Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolek stworek

biala wydzielina z sutka???????????????

Polecane posty

Gość lolek stworek

Witam serdecznie .... od wczoraj cos mnie bardzo martwi ... nigdy wczesniej sie z tym nie spotkalam ani nawet nie znalazłam zadnego topiku na ten temat :( otoz wczoraj smarujac piersi mascią (na uczulenie wiosenne - alergia) nieco je tak jakby potarłam i przemasowalam i nagle zauwazylam ze z sutka wyplynela mi kropla czegoś bialego. powtorzylam czynnosc i znowu to samo. w drugiej piersi to samo tylko ze na przemian tak jakby z wodą. - jedna kropla bardziej przezroczysta a kolejnym razem biala. nie mam pojecia co to jest. moj partner zyciowy smieje sie ze to mleko... ale czy mleko moze miec kobieta , ktora nigdy nie byla w ciązy. Fakt ze staramy sie o dziecko od dobrych czterech miesiecy no ale niestety zawsze przychodzi spozniona bo spozniona miesiaczka (pomalu sie zalamuje). co moze byc z tymi sutkami - boje sie ze jestem na cos chora...

Gość wrzuć na luz_
najlepiej wybierz się do lekarza. może to jakieś zaburzenia hormonalne i rzeczywiście twój organizm zaczyna produkować mleko. brałaś wcześniej tabletki? leczyłaś się kiedyś hormonalnie? nie bój się i idź do lekarza. powodzenia i odwagi :)

Gość lolek stworek
bralam kiedys tabletki cilest przez jakies 4 lata. ale od roku nie biore. do lekarza pojde dopiero w srode bo mam dopiero wtedy wolne. - eh. troszku sie boje i przejmuje....

Gość wrzuć na luz_
może rozregulowały ci się hormony. to nawet zgadzałoby się ze spóźniającą się miesiączką

Gość wujek Google.
Jednym z niepokojących młode i starsze kobiety objawów jest obecność wydzieliny w jednej lub obu brodawkach. Ponieważ sutek jest gruczołem, to taka wydzielina nie zawsze jest oznaką choroby. Małe ilości wydzieliny często znajdują się u dziewczyn czy kobiet przyjmujących doustne środki antykoncepcyjne lub inne leki, w tym uspokajające. Nawet jeśli wydzielinę spowodowała choroba, to jest ona prawdopodobnie łagodna, a nie złośliwa. Próbkę takiego płynu można zbadać, podobnie jak to się czyni z materiałem uzyskanym w wyniku biopsji torbieli. Postępowanie w tym przypadku jest zależne od charakteru wydzieliny i obecności bądź nieobecności guza. * Jasny płyn z wielu przewodów (do brodawki uchodzi wiele przewodów ze wszystkich części sutka) nakazuje obserwację. * Krwista wydzielina oraz wydzielina towarzysząca guzowi sutka wymaga leczenia chirurgicznego. * Płyn o barwie mleka jest charakterystyczny dla zaburzeń pracy tarczycy lub zażywania niektórych leków. * Brązowa lub zielona wydzielina zdarza się wśród kobiet z torbielowato-włóknistą chorobą sutka. * Krwawej lub lepkiej wydzielinie najczęściej towarzyszy brodawczak wewnątrzprzewodowy, czasami obecny w postaci guzka w pobliżu brodawki. Pojedynczy brodawczak zdarza się zwykle u kobiet zbliżających się do menopauzy. Jeśli brodawczaków jest więcej, to mówimy, że są mnogie. Brodawczaki wymagają usunięcia, gdyż wiążą się z częstszym występowaniem raka sutka. Mnogie brodawczaki występują częściej u młodych kobiet i częściej objawiają się jako wyczuwalny guzek bądź guzki.

Gość lolek stworek
tak sie teraz zastanawiam... jesli faktycznie mam problem z prolaktyną - to juz teraz wiem dlaczego nie zachodze w ciąze :(((( eh... nawet teraz mi sie opoznia okres (juz bylam pelna nadzieji ze wkoncu sie udalo - a tu chyba wrecz odwrotnie.) w srode lekarz - oby bylo wszystko ok.