Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cottontail

Wyrwane zeby - lekki bol i nieprzyjemny zapach!!

Polecane posty

Witam. W piatek mialam wyrwane dwie prawe szostki. Zabieg trwal 20 minut, najpierw chirurg rozwalil mi je na czesci, potem kolejno wyciagal korzenie. W rany wsadzil mi skrecona gaze, kazal zagryzc i trzymac 2 godziny, nie jesc, nie pic, nie palic. Zastosowalam sie do zalecen, gazic, mocno nasiakniety krwia wyrzucilam po 2 godzinach, po 4 bylam juz troche glosna wiec zjadlam cos i uwazalam zeby do ran nie wpadly resztki jedzenia. Od tamtego czasu nie pije zimnych i goracych ani slodzonych napojow, tylko wode i soki ze swiezo wycisnietych owocow. Jem tez w sumie tylko owoce i warzywa. W sobote o polnocy nagle z gornej rany zaczela mocno leciec krew. Napewno mialo to zwiazek ze kilkadziesiat minut wczesniej dostalam miesiaczke, co spowodowalo niska krzepliwosc krwi. Z zeba lala sie bardziej niz po zabiegu, jak kisiel, wszystkie zeby mialam we krwi, ale zrobilam ucisk z gaza (dobrze miec apteczke w domu), i przestalo, do tego chyba zrobil sie nowy skrzep, bo w lusterku widze ze rana jest wypelniona ciemna masa. Dolna tez, ale ma brzydki, brazowawy kolor. Do tego od dwoch dni z ran wydobwy sie okropnie nieprzyjemny zapach. Wiem ze czasem gojace sie rany brzydko pachna, ale ten smrod jest nie do wytrzymania. To normalne?? Dziasla troche bola, nie ma opuchlizny, ropy, obrzeku, goraczki czy innych dolegliwosci. Martwi mnie tylko ten zapch. I chciala bym wiedziec jak powinien wygladac prawidlowy skrzep? Czy widac go dokladnie czy znajduje sie on tylko w zebodole, a z wierzchu ledwo go widac? Na wszelki wypadek biore tabletki z zelazem porawiajace stan krwi, plucze tez usta (delikatnie, uwazam na skrzepy) rumiankiem, szalwia i przywrotnikiem, bo on poprawia krzepliwosc i gojenie. Gdybym miala suchy zebodol, to objawial by sie on po 3 dniach od zabiegu wlsnie takimi symptomami jakie mam?

Gość idź do lekarza
nawet zwykłego i go się zapytaj czy iść do dentysty czy nie

Gość o żesz obrzydliwie
ja bym poszła na twoim miejscu do lekarza, bo tam chyba jakiś stan zapalny jest, na pewno coś się psuje:( Sama miałam wyrywaną ósemkę ale wszystko goiło się w miarę dobrze, a na pewno nie śmierdziało. Jak śmierdzi to nie jest w porzadku.