Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123098567

jakie studia skonczyliscie?? zalujecie wyboru?? macie prace po tym??

Polecane posty

Gość Docisz
Mi też marzy się aranżacja wnętrz, ale dostać się na architekturę to masakra... :/

Gość Po farmacji
Nie- moja siostra jest po tym i żałuje jak cholera. Ja jestem pediatrą. Z powołania-niestety:))

Gość nie rozuuumiem
Nie rozumiem ludzi co studiowali biologię, geografię czy historię.... to chyba studia dla matołów- brak pracy, mało kasy, bez prestiżu. Jednym słowem- brak perspektyw. po co wybierać takie studia????

Gość Niyaaaa82
A ja psychologię - pracuję w zawodzie. Łatwo nie jest -nie mam pracy typu 1 etat i po ośmiu godzinach do domu, tylko tu pół, tam pół, tam umowa zlecenie itp. Ale nie żałuję. Robię to co lubię.

Gość kurkuma.
farmaceutkaaa123 kurkuma praca po farmacji to nie tylko praca w aptece, to zatrudnienie w licznych koncernach farmaceutycznych i kosmetycznych za niemałe pieniadze A pracę na stojąco w aptece odwalają teraz technicy farmacji, widac kto tu się zna na rzeczy _________ doskonale wiem ze po farmacji mozna pracowac nie tylko w aptece ,ktos z rodzidzny pracuje w firmie farmaceutycznej i doskonale wiem co i jak i ze z tego sa duze pieniadze, ale jakas lala napisala" chyba wybiorę farmację, na studiach trzeba się dużo uczyć, ale potem jest luzik- praca dobrze płatna, podaje się leki super" "Nie tylko będę sprzedawała leki, będę także sporządzała lekarstwa, udzielała specjalistycznych porad pacjentom. Mylę, że to dobra praca: jest cieplutko, czyściutko, duuuuże pieniążki, no i prestiż niemały...... ludzie będa się do mnie zwracaćper PANI MAGISTER" chyba najbardziej marzy o tym aby zwracali sie do niej "pani magister":O wiec dla mnie to jej bez sensu-tyle lat nauki a sprzedajesz sobie leki:O firmy farmaceutyczne - tak apteka-nie

Gość M.W.M
widac ze naprawde wypowiadaja sie tu osoby kompletni nie znajace sie na rzeczy. Czy pani sprzedawczyni moze popelnic blad konczacy sie utrata zycia? nie a FARMACEUTKA tak wiec posze przestac takie durne insynuacje tu wypisywac

Gość ula z ula
skonczylam filologie romanska , znam 4 jezyki obce.. troche zaluje bo nie mam zadnego konkretnego zawodu. ale sa duze korzysci ze zznajkomosci jezykow. wlasciwie moge pracowac w wielu m-scach. jednak zaluje ze rownoczesnie nie zaczelam studiow typu ekonomia, zarzadzanie czy turystyka

socjologia:) nei zaluje :) bo studiowalam to co mi sie podobalo:)

Gość a ja jestem inżynierem
budownictwa, i nie zamieniłabym kierunku na żaden inny. nigdy nie miałam problemów z matematyką, fizyką, robię to co lubię i mam z tego dużą kasę :)

Gość fhgjjjj
kurkuma, sprawiłaś mi przykrość swoim ostatnim wpisem...... tylko dlaczego? ....... nic ci przecież nie zrobiłam :(

Gość dbvkdfvkdhfgvbksdfgvbsdf
wiecie jak mówią na farmacje nauczyciele medycyny na akademiach medycznych? Farmacja - najdłuższy kurs obługi kasy fiskalnej.

a moja znajoma pracuje w aptece i ma 4.500 do ręki i wcale nie sprzedaje sobie tylko leków, bo również są sporządzane. wiadomo, nie w takiej ilości jak X lat temu, ale zawsze. poza tym nie porównuj odpowiedzialności pani sprzedającej majtki/ciastka do pani w aptece. myślisz że to takie hop siup? to idź na studia, skończ je i pracuj. :)

to dziwne, bo moja znajoma mgr farmacji nie dostaje nawet 2000zł. Dziwne, co to za apteki, gdzie tak ładnie płaca???

Gość M.W.M
bo nie od dzis wiadomo, że medycyna z farmacja się nie lubia;) u nas czesto mowia ze na medycynie to kazdy wyzej sra niz dupe ma wiec to chyba w dwie strony dziala

wcale nie twierdze, że to takie hop siup, a pracować nie będę, bo jestem lekarką i mi nie potrzebne wykształcenie farmaceutyczne. Mówie tylko, co nam nauczyciele mówili o farmacji jak studiowałam :)

to nie medycyna z farmacjąsięnie lubią, tylko farmacja zmedycyną, a spowodowane jest to tym, iż na farmecje w 80% idą osoby, które nie dostały się na medycyne, bo były za głupie (wiem po swoich znajomych), a później te oto osoby, próbują leczyć swoje kompleksy i życiowe porażki kosztem studentów medycyny :)

Gość M.W.M
wiem, że jest duzo takich osob i to własnie boli. Ja poszłam na farmację z powołania, nawet nie składałam papierów na medycynę (podobno dziwne?). Po prostu u was jest nacisk na cos innego u nas tez i nie powinno sie absolutnie tych kierunków porównywac

a mi się wydawało zawsze, że ci co się nie dostali na medycynę idą na fizjoterapię, dietetykę lub ratownictwo medyczne :D

a ja jestem inżynierem - i na farmacje, analityke medyczną, fizyke medyczną, itd. Dietetyke bym wykreśliła

genealnie chcących studiować medycyne jest wielu..., więc potrzeba duuuużo kierunków dla nich :D

Gość ehhh................
dbvkdfvkdhfgvbksdfgvbsdf wyzej sra niz dupe ma - wiesz to cos dokladnie o tobie ...ludzie sami swoimi wypowiedziami wystawaiaja sobie swiadectwo tak jak Ty

no ale z drugiej strony, skoro punktują te same przedmioty to w razie nie dostania się lepiej złożyć na inny kierunek. moim skromnym zdaniem. :) (pomijam tych, co ledwo zdali albo którzy bardzo odstawali od przyjętych)

ehhh................ - co ci się wmoich wypowiedziech nie podoba?? Skopiuj i wklej. To że mówię prawdę? :O

a ja jestem inżynierem - nie bardzo rozumiem:D Ktoś chce iść na farmacje, ale nie ma pewności czy się dostanie, czy nie zabraknie mu punktów, to dla "zabezpieczenia" składa dodatkowo papiery na kierunek, na który próg punktowy jest dwa razy wyższy? :D /i ty jestes inz. budownictwa? Twoje wypowiedzi sensu nie mają :) Zawsze szanowałam ten zawód.

Gość chemiczka chomiczka
Chemia. nie żałuję;) poznałam świetnych ludzi. Natomiast, gdybym jeszcze raz miała dokonać wyboru-to medycyna-pediatria, albo ginekologia

Gość trtrtrer
Skonczylem budownictwo na politechnice bo nie wiedzialem co studiowac. Moj ojciec to konczyl, ma firme budowlana, kuzyni tak samo i wujowie tez pracuja w tej branzy wiec dla ojca bylo oczywiste ze pojde w tym kierunku. Srednio to lubie, caly czas w delegacji bo firma dziala w calej Polsce i mielismy nawet kilka inwestycji za granica. Praca po tych studiach jest prawie pewna jak nie w projektowaniu to na budowie.

dbvkdfvkdhfgvbksdfgvbsdf wiecie jak mówią na farmacje nauczyciele medycyny na akademiach medycznych? Farmacja - najdłuższy kurs obługi kasy fiskalnej. na farmecje w 80% idą osoby, które nie dostały się na medycyne, bo były za głupie Przeanalizuj sobie te ignoranckie bzdury.

ej bzdury to ty piszesz :O Skoro się nie dostał, a chciał = był za głupi, no taka prawda :O A ty co, tez jakieś niespełnione ambicje? :O

Akurat spelnione koncze prawo dziennie i nie zadzieram nosa jak Ty !!!!