Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usemeczka

Dolna ósemka do usunięcia

Polecane posty

Gość usemeczka

Witam, mam 29 lat, będę miała usuwaną dolną ósemkę za 3 tygodnie, jest całkowicie wyrżnięta tylko że pod skosem, dentystka kazała usunąć bo potem będą same problemy z tym, zapalenia dziąseł potencjalne itd, obiecała że żadnych problemów nie będzie bo jest wyrżnięta i tylko ją trzeba wyrwać i żebym się nie bała tego co czytam na forach internetowych że ludzie w szpitalach lądują po usuwaniu ósemek. Mam się bać czy nie bać? Naczytałam sie o jakichś szczękościskach, zapaleniach, szyciach, ropniach itd Boje sie tym bardziej że ta ósemka mi sie psuje, jest tam spora czarna dziura, swędzi mnie całe dziąsło czasem mniej czasem bardziej, czasem też w nocy boli, różnie - raz ucho raz szyja, boję się czy jakieśzakażenie siętam nie wdało a nie mam jak przyspieszyć tego zabiegu, termin jest pierwszy wolny a nie chce z tym robic czegoś wcześniej dodatkowo bo strata kasy, skoro i tak potem do usunięcia, a nie chce umrzeć na jakąś gangrenę połowy twarzy Bać się czy nie bać?

Gość moim zdaniem nie ma czego
się bać. Sama miałam usuwaną i był to zabieg skomplikowany - ósemka była cała w dziąśle i pod skosem... Godzine trwał cały zabieg, kilka dni byłam opuchnięta i obolała, ale komplikacji nie było. Więc w Twoim przypadku powinno byc duzo prościej. Ewentualnie porozmawiaj z dentystą o antybiotyku, aby dał ci recepte przed zabiegiem - ja brałam na godzine przed pierszą dawke a póxniej przez tydzien jeszcze, ale mój zabieg był skomplikowany

Gość usemeczka
Godzinnych zabiegów to już miałam trzy, mam najdroższy zakład w Krakowie, chodzi mi o to żębym wiedziała że nie kojfne przed w trakcie lub po tym zabiegu. Mam stomatolożki z doktoratami, mówią żeby nie czytać forów internetowych bo można zejść od samego czytania pokemoniastych osiedlowych dziewic a od zepsutych zębów sie nie umiera przecież, czasem poboli mocniej czasem bardziej. Śmiały sie że te wszystkie dramatyczne wpisy na forach są od kobiet a przecież facetom też się psują zęby... I to kobiety są !!! Nie wiem, ja się boję, z drugiej strony przeciez sie da przeżyć to wszystko, jeżeli sie juz miało usuwane dwa zęby i 2 kanałowo... Tylko te dolne podobno jakieś dramaty sprawiają... :)

Gość moim zdaniem nie ma czego
Moim zdaniem nie powinnas się martwić na zapas. Amożesz powiedzieć c to za zakład? Bo sama jestem z Krakowa i czeka mnie usuwanie kolejnych trzech ósemek