Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duska2901

noworodek na brzusku

Polecane posty

Gość duska2901

mam pytanie do mamus. od kiedy wasze pociechy kladzone na brzuszku podnosily glowke? moja ma juz 2 miesiace, a glowka ani drgnie! czy powinnam sie tym martwic??

Gość nana21
mój miał 6 tyg jak juz unosił ładnie głowke. ale na pewno nie powinnas sie tym martwić. kazde dziecko inaczej sie rozwija. pozdrawiam

2 miesiące to już nie noworodek :)Ma jeszcze trochę czasu ale musisz z dzieckiem ćwiczyć. Nie wszystkie tak chętnie same z siebie unoszą.Najlepiej jak zaczniesz od prostego ćwiczenia: kładziesz się na łóżku, dziecko brzuszkiem do Twojego brzucha i mówisz do malucha, grzechoczasz zabawkami nad główką itp. Dziecko w tym wieku lubi bardzo intensywne kolory (moja szalała na punkcie mocnej czerwieni, żywego niebieskiego i wszelkich kolorów żarówiastych. Kładziesz dziecko na macie na brzuszku a przed maluchem właśnie takie kolorowe zabawki.

Mój mały ma skończone 3 miesiące i na brzuszku trzyma główkę w pionie. Jak wezmę do na ręce to jeszcze główka mu się "giba" na boki. Każde dziecko ma swój czas tak jak z rozpoczęciem chodzenia :)

No to moja Mala jest szalona... ma niecale 3 tygodnie i ciagle unosi glowke. O polozeniu jej na brzuszku bez ciaglej obserwacji nie ma mowy, bo zaraz odwraca glowke na boki i boje sie, ze moze oprzec sie noskiem o podloze. Gdy trzymam ja na ramieniu "do odbicia" to glowke tez podnosi do gory i obserwuje co sie naokolo niej dzieje. Ciagle ja oczywiscie asekuruje, bo nie wierze aby miala wystarczajaco duzo sily na takie manewry glowka..

Gość duska2901
jak trzymam moja dzidzie na rekach to tez głowę prostuje, ale jak położę to zero reakcji...

Gość malutka872
moj ma 2,5 tygodniaaaa..... i szaleje musze uwazac na niego zeby sobie karku nie skrecil jest bardzo silny,ale to zalezy od dziecks