Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daga9494

cały czas jestem chora :(

Polecane posty

Gość daga9494

i przez to zawalam szkole.. tzn oceny mam ok, wszystko poprawione, nauczyciele mnie lubia chyba, ale boje sie o moja frekfencje. Pochodze do szkoly tydzien albo dwa i znowu jestem chora. Na angine, grype zapalenie ucha, mnostwo tego bylo. Boje sie ze nauczyciele zaczna mi podliczac godziny i mnie nie beda klasyfikowac :( A jestem w 3 gim i zalezy mi zeby isc do dobrego liceum. Wszytskie godziny mam usprawiedliwione ale strasznie duzo opuszczonych. W tamtym polroczu bylo ich prawie 200 :/

Gość daga9494
:(

Gość nie tak łatwo wylecieć
Jeśli obawiasz się, że niezawiniona przez Ciebie absencja może być problemem w klasyfikacji poproś rodziców, żeby wystąpili o nauczanie domowe dla Ciebie - wtedy nikogo nie obchodzisz czy jesteś chora czy idziesz na wagary - uczysz się w domu materiału przewidzianego na daną klasę (bądź w całości bądź np. na niektóre lekcje chodzisz - do ustalenia), a pod koniec roku musisz zdać egzaminy na dowód, że faktycznie opanowałaś materiał i jesteś normalnie klasyfikowana. W necie znajdziesz sporo informacji o nauczaniu domowym - formalnie to proste i każdy uczeń ma do tego prawo.