Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taki nikt

niskie temperatury spoczynkowe moze ktos tak mial???

Polecane posty

Hej staram sie o dziecko od grudnia zaczelam monitorowac cykl ale mam bardzo niskie temperatury poranne teraz troche sie podniosly ale tez nie sa imponujace w dzien 37 to norma moze ktos mial podobnie? czy musi byc 37 zeby to byla ciaza???

Ja mierzę temp.w pochwie.Na początku cyklu miałam tak od 36.5do tak 36.8,9.A potem się podwyższyła do 37.2,37.3

I tą temp.mierzę zaraz po przebudzeniu,nie wstaje,tylko sięgam po termometr,a potem już w ciągu dnia nie mierze,bo to rano powinno się ropbić!!!

Witam u mnie troszke dziwnie bo na poczatku cyklu nie bylo nawet 36 a w dniu piku lh cale 36,3 potem troszke spadla a teraz jest okolo 36,5 w ciagu dna ponad 37 nie rozumiem tego chyba myslisz ze to jednak moze byc ciaza testuje okolo 5 kwietnia.

Ja tez tak robie o 6.15:) ale juz sama nie wiem strasznie mam niskie te temperatury juz pomijajac ciaze.Dodam ze mierze w pochwie wiec trudno o blad pomiaru.

Podobno zdarają się różne temperatury,bo każda z nas ma inny organizm,inne cykle itp ja miałam nieregularne,dobrze zrozumiałam?test chcesz zrobić 5kwietnia?bo tak to zrozumiałam?;)

Tak dokladnie;) zrobilam jeden dzisiaj chociaz wiem ze to za wczesnie mam juz dwoje dzieci i niby wiem jak to jest chociaz temperatury nigdy nie mierzylam chyba za bardzo sie staram:(

No to teraz czekać.Wiesz Ty masz 2kę dzieci,więc co ja mam Ci poradzić?;)Nic więcej nie mogę powiedzieć!Ja nawet jednego dziecka nie mam,bo niedawno poroniłam,po3latach starań:(

Bardzo mi przykro.Mam dwoje dzieci to fakt choc juz dosc duzych zeby pamietac jak to bylo dlatego pytam o rzeczy ktorych nigdy nie robilam a twoj post sprawil ze czuje sie winna ze mam dzieci. dzieki za pomoc!

Zreszta zawsze tak mam i to nie jest Twoja wina strasznie mi zle gdy czytam ze ktos stracil malenstwo bo moge kiedys tez tego doswiadczyc,Trzymaj sie i jeszcze raz dziekuje zycze Ci powodzenia w Twoich staraniach:)

Bardzo mi przykro.Mam dwoje dzieci to fakt choc juz dosc duzych zeby pamietac jak to bylo dlatego pytam o rzeczy ktorych nigdy nie robilam a twoj post sprawil ze czuje sie winna ze mam dzieci. dzieki za pomoc!

eterno,nie chodziło mi o to,żebyś czuła się winna,że masz 2dzieci.Chodziłi mi tylko o to,że skoro masz 2dzieci,a ja ani jednego bobasa,to ja nie mam takiego doświadczenia,żeby ci radzić-nie chciałam,żeby to zabrzmiało tak,że ja się przemądrzam itp.Tylko o to mi chodziło!!!!Chyba coś nie tak się zrozumiałyśmy????

Nie stresuj sie ja wiem ze mialam szczescie tylko facet nie ten i teraz szczesliwie jestem pewna ze to ten i tylko maluszka brakuje no i wiek troszke goni ja nigdy nie mierzylam sobie temperatury w cyklu i dlatego sie martwie. Bardzo sie ciesze ze napisalas troszke trudno na forum kogos poznac mozemy zaczac jeszcze raz co ty na to?

Nie ma sprawy!!!hehe To może napisz jeszcze raz coś o sobie od początku;)jakby co to moje gg8696989

Jakos sie bronie przed tym GG moj syn smiga z dziewczynami a matka sie broni:)Mam 30 lat dwoch synow 7 i 11 lat niedawno wyszlam za maz i jak juz wiesz staramy sie o dziecko nie jest latwo tego dokonac szczegolnie ze M mieszka za granica wiec obliczam mierze i czekam wiem ze to dziwne ale moj czas ucieka ni chcialabym rodzic w wieku35 lat.A co Ty mi opowiesz o sobie? moze jednak zaloze toGG az mi glupio:D

Ja jestem ze Śląska.Mam 24lata.Jesteśmy 3ipół roku po ślubie.Nie pracuję,dzieci nie mam:(Jeszcze!!!Staramy się od 3lat. Kurcze,to musisz mieć niezłych synków;)hehe

Wlasnie dlatego tak monitoruje moj cykl dlugo bralam pigulki i wszystko sie poprzestawialo dopiero ten cykl jest normalny z owulacja zreszta bardzo bolesna trwam w nadziei ze sie uda i Tobie rowniez!

Witam polecam ci też testy owulacyjne.Mi w jeden dzień tylko pokazał2kreski,więc zabraliśmy się "do roboty"i zaszłam w ciążę,biorę jeszcze wiesiołek!

Hej wlasnie w tym cyklu zaczelismy je uzywac mnie dwa dni pokazywal dwie kreski smieje sie ze chociaz ten byl pozytywny a powiedz mi olej z wiesiolka jest bez recepty i ile kosztuje?

Taki mam plan jesli teraz sie nie udalo biore witaminki bardzo polecam centrum materna z DHA.Dzieki ze wpadasz na ten temat:D

mam do was pytanie: po co mierzycie tem??? czy nie widzicie "galaretki" owulacyjnej??? nie jest to pytanie złośliwe tylko zawsze mnie to "fascynowały" te zwariowane pomiary :)

Witam widzisz mnie to fascynuje jak bardzo nauka potrafi przewidziec zachowania kobiecego ciala mierze pierwszy cykl i w zasadzie dzieki temperaturze wiem kiedy moge zaczac robic testy owu w tym cyklu wszystko poszlo super a wynik coz na to nie mamy wplywu.POZDRAWIAM;D

jestem mamą 8 miesięcznego dziecka i powiem wam że jak byłam w wc to poczułam że mam sporo śluzu owulacyjnego i dzięki temu zostałam mamą i nigdy nie przyszło mi do głowy kupowanie testów i mierzenia tem :) dlatego jestem zaskoczona taką trochę (przepraszam że to napisze ale tak to odbieram) obsesją no ale jeśli ma się wielkie parcie na dziecko to OK ale nie lepiej bardziej spontanicznie zachodzić w ciążę ??

pewnie tak ale nie wtedy gdy dlugo nic sie nie dzieje kiedy przez lata bralo sie pigulki albo tak jak u mnie maz mieszka 800 km na krancu innego kraju ja tez mam dzieci i byly "spontanicznie" poczete a teraz mam 30 lat i musze sie nastarac.

FRANKAZWARSZAWY otóż tak jak eterno napisała dobrze jest mierzyć tem,bo dzięki temu wiadomo,kiedy robić testy owul.idzie przez to dokładniej monitorować swoje cykle.Można widzieć czy w ogóle dochodzi do owulacji,obserwacja śluzu czasem nie wystarcza!Testy też pomagają,bo wyznaczają moment prawdopodobnej owulacji.nawet lekarze to zalecają,tym bardziej jak ktoś się długo stara i nic z tego,a cykle ma nieregularne.Ja tak mam.A staraliśmy się z mężem o dziecko przez 3lata.Groziła nam klinika niepłod.Zrobiłam test owul.i tylko w 1dzień były2kreski,więc odrazu zabraliśmy się "do roboty" i zaszłam w ciążę,tyle,że poroniłam:(To nie jest żadna obsesja.Poprostu jak ktoś ma problemy z owulacją i nieregularnymi @,to mierzenie temp.pomaga.Tak jak napisałam wyżej,nawet lekarze to polecają,chyba,że ktoś nie ma problemów w tym temacie!:) Eterno nie ma za co,ja też na forum jestem od niedawna:)

FRANKAZWARSZAWY Tobie to może łatwiej przyszło zajść w ciążę,ale nie wszyskie kobiety mają takie szczęście.Niektóre maja stale pod górkę,muszą się naczekać,nacierpieć i nie jedna łza im poleci,że tyle się starają i nie mogą zajść w ciążę z różnych powodów:(chciałabym mieć tak jak Ty!