Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bogumiła

Komunia świętokradzka

Polecane posty

Gość Bogumiła

Wiatm ! Mam pytanie: przystapiłam do komuni świętej po masturbacji, czy jest ona grzechem? czy to komunia świętokradzka? czy musze sie z tego wyspowiadać?

Gość cayenne alfa
a żałujesz ze to zrobiłaś? bo jak nie to z czego tu sie spowiadac:D

Gość Bogumiła
tak oczywiście że żałuje, ale to było silniejsze ode mnie :/

Gość jojojwi
ja bym się na twoim miejscu wyspowiadała z tego- jeżeli sumienie cię gryzie to tym bardziej

nie powinnas przystepowac do komunii jesli sie samogwałciłasś poniewaz jest to grzech ciężki.

Gość wklejaj, nie pytaj
:D

jako ateistka takich dylematów nie mam. Ale uważam, że abstynencja sexualna nie jest zgodna z naturą człowieka. A poza tym o tym, ze się masturbowałaś zadecydowały hormony (może akurat masz dni płodne- a wtedy sorry za wyrażenie ochota na sex jest duża Nie mozesz czuć się winna , że rozładowałaś swoje napiecie. Poczytaj sobie kilka książek medycznych a zobaczysz, że niemożność rozladowania napięcia doprowadza np do nerwic. więc wybieraj- zdrowie lub męczarnie(może zakończone jakąś chorobą)

Do Zolf Stefan- z tego co się orintuję, to ludzie wierzący lubią się w imię boga(ów) umartwiać. Lepiej zostawmy ją w spokoju, niech robi co chce. A le jak trafi do szpitala to będzie przykre, że jest leczona za pieniądze podatników. Tym bardziej, że do szpitala pakuje się na własne życzenie.

Gość Falafel
Masturnacja - Tak Spowiedz - Nie Zrozumcie ludzie, ze spowiedz to szatanski wymysl bezboznych biskupów z któregoś tam soboru! Jak mialas ochote i nagromadzona energie seksualna i sobie ulzylas to w tym nic nie ma zlego. Ja tez bylam kiedys taka naiwna i poszlam do ksiedza sie wyspowiadac (a byl wtedy moim stalym spowiednikiem, w 4 oczy, a nie w konfesjonale) i powiedzialam, ze sie zgwalcilam, a on, zebym nie przesadzala i nie uzywala takich mocnych slów itp. Nie uwazal wcale, ze az taki straszny grzech popelnilam Teraz mam za soba te ere lazenia do kosciola, spowiadania sie itp i mi z tym bardzo dobrze. A jak mam ochote sie pobawic sama ze soba to robie to bez wyrzutów sumienia.

Gość dziewczyna może boberka
tarmosić ile jej sie podoba, bo podczas orgazmu, nie produkuje plemników i tym samym nie zabija przyszłego życia. Chłopak natomiast, ma problem, produje plemniki, z któych może być życie....niech wspomnę nieszczęsnego Onana, co go spotkało za spuszczanie się na glebę....