Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneczkaa1234

LO czy technikum ???

Polecane posty

Gość Aneczkaa1234

Dzisiaj mam bardzo ważne pytanie .. nie wiem co wybrać .. czy technikum czy liceum ? .. w technikum masz ten zawód .. ogolnie myslalam nad hotelarstwem ?? .. albo liceum o profilu humanistycznym . moze ktoś słyszał o Suchej Beskidzkiej ?? .

Gość przegrałem na całego
ja polecam położyć sie na plecach i czekać na śmierć serio

zdecydowanie polecam technikum! wszystko lepsze -ekonomik, technikum czy cokolwiek tylko nie LO! zawsze masz juz zawód, jak by Ci sie cos w zyciu ułozyło nie tak jak chciałas czy cos.A po Lo masz wielkie gówno ja skonczyłam LO potem studiowałam beznadziejny kierunek a teraz jestem bezrobotna :o i jak sama czegos nie załoze to chyba nigdy pracy nie znajde :o 9lat z mojej całej 17letniej edukacji to POMYLKA

Gość Aneczkaa1234
kurcze .. no naprawde nie wiem .. :( ale psycholologia .. to jest coś pięknego ...

Gość .alice in chains.
oczywiscie liceum. po technikum teoretycznie ma sie zawod, ale z samym tytulem technika nie dostaniesz pracy! idz do liceum i na studia

Gość .alice in chains.
technikum jest na nizszym poziomie niz liceum

Gość Aneczkaa1234
ale po technikum rownież możesz iść na studia, a masz ten zawod .. :]

Gość Aneczkaa1234
ale to zależy, czy łatwiej .. każda szkoła ma inaczej .. :)

w technikum z reguly jest troche trudniej, zaleznie od kierunku poziom trudnosci jest rozny.

Nie wiem co może być trudniejszego w technikum. Ja chodziłam do liceum profilowanego, a moi znajomi do technikum. Z przedmiotów podstawowych mielismy TO SAMO, ale ja to miałam rozłożone na 3 a oni na 4 lata. I do tego ja miałam przedmioty profilowe i oni tez. Nie wiem co w technikum ma być trudniejszego, chyba tylko to, ze rok dłuzej chodzi sie do szkoły.

Gość Aneczkaa1234
ale to juz nie chodzi o to gdzie trudniej .. bo w kazdej szkole jes trudno .. i zeby kims być to trzeba się uczyć .. ale chodzi o o, żeby nie spieprzyć sobie życia .. a jak sie coś stanie i nie pojdziesz na studia ???

I myślisz, ze po technikum dostaniesz taka prace, zeby życ na jakimś poziomie? Równie dobrze mozna isc do takiej samej pracy po ogólniaku. Technikum to rok w plecy.

No to proste chyba ze technikum. Latwiej jest poswiecic rok wiecej i miec tytul technika niz nie miec nic.

Znam mase ludzi po technikum, ale 99% z nich, poszło na studia których kierunek jest całkiem inny niż ten z technikum :O Dziecko 15 letnie rzadko wie, czym chce sie zajmowac w przyszłości i jeszcze rzadziej wie, czy to wypali. Wiekszość nastolatków idzie do taliego liceum/technikum, do którego ida jego znajomi, albo co jest teraz na czasie.

Nie masz pewności, ze zdasz egzamin, żeby mieć tytuł technika. Bo tego nie dostaje sie od reki, tylko trzeba zdać mature, a później brać sie za egzamin.

Gość intrygantka haha
ja polecam położyć sie na plecach i czekać na śmierć serio niestety smierć sama nie przyjdzie :O

Mintaja - ja wiedzialem dokladnie co chce robic i wybralem technikum. Jak na razie pomimo ze mam sporo trudniej to nie zaluje decyzji.

Gość qw
zaluje ze poszlam do LO bo super oceny ale gdzie zawód? teraz robie studium BHP zeby miec zawód polecam technikum

ahh no właśnie Szejku. Ale chyba też zdecyduję sie na technikum, ale 100% pewności nie mam. Rok dłużej to w sumie nie tak dużo

technikum !! :) ja jestem po technikum i niczego nie żałuję mimo, że były takie kryzysy, że szkoda gadać wycisk max czasem. Przez całe 4 lata miałam w sumie coś koło 30 przedmiotów w tym połowa to zawodowe, poznało się smak nauki wszystkiego. Nie sugeruj się, że LO lepsze

Rok tak czy siak na strate nie pojdzie, wiedza od tak nie znika.

technikum !! :) ja jestem po technikum i niczego nie żałuję mimo, że były takie kryzysy, że szkoda gadać wycisk max czasem. Przez całe 4 lata miałam w sumie coś koło 30 przedmiotów w tym połowa to zawodowe, poznało się smak nauki wszystkiego. Nie sugeruj się, że LO lepsze

Gość edssu 93
Wiadomo ze TH :) ja jestem w pierwszej klasie na ekonomiku ;d

zdecydowanie LO ! ! ! większe wymagania, większa wiedza, wyższy wynik z matury więc i większe prawdopodobieństwo dostania się na wymarzone studia !!!!!!!

edssu 93- i jak jest? napisz coś więcej, bo też chcę tam iść

Gość edssu 93
w moim technikum jest lepszy poziom niz w lo z mojego miasta a sie tez zastanawialam..to bylo ryzyko bo nie znałam th