Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tylko nie to...

Ciąża po stosunku przerywanym?

Polecane posty

Gość Tylko nie to...

Witam. Które z was zaszły w ciążę od stosunku przerywanego?? ( bez finału w środku)?

Gość a ja uwielbiam taniec
Ja. Teraz mam sliczna 14mies core :D

Gość akuku sruku
ja tak zaszłam w ciąze 2 razy;-)

Gość podnoszzzzzzzzzzzzze
Moja lekarka - kiedyś opiepszała każdego kto mówił że podczas stosunku przerywanego można zajść w ciążę bo w to nie wierzyła ;) a potem tak zaszla w ciążę i jej światopogląd się zmienił :D

Gość Tylko nie to...
No nieźle:D Czyli to nie jakieś tam teorie tylko i w praktyce sie sprawdza:D A ja pyta bo mam 2 miesieczna córę i raczej za szybko by było na następne.. Ale cholera 2 razy miałam taki stosunek:/ Okres powinnam mieć 2 dni temu - żadnych oznak nic... A zawsze mialam wszystko regularnie i bole brzucha z 3 dni przed okresem a teraz wielkie nic.. W kwietniu rok temu tez tak mialam - i urodzilam wlasnie Córkę:D:D

Gość slawietta
ja tez , corcia ma 10 miesiecy i juz nidgy sie na to nie nabiore;) ale udawalo sie 3 lata w rzarzeczenstwie i 3 lata po pierwszym dziecku

Gość Tylko nie to...
P.S wiem kiedy powinnam miec okres bo zawsze mam co 28 dni a miesiaczke mialam w 5 tyg po porodzie:D

Gość akuku sruku
ale po ciązy to jest wszystko rozregulowane więc miesiączka moze sie spóżniac albo nie przyjść wcale ja jestem 3 miesiące po porodzie i tez sie tak bałam ale po pierwszym porodzie miałam tak samo. nie martw sie;-)

Gość Tylko nie to...
Ejj no dziewczyny ale jak to jest możliwe zajść w ciążę w ten sposób?? Tu chodzi o ten płyn przed wytryskiem który się wydowbywa u faceta??? JEst go tak malo.. A czy po ciaży kobieta jest jakoś bardziej podatna na następną ciążę? Czy na jedno wychodzi?>?

Ja po porodzie poczatkowo uzywalam prezerwatyw, ale dwa razy nam pekla, pozniej mialam spirale, ale sie wysunela a teraz biore tabsy+przerywany. Mam nadzieje, ze juz nie zalicze wpady ... Jak jestes juz po terminie to zrob test. Po co masz sie stresowac.

Gość akuku sruku
a moze to nie była miesiączka tylko krwawienie w połogu jeszcze?

Gość slawietta
kuzwa ale byki w narzeczenstwie i nigdy - mialo byc ;) cos ta cafe dzis szwankuje bo pisalam po dwa razy

Gość Tylko nie to...
Akuku uspokoiłaś mnie troszkę :D

to mogl byc okres. Ja karmilam piersia i okres dostalam 7 tyg po porodzie.

Gość Tylko nie to...
Nie, nie.. Na pewno okres po ja już gdzieś w około 3 tygodniu po porodzie przestałam krwawić.

Gość slawietta
mi tez sie tak wydaje ze tu chyba chodzi o ten plyn bo tyle razu nic a tu taki szok - bylismy zaskoczeni zwlaszcza maz ze moze to z innym poszlam ;)

Gość Tylko nie to...
No właśnie a ja nie karmiłam piersią praktycznie wcale. Bo tylko 2 tygodnie :( Ale niestety pomimo wielkiej walki o laktację nie udało się..

Gość Tylko nie to...
No właśnie a ja nie karmiłam piersią praktycznie wcale. Bo tylko 2 tygodnie :( Ale niestety pomimo wielkiej walki o laktację nie udało się..

Gość akuku sruku
nie martw sie ja tez teraz czekam na okres ale z poprzedniego razu wiem że moze sie opóżniac.

Gość podnoszzzzzzzzzzzzze
tak, tu chodzi o ten płyn... wielu lekarzy zaprzecza że plemniki ktore znajduja sie w tym plynie sa w stanie zaplodnic ale zycie pokazuje co innego ;)

Gość Tylko nie to...
Hehe:D No bo faktycznie przez chwilę można zwątpić :D Nie no chyba polecę po test dla świętego spokoju.. Ale mam nadzieję, że sytuacja się nie powtórzy i nie zobaczę 2 mało wyraźnej kreski:D:D No by się zesrała w gacie:D

Gość slawietta
no tak to juz jest :D:D:D:D ja tez myslalam ze to dobre rozwiazanie i niczym sie nie trulam ale teraz juz sie na to nie nabiore:D:D:D

Gość gośćeb
Jak myślicie, czy objawy następujące juz 4 dni po stosunku (przerywanym) takie jak tygodniowe nudności, zawroty głowy mogą świadczyć juz o ciąży? Robiłam test, narazie nic nie wykazał, powtórzę go, ale czekam na termin blizej miesiączki.

Gość gość
To zależy od tego jaka była przyczyna przerwania stosunku.

Gość gość
stosunek przerywany to nie metoda zapobiegniecia ciazy!!zero wiedzy!! przeciez w plynie przed wytryskiem sa miliony do zaplodnienia a co mowic o jednym plemniku,ktory sie 'przesliznie'do srodka.Ech,konowaly.

Gość gość
Kurczę, a mnie się spóżnia okres już parę dni.Nie miałam pełnego stosunku, tylko przerywany, na pewno nie było spermy w pochwie i dzonk.Nie wiem, może ma to związek z podróżą nad morze, zmiana klimatu , miałam też sporo stresów w tym cyklu.Ale podczas całego cyklu nie było współżycia z finałem we mnie.Boję się i tak, to chyba paranoja

Gość gość
to pamiętajcie, ze jesli chcecie współżyć bez zabezpieczenia to tylko w pewne dni niepłodne. Bez problemu można je wyznaczyć samej lub testerem na slinę. Afrodyta jest dobra. testów lh raczej nie opłaca się kupować, bo są jednorazowe.

Gość gość
Nie jest tak łatwo zajść w ciążę a co dopiero przy stosunku przerywanym. Ja jeszcze kilka dni temu swirowalam, bo także zaliczyłam taki stosunek w dni płodne. Od tamtego monentu bardzo bolało mnie podbrzusze i czasami jajniki. Byłam pewna, że to ciąża. W dwóch ciazach, ktore przeszłam tak właśnie było. Ale dzisiaj dostałam okres :) w tym plynie przedwytryskowym jest za mało zdrowych plemników. Są one upośledzone i niezdolne do zapłodnienia. Dziewczyny, które piszą, że zaszły tak w ciążę raczej nie mają racji. Albo ich facet za późno wyjął albo odbyly stosunek po stosunku.

Gość gość
córeczka 10 m:) też myślałam że to niemożliwe, uwierzyłam dopiero jak zobaczyłam bijące serduszko na usg , 6 lat się tak kochaliśmy i ciąży nie było, pierwsza córka planowana

Gość gość
gość 15.27 wystarczy jeden silny plemnik zdarza się rzadko ale można tak zajść w ciążę, a jak widać po tym temacie wcale nie tak rzadko