Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MARGO-63

matka a córka - konflikt

Polecane posty

Gość MARGO-63
To, że ona miała cudowne życie z ojcem a mimo to nie znosi mężczyzn na starość - to nie powód, żebym ja też uważała , że wszyscy mężczyźni to "świnie."

Gość aha i ach
Mam podobną sytuacje z moją matką. Na szczęście z nią nie mieszkam, ale i tak usiłuje sterować ciągle moim życiem.Jedyne wyjście, rób swoje i nie mów jej wszystkiego. Jak ci zacznie robic uwagi, wyjdź do drugiego pokoju, albo powiedz, ze nie chcesz tego sluchac. To jest pokolenie niereformowalne, pod zadnym wzgledem. Moja mnie jeszcze raczy wciaż mądrosciami typu: "Lepiej słomianemu Jasiowi niz złotej Kasi" albo "Lepiej za byle jakim chłopem sie schować, niż na wietrze stać." Żyj swoim życiem, mów tylko tyle ile uznasz za konieczne.

Gość mniej więcej
o tak to jest świetna rada, rzeczywiście nie można mówić wszystkiego, trzeba mieć choć trochę własnego zycia

Gość samotna wśród ludzi
Czasem czuję się tak jakbym nie mieszkala z mamą tylko z teściową :) Teraz się uśmiecham ale nie bylo mi do śmiechu jak skladala mi życzenia o treści : " życzę Ci abyś miala dobrze w życiu ale i tak wiem że Ci dobrze nie będzie" Ręce mi wtedy opadly.

Gość samotna wśród ludzi
to byly życzenia imieninowe

Gość MARGO-63
Budujące życzenia... Ciekawe co zrobiłaby, gdybym oznajmiła że zamieszkam z przyjacielem.

Gość samotna wśród ludzi
zaczęlaby histeryzować :) Mamy bardzo podobne mamy

Gość MARGO-63
To znaczy, że do końca życia mam być sama. Tragedia - dom i praca pozostaje.

Gość MARGO-63
Samotna wśród ludzi - może masz gg? Porozmawiamy

Gość samotna wśród ludzi
nie mam gg bo jestem w pracy i piszę z doskoku

Gość MARGO-63
Do Samotnej... Szkoda. Jednak jak będziesz miała ochotę na bliższą rozmowę to odezwij się na pocztę apart7@wp.pl

Gość samotna wśród ludzi
ok. maila latwiej napisać :)

Gość oli oli olifka
Do Autorki: Po pierwsze jesteś odważną kobietką i bierzesz z życia ile się da- trzymaj tak dalej! Pójście na studia i spotykanie się z 'przyjacielem' to krok do przodu. Wiem, że pewnie jest Ci ciężko z mamą, ale pamiętaj, że jest to osoba starsza, także psychicznie. Moim zdaniem nie powinnaś brać sobie do siebie wszystkiego co ona mówi. Ty masz własne życie, a ona- mimo, że nie pokazuje tego w umiejętny sposób- chce dla Ciebie jak najlepiej i na pewno bardzo Cie kocha. Żyj własnym życiem, wysłuchaj jej rad, ale rób wszystko po swojemu. Pozdrawiam!