Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KUcha

CZY KTOŚ KIEDYŚ ROBIŁ MAJONEZ?!

Polecane posty

Gość KUcha

Bo ja co roku na Wielkanoc próbuję,ten domowy i za przeproszeniem g... mi z tego wychodzi.Przerobiłam już chyba wszystkie przepisy i taki rzadki ,pić go chyba trzeba,po jajku...

Gość KUcha
No tak wiem,wariatka ze mnie o tej porze na forum tow. pytać o majonez,ale już kuźwa spać nie mogę,nie wiem co źle robię...

Gość KUcha
moj chłopak jak tylko słyszy o majonezie to natychmiast ucieka. wie już że potrzebne mi będą jajka

Ja bałabym się robić majonez. Można zarazić się salmonellą - a wirus pozostaje w organizmie przez całe życie. Odpuść - dla zdrowia swojego i rodziny. Kup Winiary

ja robiłam najlepiej w malakserze, ale może być mikser w chuj żóltek i oleju, zero białek dorawiasz musztardą białka wpływają na płynność mam rację, że ich używasz?

Gość KUcha
Może znajdzie się jakaś dobra dusza co też lubi popichcić,bardzo mi zależy,chcę zaskoczyć mojego mężczyznę

Gość KUcha
bez podszywów proszę. pytam poważnie czy majonez nie zaszkodzi memu chłopakowi na potencje? on go dużo zjada

Gość KUcha
Robiłam w mikserze,możesz napisać kolejność dodawania składników? to w końcu te białka dobre czy nie?

Gość ja robiłam i to
ręcznie! Główna zasada - niezależnie czym się robi - kręcić tylko w jedną stronę!!!

Gość camille81
Spróbuj ten przepis, mi z niego wychodzi pyszny majonez. W tym roku tez go zrobie.

Gość KUcha
wiem! chłopakowi jak kręce wora też zawsze tylko w jedną stronę

Gość listek*
Ja majonez robie zawsze z calego jajka . Nie wiem dlaczego , z zoltka mi nigdy nie wychodzi. Ubijam cale jajko robotem z koncowkami do piany i na poczatku dodaje po kilka kropelek oleju , potem jak juz skladniki sa dobrze zwiazane dodaje wiecej. Na koncu doprawiam i po robocie.

Gość KUcha
Podszywy mnie tylko śmieszą.Nie wiesz podszywie że Don Juan jadł na śniadanie 12 jaj?Tyle odnośnie potencji.Ostatnio robiłam wg.Kuronia,kazał 1 jajo na 2 łyżki oleju ,to długo ubijać,ale choćby do wieczora i nic

Gość KUcha
Dzięki za rady,skorzystam

patrzcie dzieczęta zapomniałam o najważniejszym ten olej leję najwęższym ciurkiem, albo kroplami nigdy nie myślałam o zatruciu, robiłam wiele razy:) żółtka dają gęstość w kuchni polskiej zółtko dajesz zawsze na zagęstnik, do polew i tym podobnych:)