Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystraszona na maksa

pęknięta prezerwatywa- 8 dzień cyklu

Polecane posty

Dziś rano pękła nam gumka, jest to mój 8 dzień cyklu. cykle mam 28 dniowe. Zastanawiam się, czy iść do lekarza po escapelle, bo 8 dzień jest nieplodny. Już sama nie wiem, co robić....

OCZYWISCIE ZE ISC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Porozmawiac z nim przede wszystkim. Patrzenie "bo 8 dzien jest bezplodny" to jak stosowanie kalendarzyka malzenskiego a z tego sie juz tyle dzieci narodzilo ze masakra.

Już raz brałam escapelle, rok temu, gdy gumka pękła w 11 dniu.Czułam się po niej okropnie. Teraz gumka też pękła, tyle że nie było wytrysku.

Mam regularne cykle 28 dniowe.Zawsze czuję, kiedy mam owulację- 14 dni od rozpoczęcia miesiączki.

czujesz bo masz bóle okołoowulacyjne?... to że Cie boli jajnik nie znaczy ze masz owulację.

Gość daj spokój...
W ciążę nie zachodzi się tak łatwo. Jeżeli był to 8 dzień cyklu i wytrysku nie było, było do niego dość daleko, a facet jest pewien ,że nic spermopodobnego mu nie wyciekło(a to się czuje), to nie masz się czym martwić. Szanse są 1 na 1000 a może i więcej;p

Żeby wiedzieć kiedy masz owulację, musiałabyś obserwować śluz i mierzyć codziennie temperaturę. Owulacja zazwyczaj następuje 10-16 dni przed końcem cyklu, ale przy wyznaczaniu dni płodnych bierze się pod uwagę także max. przeżywalność plemników, czyli 6-7 dni. Łącznie faza płodna liczy co najmniej 9 dni.

Obserwuję swoje cykle. Zawsze 14 dni po pierwszym dniu okresu boli mnie jajnik, a potem 14 dni później dostaję okres. Obserwuję też śluz. Dzisiaj nie mam żadnego śluzu, jest sucho.

wyznacznikiem owulacji są trzy symptomy - temperatura, śluz i szyjka macicy, tylko to. obserwowanie pojedynczego symptomu, bóle okołoowulacyjne i regularnosc cyklu nie swiadczą o tym że masz owulację.

co to za gumy ze tak pekaja? mnie nigdy nie pekla...

durex extra safe. Stosujemy od roku, poprzednia pękła nam w maju 2009, a dzisiaj druga...

Gość eeeeeeeeefee
tydzień temu miałam to samo. cykle mam 27 dniowe,to był 5 dzien,jeszcze miesiaczka. ale mowie,ze lepiej zaryzykowac,wzielam escapelle i nic kompletnie mi nie bylo,tylko od wczoraj leci mi krewka:) ciekawe jak to bedzie . PS: u mnie tez nie bylo wytrysku

Gość Michał Zaradny
Witam W przypadku, gdy stosowana przez Ciebie metoda antykoncepcji zawiodła jak najbardziej wskazane jest przyjęcie tabletki antykoncepcji awaryjnej. Należy pamiętać, że mimo, iż mamy 72h na jej zażycie to jej skuteczność z upływem czasu maleje. Więcej na temat antykoncepcji doraźnej znajdziesz na www.wpadka.pl, a w razie jakichkolwiek pytań pod adresem http://wpadka.pl/zapytaj-eksperta możliwy jest kontakt z ekspertem. Pozdrawiam --- eRzecznik serwisu www.wpadka.pl masz 72 godziny Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź www.wpadka.pl/konkurs