Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guślaraaa

Przesądy,gusła,zabobony...ZACZYNAMY!!!

Polecane posty

Gość guślaraaa

Wpisujcie wszystkie jakie znacie Generalnie mnie interesuje jak odwołać urok rzucony na kogoś :o ale jak znacie inne to też mi sie przydadzą:D

Gość guślaraaa
no co jest z wami zadnych zabobonów nie znacie??

Gość guślaraaa
no chociaż jeden konkrety przesąd!!

Gość Eligiusz Niewiadomski
Ja znam jeden zabobon- wiara w Boga.

Gość guślaraaa
moze i ma cos wspolnego nie wiem ale skoro piszesz ze jest ich od cholery to podaj kilka przykładów

o kocie i drabinie nie pisze nawet wyjący pies o północy, peknieta szyba,martwy ptak-śmierć upadnie widelec-ktos głodny sie spieszy potkniesz sie lewa noga-spotkasz znajomego faceta, prawa-kobiete

Gość guślaraaa
dobre ale o widelcu to slyszalam inaczej i za kazdym razem jak mi spadnie to sie z kims kloce

Gość guślaraaa
dobre ale o widelcu to slyszalam inaczej i za kazdym razem jak mi spadnie to sie z kims kloce

Gość guślaraaa

Gość new zabobon.pl
że jak się "przepieprzy" największa ilość osób w największej ilości konfiguracji to jest się fest oświeconym i ucywilizowanym chociaz to samo robili troglodyci paręset tysięcy lat wczęśniej, że jak się nie wierzy w Boga jest się z automatu niebywale mądrym, że płód nie jest człowiekiem,

Gość new zabobon.pl
dziecko do lat plus minus 15 też nie jest człowiekiem, bo spermy nie produkuje i ma braki w owłosieniu, nie mówiąc o rocznym przecież nie mówi ani się nie porusza że jak się powie matole rozmówca staje się matołem że seks jest czynnością fizjologiczną a la robienie kupy

Gość kajaczki
Jak gdzies wychodzimy i za chwile wracamy bo np. czegos zapomnieliśmy to trzeba usiąść i policzyć do 10 i dopiero wtedy wyjsc! podobno to przynosi pecha jak sie nie usiądzie ;) albo nie wycierac stołu papierem bo sie przy nim pokłócisz!

- jak spadnie książka(z której się uczymy) trzeba ja przydeptać, bo sie nie zda. - Jak spadnie nóż, położy się chleb "do góry nogami", albo postawi buty na stół to będzie kłótnia. - palenie policzków to znak, że ktoś myśli, palenie prawego ucha - ktoś mówi o nas dobrze, palenie lewego ucha - ktoś obgaduje. - jeżeli plunie się na ogień, albo posypie się go solą, to obgadująca osoba ugryzie się w język, albo wyrośnie jej tzw "pepa" - swędzenie prawej dłoni - przywitasz kogoś, Lewej - pieniądze - gdy swędzi Cie nos: lewa dziurka - miłość, środek nosa - złość, prawa dziurka - gość.