Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwfa

Czy Ostra Siostra to pielęgniarka?????

Polecane posty

Gość dwfa

tak z ciekawosci pytam.

Gość dwfa
to super, bo mam pare pytan na temat tego zawodu:)

Gość dwfa
czy mozesz mi doradzic, co jest lepsze? pielęgniarstwo, połoznictwo czy fizjoterapia???? W zasadzie najbardziej chciałabym byc pielegniarka... Czy mozesz mi powiedziec,czy warto pracowac w tym zawodzie??Czy to prawda,że lekarze pomiataja pielegniarkami?? Czy faktycznie mają one taka najgorsza robotę???Z tego co wiem, to na studiach muszą przyswoic ogrom wiedzy,więc liczę, że zmieni sie podejscie do tego zawodu.

Gość nierpzyjemny zawódd
MOja kumpela jest na pielęgniarstwie. Miała praktyki w szpitalu i najgorsze przez co przeszła to było mycie obesranego tyłka jakiejś starej baby

Gość dwfa
na praktykach to wiadomo,że róne rzeczy trzeba robic, tyłki podcieraja tez podobno salowe, a niedługo zgodnie z wymogami UE ma wejsc taki zawód "opiekun medyczny" który ma taka opiekę sprawować, tak ostatnio czytałam

Zależy gdzie pracujesz. Moja rodzicielka pracuje w domu opieki społecznej jest pielegniarką. Dosłownie? robi wszystko, podciera tyłki, kąpie, roznosi leki, roznosi obiady , robi zastrzyki. Nie słyszałam,żeby w szpitalu lekarze pomiatali pilęgniarkami,poza tym teraz jest duże zapotrzebowanie na ten zawód.

Gość Żanet Kaleta radzii
idz na poloznictwo

Gość dwfa
no własnie:) o to mi chodziło:) nie wiem czemu, ale byłam przekonana,ze jestes pielegniarka:)

Gość odpowiem na pytanie
otóż taaak , a mało tego to jest z serialu Daleko Od Noszy :D:D:D:D:D:D:D:D

Gość co tam u Kidlera??

,,na praktykach to wiadomo,że róne rzeczy trzeba robic, tyłki podcieraja tez podobno salowe, a niedługo zgodnie z wymogami UE ma wejsc taki zawód "opiekun medyczny" który ma taka opiekę sprawować, tak ostatnio czytałam'' salowe? jak ja bym była salową to do moich obowiązków nalezy sprzątanie, przebieranie łóżek itd. Od mycia sa pielęgniarki tylko że zazwyczaj to one gów no robia i tylko na łapówki czekaja .Ciezko jest znaleźć pielęgniarke taką ,,od serca''

Gość ciekawe gdzie
widziałaś żeby salowa myła pacjenta? Salowa jest od mycia łóżka, jak pacjent wyjdzie i trzeba je przygotować dla kolejnego. A piel. mają takie zapierdol, że nawet czasem nie ma czasu zjeść. Przygotować leki doustne (5 razy dziennie), dożylne (8 razy dziennie), przepisać zlecenia lek., napisać procesy piel. wszystkich pacjentów (codziennie), raporty, pobrać krew, mocz, kał na badania, cewnikowania, przygotować inhalacje dla wszystkich, chodzić na obchód i oczywiście wiedzieć wszystko o każdym pacjencie, bo lekarz dyżurny po południu nic o nich nie wie, bo zazwyczaj jest z innego oddziału, robienie opatrunków, wprowadzanie pacjenta na oddział, wypisywanie mu kart, codzienne wypełnianie kart gorączkowych i jeszcze wiele innych rzeczy, wię przestań pierdolić, że pielęgniarki nic nie robią bucu. Jak były yptasie grypy, to nasi lekarze nawet na oddział nie weszli, bo się bali zarazić, tylko zlecenia przekazywali w drzwiach, a pielęgniarki zapierdalały cały czas i dostały premii 50 zł za taka\ą robotę :O