gosiavongosia 0 Napisano Marzec 27, 2010 Witam. Mam do was pytanie. Teraz jest 3 opakowanie stosowania Novynnette. Podczas pierwszego mialam plamienia ale spoko. Podczas drugiego NIE. Teraz jest trzecie i znowu mam jakies plamienia. Czy one moga tak "pojawiac sie i znikac"?;-) Gdybym podczas drugiego opakowania tez miala plamienia to bym sie niczym nie przejmowala ale podczas drugiego juz nie mialam a podczas trzeciego znowu mam? W sumie pod koniec 2 opakowania zapomnialam paru tabletek i teoretycznie moglam zajsc w ciaze no ale pojawilo sie krwawienie itp i ginekolog mnie uspokoil ze napewno nie zaszlam.. ALE SKAD TE DZIWNE PLAMIENIA?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frufru 0 Napisano Marzec 27, 2010 stąd że zapominałaś tabletek. ochrona była bo i tak do owulacji już by nie doszło, ale cykl sie lekko poluzował. bierz regularnie to bedzie OK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosiavongosia 0 Napisano Marzec 27, 2010 Akurat ochrony przez pewien czas w stosowaniu tabletek z tamtego cyklu nie bylo i to mi powiedzial ginekolog. To niewazne akurat. Rozumiem, ze te plamienia nie maja nic wspolnego z ewentualna ciaza i teraz jestem (kolejny cykl niz wtedy co zapomnialam tabletek) w pelni zabezpieczona?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frufru 0 Napisano Marzec 27, 2010 teraz to ciężko powiedziec. zalezy kiedy zapomniałas tamtych tabletek i czy ochrona była na pewno zniesiona. moim zdaniem w przypadku zapomnienia takiego że znosi sie ochrone lepiej jest nie robić przerwy miedzy opakowaniami, nawet jesli zapomnienie było nie w trzecim tygodniu a w drugim. jesli jednak ginekolog zapewnił Cie że nie jestes w ciąży to teraz powinnaś też byc zabezpieczona. oczywiscie jesli wzielas następną pigułkę po tych 7 dniach przerwy. generalnie plamienia sa stąd że jak już Twój organizm w drugim cyklu się przyzwyczaił do piguł to mu zafundowałas rozstrojenie i teraz sie znów przyzwyczaja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach