Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy

Czy nie za wcześnie?

Polecane posty

Gość czy

Czy 4 miesięczne dziecko można już wsadzić do spacerówki, w pozycji półleżącej? Czy to jeszcze za wcześnie?

wg mnie to za wczesnie a przynajmniej moje dzieci w wieku 4 miesiecy lezaly plasko jeszcze w wozku

Gość rakola
jaksos w czwartym miesiacu, moj synek znienawidzil lezec w wozku, spacery przestaly byc przyjemnoscia, bo caly czas plakal wsadzilam go do spacerowki, nachylenie najmniejsze, takie jak w lezaczkach bujaczkach przestal plakac, byl zachwycony ze moze ogladac swiat:)

moja córka w wieku 3-4 miesiące sama się podnosiła do takiej pozycji,więc na spacerze jej zaczęłam wcześniej ustawiać tą pół-leżącą , każde dziecko rozwija się we własnym tempie i myślę że może się zdarzyć tak,że dziecko jest gotowe do tego wcześniej,tak samo jak i może się zdarzyć,że później.Ważne,żeby nie robić niczego na siłę czy bez potrzeby.

Gość czy
Moje dziecko samo się podnosi do takiej pozycji i na spacerach buntuje się w gondoli. Najchętniej wyskoczyłby z tego głębokiego wózka. Poza tym ta pozycja półleżąca w spacerówce jest bardziej leżąca niż w foteliku samochodowym, więc krzywdy mu nie zrobię...chyba?:(

Mama dziecka którym się opiekowałam dostała od lekarki przyzwolenie na pozycję siedzącą dziecka w wózku w wieku 6 miesięcy , wcześniej nie jest to wskazane gdyż kręgosłup jest jeszcze za giętki i szybciej się męczy w takie pozycji.

Mama dziecka którym się opiekowałam dostała od lekarki przyzwolenie na pozycję siedzącą dziecka w wózku w wieku 6 miesięcy , wcześniej nie jest to wskazane gdyż kręgosłup jest jeszcze za giętki i szybciej się męczy w takie pozycji.

Co do pozycji półleżącej to ie wiem tak naprawdę ale myślę że podobnie jak pisałam wcześniej i wszystko zależy od tego jak szybko dzieciak próbuje siadać i utrzymywać się w takiej pozycji z główką w pionie bo jeżeli główka się kiwa to znanczy że kark i kręgosłup jeszcze za słaby. Najlepiej robić z dzieckiem ćwiczenia (podciąganie za rączki i powolne opuszczanie i zorientować się na jakim jest etapie:)