Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolarz kierownik

Żona zagroziła że nie będzie sie ze mną kochać . . .

Polecane posty

Gość kolarz kierownik

Moja żona zagroziła mi że nie będzie ze mna sypiac jezeli nie zmienie kulku rzeczy. To ma byc kara. Jesteśmy małżeństwem od 5 lat a mamy po ok 30. Chodzi jej głównie o dwie kwestie. Pierwsza to taka, że od wielu lat uprawiam z grupą znajomych półamatorsko MTB. spotykamy się w weekendy na różnych trasach i sie wyzywamy ile można. Robimy również lajtowe wypady na które moja żona mogła by z nami jeździć tak jak inne partnerki moich kolegów ale ona nie chce :/ Sama się nie interesuje rowerami i usiluje zabronic mi tego sportu. Może woli żebym w środy z siatą piw ogladał lige Mistrzów tak jak męzowie jej koleżanek :/ Druga kwestia jest taka że jestem kierownikiem działu w jednej z firm. Mój dział/moja ekipa mamy najlepsze wyniki w firmie. Moim sposobem na osiągniecie tego stanu było stworzenie zgranej paczki na zasadach koleżeństwa i wspólnego zrozumienia. jestesmy przyjaciólmi zarówno w pracy jak i poza nia. No i zdarza sie, że samotna koleżanka prosi mnie żebym pojeździł z nia po komisach pomagając wybrac auto albo kupic TV w sklepie. Zajete koleżanki tez chca sie ze mna spotkac po to żeby pomóc kupic im prezenty dla ich facetów z różnych okazji bo one jako kobiety sie nie znają. No takie zwykłe życiowe sytuacje. Jak wytłumaczyć żonie że to nic nadzwyczajnego i większość ludzi tak robi? I wytłumaczcie mi co to za pomysł żeby zrobic szlaban na seks? na co licza takie kobiety, że co? KOCHAM MOJĄ ŻONE I NIGDY NAWET NIE POMYŚLAŁEM O INNEJ KOBIECIE ALE TA KARA CHYBA ODNIESIE ODWROTNY SKUTEK. JESTEM ROZBITY A ONA NIE MA CHECI NA ZADNE KOMPROMISY. Ze swojej pasji nie zrezygnuję a znajomych tez nie oleje przez jej chorobliwa zazdrość.

Gość kolarz kierownik
Ona nie chce uczestniczyć w moim zyciu i mi tez tego zabrania. Dodam, że ma tak od jakiegoś pół roku odkąd pokłłóciła się z najlepsza przyjaciółką. Do tej pory wszystko było idealnie

wyrzuc babsztyla i zglos sie do mnie

W drugiej kwestii ma racje, w pierwszej może trochę przesadza. Albo klin klinem, na jakiś czas zrezygnuj z tego wszystkiego, jak juz sie przyzwyczai przestań z nią sypiać i wymyśl jakieś powody dlaczego tak robisz ;)

Gość kolarz kierownik
Licze że jej sie odmieni ale coraz mniej mam wiary że tak sie stanie. Nie wiem co w nią wstąpiło. Nie mamy problemów ani z seksem, finansowo stoimy dobrze, nasze rodziny sie lubia a jej nagle coś odbiło.

Gość kolarz kierownik
Ale ja jej mówie że np Joanna chce kupic perfumy dla swojego męża i może razem jej doradzimy. zawsze proponuje żeby była przy tym ale ona nie chce i mi tez robi wymówki żebym nie pomógł innej osobie.

Gość hmmmmmmm...
jest zazdrosna to po pierwsze, a po drugie sama pewnie zednej pasji albo chociaz jakiegos zajecia nie ma i po prostu jej sie nudzi;( porozmawiaj z nia o tym szczerze i wytlumacz jakie to dla Ciebie wazne

Gość Fankapanka
Sorry koles, ale sie posikalam ze smiechu przez ciebie. Cytuje: "Pierwsza to taka, że od wielu lat uprawiam z grupą znajomych półamatorsko MTB. spotykamy się w weekendy na różnych trasach i sie wyzywamy ile można." I tak w pierwszej chwili sobie wyobrazilam jak sie spotykasz ze znajomymi na trasie i sie wyzywacie: "ty glupku", "ty swinio", albo jeszcze gorzej... :)

Gość kolarz kierownik
Miała przyjaciólke wieloletnią - jeszcze od czasów liceum. Były nierozłączne, jak by mogły to i do kibelka by razem śmigały :) Ale pół roku temu o coś sie straszliwie pożarly i nie moge się dowiedziec o co. Inna sprawa że ja jestem bardzo towarzyski i kontaktowy. jedziemy na wczasy a ja po dwóch dniach znam wszystkich w hotelu. Moja żona raczej nie potrafi szybko nawiązywac dobrych relacji. Ale nigdy nie dałem jej powodu do zazdrości.

Gość hmmmmmmm...
to co z Was za malzenstwo, jak o swoich problemach nie potraficie rozmawiac? nie czaje tego. poklocila sie z przyjaciolka i nie powiedziala Ci dlaczego? bo co wstydzi sie czy Ci nie ufa?

1) zabieraj żonę (przekonaj ja aby chociaż spróbowała) 2) zabieraj też zonę aby panie mogły się poznać, zaprzyjaźnić ;) jak to Ci się uda to żona będzie wiedzieć co robisz, bo (przynajmniej tak podejrzewam) pewnie o to jej chodzi że nie wiesz co ty tam z koleżankami robisz cały dzień i jest po prostu zazdrosna

Gość hmmmmmmm...
to co z Was za malzenstwo, jak o swoich problemach nie potraficie rozmawiac? nie czaje tego. poklocila sie z przyjaciolka i nie powiedziala Ci dlaczego? bo co wstydzi sie czy Ci nie ufa?

1) zabieraj żonę (przekonaj ja aby chociaż spróbowała) 2) zabieraj też zonę aby panie mogły się poznać, zaprzyjaźnić ;) jak to Ci się uda to żona będzie wiedzieć co robisz, bo (przynajmniej tak podejrzewam) pewnie o to jej chodzi że nie wiesz co ty tam z koleżankami robisz cały dzień i jest po prostu zazdrosna

Gość takzezonaaa
w pierwszej kwestii przesadza a jesli chodzi o druga to jakbys byl moim mezem to nie dosc ze bym sie bzykac nie chciala, ale wywalilalbym cie z domu do tych panienek co im pomagasz

Gość takzezonaaa
w pierwszej kwestii przesadza a jesli chodzi o druga to jakbys byl moim mezem to nie dosc ze bym sie bzykac nie chciala, ale wywalilalbym cie z domu do tych panienek co im pomagasz

Gość cara -
a dzieci macie ?

Gość kk22
dziwie sie jej, ze nie chce z toba jezdzic na te wypady, ja z moim facetem to mialam taki problem, ze chcialam np uczestniczyc w jego wyjsciach z kolegami np a to on nie chcial mnie zabierac i o to zawsze byly klotnie, ale skoro ty chcesz zeby jezdzila z toba to sie jej dziwie, co do 2 kwestii to sie z kolei juz nie dziwie :P tez nie chcialabym zeby moj jezdzil sobie z kolezankami obojetnie w jakich celach :D moze faktycznie sprobuj ja wkrecic do paczki twoich przyjaciol z pracy, chyba ze to sa ludzie ktorzy nie odpowiadaja jej pod wzgledem charakteru to juz gorzej