Gość co to pospolita
zwyczajowo za pospolitą urodę uważa się , gdy dziewczyna jest dość ładna ale nic szczególnego

"jesteś ładna ale masz pospolitą urodę' znaczy: jesteś ładna, ale z zazdrości dodam coś niemiłego, żeby Ci za dobrze nie było ;)

ja sie zawsze dziwilam choc mam zywkla urode , przecietna to zawsze mnie wszyscy zapamietywali :D

Gość Jelinett ...
Też niekoniecznie ... bo ja mam tzw. "idealne" rysy (cokolwiek to znaczy - tak mi ekspertka powiedziała) a każdy mnie pamięta ... Ludzie spotykają mnie na ulicy i mówią np. kiedyś byłaś w X klubie ... Przy czym klub nie istnieje 10 lat np. P.S. jakoś sobie opisanej przez ciebie piękności nie mogę wyobrazić ... z opisu to raczej gnom ... A ta ocena to Twoja, czy ogólna ... bo może masz wypaczony gust? :P

Gość Jelinett ...
"co to pospolita zwyczajowo za pospolitą urodę uważa się , gdy dziewczyna jest dość ładna ale nic szczególnego" - Też dobra definicja ...

P.S. jakoś sobie opisanej przez ciebie piękności nie mogę wyobrazić ... z opisu to raczej gnom ... A ta ocena to Twoja, czy ogólna ... bo może masz wypaczony gust? bylo to do mnie ?:P

Gość Jelinett ...
Nie ... chodziło mi o tą wypowiedz ... "znam piękną dziewczynę ...a ona ma bardzo okrągłą twarz, szerokie usta, małe bardzo oczy i bardzo niskie czoło...a mimo tego jest naprawdę piękna...a gdy się uśmiecha to robi się niepospolitą pięknością........tej twarzy się nie zapomina"

Gość Jelinett ...
O ile jeszcze potrafię zrozumieć te usta ... to nigdy nie widziałam pięknej okrągłej twarzy ... jak dla mnie to chyba najbrzydsza twarz ... jak piłka ... i jeszcze te małe oczy ... :O nie potrafię sobie wyobrazić ...

Gość rtertwertwer
To, że zapamiętują wasze twarze to żaden dowód na to że jestescie piekne :D Człowiek jest tak skonstruowany że zapamiętuje twarze.

Gość Jelinett już skończ
się popisywać, już wszyscy wiemy, jaka z Ciebie piękność, naprawdę ;)

Gość Jelinett ...
Akurat ... A każdy facet zaczepia nas... wg kafeteryjnej filozofii dlatego, że ładnych się boi ... taaaa ...

Gość Jelinett ...
aaaa o to chodzi ... ok idę sobie ... Zazdrości mam już w realu dosyć ... kobiety są naprawdę okropne ... :O

Gość Jelinett już skończ
Po prostu trochę zabawna jesteś :) Pod pretekstem wypowiadania się na temat, po prostu wlewasz sobie :) Jak Ci to dobrze robi, to ok, ale miej świadomość, że widzimy to :)

Gość ja nie lubie
pospolita uroda to taka jak przeczytałaś wyżej. wyglada sie normalnie, bez zadnych szczegolnych cech.. twarz pospolita to taka, ktorej nie mozesz nic zarzycic.. np za duzego nosa albo za waskich ust, ale jednoczesnie nie majaca niczego charakterystycznego. pospolity nie znaczy brzydki, dla mnie to po prostu nijaki.

Gość Jelinett już skończ
A mnie się to jeszcze z czymś innym kojarzy. Pospolita uroda to też może być taka prostacka. Niby dziewczyna ładna, ale jakoś bez klasy ta uroda.

Gość Misiaku
Pospolita nie znaczy bzydka. Przynajmniej wg mnie. Sa kobiety, ktore 'czyms' sie wyrozniaja. Maja takie cos, co z ich pozornie nieciekawej twarzy tworzy cudowna kombinacje, od ktorej trudno wzrok odwrocic. Np Julia Robert i jej usmiech. Wg wielu jest przecietna, wg innych piekna. Pospolita jest szarak myskza, ktora nie potrafi podkreslic swoich atutow.Nawet blondynka o mysiowatym odcieniu wlosow, piegach i okraglej twarzy, oraz 'polskim' nosie (okreslene z jakiejs wloskiej ksiazki) moze byc sliczna. Ps ja jestem pospolita :) Mam jasna karnacje, jasnoniebieskie oczy, 'polski' nos i krecone, ciemne wlosy. Ponoc uroda pospolitej goralki.

Gość ja nie lubie
to chyba sie kryje wlasnie pod slowem pospolita. chociaz o urode z klasą jak napisalas co raz trudniej. ciezko dostrzec klasę spod spalonej solarium twarzy, tlenionych wlosów, tony makijażu.. ale wracając do charakterystycznych rysów twarzy, to te rzeczywiscie są rzadkoscią. wiele razy słyszlalam opis jakiejs dziewczyny, typu: no nawet spoko, taka pospolita uroda.. to dziwne, bo słowianki nie sa pospolite na tle innych.. chociaz mozemy sie rozpoznać na ulicy przebywając za granicami polski.. wyrożniamy sie, szczegolnie na wyspach, bo typowe brytyjki..pozal sie boze 1 na 1000 miesci sie w kategorii "ładna".

Gość hjhggjggj
"Np Julia Robert i jej usmiech" Owszem, jest charaterystyczny, ale wg mnie - ani piękny, ani przeciętny, tylko szpetny