Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luna1998

Pytania o miesiączkę

Polecane posty

Gość Luna1998

Hej. Moja koleżanka ma do mnie 2 pytania,ale ja jej na nie nie umiem odpowiedzieć, więc myślę, że Wy mi w tym pomożecie. bo ona sie wstydzi. Otóż 2 koleżanki od nas z klasy dostały miesiączke jakieś 2-3 tyg temu. No i ona też chciałaby już mieć. No i pytanie jak ją przyśpieszyć? No i 2 pytanie czy to normalne że w wieku 11 lat rosną włosy łonowe. Prosze o odp. bo ona sie nie cierpliwi.

Gość jest takie coś jak...
1)ha,ha,ha , jak chce przyśpieszyć to niech się kąpie w gorącej wodzie:D 2) normalne. :classic_cool:

Gość Luna1998
No właśnie to robi,ale to nic nie pomaga.

Gość Luna1998
Ale ona się wstydzi. A poza tym ona uważa, że mamy sie o takie rzeczy jak przyspieszyc miesiaczke to nie pyta.

Gość ogolnie jakies takie
nie da sie przyspieszyc miesiaczki mozesz jej tak powiedziec....

Gość jest takie coś jak...
widocznie to nie jej czas :D trza poczekać:D

Gość Luna1998
Mamy. Przyrodę, ale jak ona sie mamy wstydzi zapytac to pani tym bardziej.

Gość kaśka 14
Ależ naturalne, że trzeba pytac i naturalne, że piersi rosną w tym wieku ... Poza tym jeśli mama nie chce pogadać z córką na pewne sprawy, to źle o niej świadczy...

Gość Luna1998
Ale to moja kumpela nie chce.

Gość bojabojaboja
Nie ma co niczego przyspieszać, wszystko ma swój czas. Nie da się tego przyspieszyć. Ja miesiączkę dostałam jako druga w klasie i nie miałam z kim dzielić swoich watpliwości, a też niestety byłam bardzo nieśmiałym dzieckiem. Miałam tylko 11 lat. Pamiętam, że było to dla mnie trudne więc rozumiem Was. Musicie cierpliwie poczekać na swoją kolej. A włosy łonowe to chyba jakoś właśnie na krótko przed miesiączką mi się pojawiły. Ale nie jestem pewna zbyt dawno to było.

Gość kaśka 14
Nie trzeba przyśpieszać, bo po co? Sama przyjdzie

Gość Luna1998
Mówiłam jej o tym co tu pisaliście, i ona ma jeszcze takie pytania że jakie są objawy przed pierwszą miesiączką no i co mogą oznaczać włosy łonowe tak dokładniej.

Gość kaśka 14
bojabojaboja- o fu ck - tylko 11 lat ?? Współczuję...

Gość Luna1998
Napisałam jej o wszystkim co tu pisaliście, ale ona ma jeszcze takie pytania jakie są objawy przed pierwszą miesiączką i co dokładnie oznaczają włosy łonowe.

Gość ogolnie jakies takie
bol w dolnej partii brzucha

Gość Luna1998
No moje 2 kumpele z klasy tez mają 11 lat i też już mają od 2-3 tyg.

Gość Luna1998
Ja też czasem miewam takie bóle, raz lekko tylko boli a czasem to tak mnie boli...

Gość Luna1998
Ja też czasem miewam takie bóle raz lekkie a raz bardzo mocne. Ale ją nigdy nie boli brzuch,

Gość mariolka ;]
niech sie cieszy ze jeszcze nie ma, jakbym cofnela czas chcialabym miec jak najpozniej:P niech sie cieszy poki moze;)

Gość Luna1998
Mariolka próbuje jej to wbić do głowy, ale ona sie uparła na swoje i cóż. nic nie poradzę.

Gość madzia.........
11 letnie słodziaki dostaniecie mioesiączkę w opdpowiednim czasie.Nie spieszcie się tak z tym okresem!?Włosy łonowe pewnie ,że w tym wieku zaczynają sie [pojawiac.Jakiś czas przed miesiaczką będziecie czuły bóle krzyża i brzucha. pozdrawiam i ślę Tobi9e i wojej kolezace buziole :)

Gość Luna1998
Brzucha to ja już mam trochę czasu. A jakie są objawy pierwszej miesiączki prócz tych bóli?

Gość bojabojaboja
Ja nie miałam żadnych objawów, bo dobrze pamiętam, że pierwsza miesiączka była dla mnie totalnym zaskoczeniem. Poczułam ją dopiero jak przyszła. Tylko właśnie tak mi się kojarzy, że na krótki czas przed zauważyłam włosy łonowe. Kaska tak, miałam 11 lat, nawet pamiętam dokładną datę, 7 października, ostatnia lekcja - język polski:] Może też temu, że to było tak wcześnie nikt ze mną na ten temat nie rozmawiał. Dopiero jak powiedziałam mamie to pierwszy raz zobaczyłam podpaskę. I oczywiście, że bym wolała, żeby stało się to później. Byłam jeszcze wtedy dzieciakiem. Także kochane, na prawdę nie ma co się spieszyć do dorastania!

Gość Luna1998
Czyli wygląda na to, że ja też niedługo dostane. Bo ten ból brzucha mam dosyć często i włosy łonowe też mam.

Gość Luna1998
A i jeszcze mam do Ciebie bojabojaboja pytanie. Jak powiedziałaś o tym mamie,no bo ja też jestem nieśmiała,no i wygląda na to że też niedługo dostane,wiec wiesz.

Gość bojabojaboja
W sumie wstyd się przyznawać, ale ja byłam tak nieśmiała, że nie umiałam powiedzieć, pokazałam jej zaplamione spodnie. Na to mama, że tak myślała, bo dziwnie się zachowywałam, a ja pewnie nieźle wystraszoną minę musiałam mieć wtedy;) No i wtedy mama wszystko wyjaśniła i zostawiła mnie samą z podpaskami jeszcze bardziej wystraszoną.

Gość ale problemy wymyślacie
dostałam miesiaczkę gdy miałam 15 lat, chyba jako ostatnia w klasie...i wtedy nawet mi nie przyszło do głowy by zazdroscić koleżankom... miesiaczka jako powód do dumy...też mi coś....dziewczyny które nosiły juz staniki miały przerąbane w szkole bo wszyscy chłopacy bez przerwy ciągneli je z tyłu za zapięcie stanika licząc na to że się rozepnie.... ach durne czasy