Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomasz]>

lubicie cebulę? zalety i wady cebuli

Polecane posty

Gość tomasz]>

daje więcej korzyści czy zalet?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie martw sie ja tez
pycha...po pierwsze ejst zdrowa np. syropek z cebuli na kaszel - dziala super. Po drugie...jajeczniczka z cebulka, cebulka do wielu potraw...szczypiorek no cos pysznego ;] albo na kanapeczke na pomidorka! cebula musi byc!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lubię tylko surową
ale jem tylko jak zostaję sama, bo się wstydzę przy ludziach ;P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tomasz]>
też lubię cebulę, to warzywo a warzywa są zdrowe.Można jeść ją na wiele sposobów, a na dodatek jest zdrowa chyba....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pikna nieznajoma
Lubie cebule jako dodatek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czosnkowa cebulka jest
PYCHA.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie gaś
bardzo lubię cebulę dodawać do jedzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tomasz]>
a jaka to jest czosnkowa?bo jeszcze o takiej nie słyszałem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pikna nieznajoma
Cebula surowa jest dobra na wzmocnienie wlosa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tomasz]>
tam na górze ktoś tak napisał....:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tylko podsmażona, albo jako przyprawa- starta na papkę czy cieniutko pokrojona np. do sałatek czy drożdżowego ciasta na ostro. Takiej chrupiącej nie ruszę, ble, nawet na pizzy jak jest taka grubo krojona, ledwie przypieczona. Mój mąż, tak jak Grill, je jak jabłko, fuj! Zalety- smażona czy duszona pasuje do wielu potraw, choćby ruskich bez przyprawionej cebulki do farszu nie wyobrażam sobie, no i zdrowotne- syrop z cebuli działa świetnie ale traktuję to naprawdę jak ostateczność. Z wad- surowa jest paskudna i zdaje się że wiele osób ma po niej ciężkie dla otoczenia gazy :/ (ale po smażonej podobnie?). No i zapach- trzeba lubić. A zgniła cebula jest chyba najbardziej obrzydliwym zgniłym warzywem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tomasz]>
23:44 [zgłoś do usunięcia]czosnkowa cebulka jest PYCHA. -oślepłaś...? tu jest napisane a dokładniej o godzinie 23:44

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jest zdrowa, uwilbiam cebule
we wszystkich postaciach, ale.... niestety nie nalezy do lekkostrawnych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tomasz]>
no właśnie i to są wady cebuli nie są przyjazne dla jelit...:O i wzmagają pragnienie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lubię nie gardzę :) ale mam delikatny układ trawienny i baaaaardzo rzadko jadam, częściej czosnek dorzucę do sosu, mięsa ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czosnkowa cebulka jest
Tomku, czosnkowa cebulka to taka w bialej lusce, jest duzo lagodniejsza niz ta zolta. Polecam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fuuu :/
Od dzieciństwa nie lubię cebuli (pomijając syrop z cebuli, bardzo słodki :) ), ponieważ jest jednocześnie miękka i chrupiąca, i ma ostry smak, i zapach. Natomiast syrop z cebuli mógłbym pić jak każdy inny napój. Podsumowując tylko skórka jest FUU.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Andy

Od dzieciństwa nienawidzę cebuli. Brzydzę się. Jak znajdę kawałek w jedzeniu, to robi mi się niedobrze. Jak kupuję gotowe sosy czy sałatki, to długo studiuję skład, i jak jest cebula, to rezygnuję z zakupu. Nie lubię też czosnku, ale tu nie odczuwam już obrzydzenia, tylko nie lubię tego smaku, nawet śladowego, chyba, że tak przetworzony, że go nie czuję. 

Brak mi w sklepach i restauracjach informacji na potrawach czy półproduktach oznaczeń typu "onions free"!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×