Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znowu spam

syroy przeciwkaszlowe dla dzieci-podajecie?kupujecie bez rp?

Polecane posty

Gość znowu spam

tak ale musisz wiedzieć czy dziecko ma kaszel mokry czy suchy. Co prawda są syropy które zwalczają każdy rodzaj kaszlu... ale dla mnie jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego( np herbapect). No i dziecko musi być starsze. Niemowlakowi bym na pewno nie dala, ale 2-3 latkowi tak.

daję prawoślaz, wyjątkowo przy zapaleniu oskrzeli podaję przeciwkaszlowy na noc ale generalnie organizm musi sam walczyć, sto razy lepiej syrop bez recepty niż antybiotyk

Gość dla 3latka kupuję
sama,wcześniej tylko po wizycie u pediatry :-)

Supremin jest syropem na kaszel różnego pochodzenia.Moje dziecko dostaje go zazwyczaj wieczorem na uspokojenie kaszlu jaki kaszle ma twoje dziecko, bo inny podaje sie na kaszel mokry, a inny na suchy, lub szczekający. Dla mnie najlepszym syropem jest jednak syrop z cebuli, robie go sama. (kroisz cebule w plasterki i każda warstwe posypujesz cukrem.Ja jeszcze na spod daje posiekany zabek czosnku)) odstawiasz w cieple miejsce i po godzince masz już gotowy syropek

kaszel szczekający-krtaniowy, jest chyba najgorszym kaszlem. dziecko w nocy moze dostac dusznosci, wiec radze udac isie do lekarza.(niech osłucha dziecko) Moj synek często lapie zapalenie krtani, więc w domu mam zawsze Encorton, przeciw dusznosciom

sama nie kupuje tylko ten co lekarz powie zebym kupila.. mial mucosolvan,prawoslazowy ,drosetux ,oraz pulneo.. niestety maly bardzo czesto chorowal i dlatego tyle tego