Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lotka_dwubiegunowa

Chorzy na chorobe afektywną dwubiegunową-łączmy się!

Polecane posty

Gość chora na chad
ZAMIESZCZAM OBIECANA LISTE BARDZO ZNANYCH OSOB Z CHAD No ten "madry i zdrowy" bluzgajacy napewno nie ma szans znalezc sie w tak doborowym towarzystwie. Jak juz pisalam u Einsteina stwierdzono (dopiero po smierci), ze cierpial na AUTYZM. PARU LAUREATOW NAGRODY NOBLA MIALO CHAD, AUTYZM ALBO NAWET SCHIZOFRENIE. A KIEDYS ZA IDIOTOW UWAZANO LUDZI MAJACYCH DYSLEKSJE I DYSGRAFIE, BO NIE MOGLI NAUCZYC SIE CZYTAC ANI PISAC. DZISIAJ MOZNA TO ZLIKWIDOWC PRZEZ ODPOWIEDNIE CWICZENIA. Z OBSZERNYCH BADAN WYNIKA, ZE LUDZIE Z TZW.ZABURZENIAMI W FUNKCJONOWANIU PEWNYCH OBSZAROW MOZGU ( TO W KONCU TYLKO FABRYKA CHEMICZNA) MAJA INNE ROZWINIETE DO GRANIC GENIUSZU. CHCE TYLKO POWIEDZIEC, ZE "JAK ZYCIE DAJE NAM KWASNE CYTRYNY, TO ZROBMY Z NICH LEMONIADE". ZYCIE Z CHAD JEST BARDZIEJ KOLOROWE. I BIERZCIE LEKI (DOBIERAC AZ DODIORA WAM DOBRE) Pozdrawiam Znane osoby cierpiące na Chad Winston Churchill Robin Williams * Kurt Cobain * Mel Gibson * Linda Hamilton * Ernest Hemingway * Franz Kafka * Vivien Leigh * Ben Moody * Sylvia Plath * Trent Reznor * Axl Rose * Robin Williams * Edgar Allan Poe * Georg Friedrich Hndel * Jacek Olter * Virginia Woolf * Piotr Łuszcz * Sren Kierkegaard * Jean-Claude Van Damme * Vincent Van Gogh * Stephen Fry * Larry Flynt Richard Dreyfus i wiele innych genialnych i znanych

Gość chora na chad
kitana2000 nie pisz juz na tamtym topiku bo to bez sensu ,powaznie i niech osoby zdrowe traktuja nas jak normalne osoby a nie jakis pol gupkow sory za wyrazenie..

Gość chora na chad
kitana2000 co robisz dzis na obiadek?podziel sie przepisem,ja tak na szybko kurczak w sosie slodko-kwasnym. wogole ile masz lat?

Gość chora na chad
na kafe ludzie sa nienormalni,niektorzy

mam 25 lat ja dzisiaj robie kotlety ziemniaczane tzw bliny gotuje ziemniaki studzę wbijam jajko dodaje pieprz sól mąkę wyrabiam kotleciki z nadzieniem z pasztetowej i na patelnie do tego rosół mam jeszcze z wczoraj myślę o cieście ostatnio u sąsiadki była komunia sąsiadka przyniosła nam ciasta wśród nich było bardzo dobre ciasto biszkopt przekładany masą ta masa jakaś jakby budyniowa plus galaretka i tak sobie myśle że pokombinowałabym takie

Gość sprawe zglaszam
Ktana prosze cie podaj linka tamtego tematu na smietniku redakcji. bo napisalas tylko, ze maja usunac a nie podalas linka.

Gość chora na chad
ludzie dajcie juz spokoj

Gość sprawe zglaszam
Kitana ja Tobie zycze wszystkego dobrego i naprawde podziwiam Twoja sile i jak dobrze sobie radzisz i starasz sie o dobre, godne zycie.

Gość chora na chad
a robilas kiedys cisto o nazwie shrek bardzo dobre wpisz w google w wyszukiwarke i wyskoczy Ci,jestes bardzo mloda w stosunku do mnie,ja mam 37 lat,2 dzieci i u mnie objawy chorobu wystapily dosc pozno niz u Ciebie.

no i jak widać choćby na kafe wszędzie robie zamieszanie :) nie wiem z czym to się wiąże bo prócz chad mam teŻ bordeline o ile chad mozna leczyć to z bordeline już troszkę gorsza sprawa no ale cóż odkąd pamiętam miałam problemy

lekarze mówią że najlepsze rokowania są u osób u których chad objawiło się później chodzi o to że mają słabsze manie i depresje u młodych duże nasilenie tego jest

mam przepis na to ciasto ale niestety nie mam zielonej galaretki tylko pomaranczowa i truskawkowa no i nie mam owoców i funduszy na nie bo tam chyba kiwi idzie czy brzoskwinie ?

Gość sprawe zglaszam
naprawde Cie bardzo podziwiam Kitana i zeby tylko bylo Tobie i Twojej rodzince lepiej.Jestes na pewno dobra matka i dobrym czlowiekiem i nie przejmuj sie niczym.Widac ze jestes inteligentna osobka i bardzo zaradna.Ja bym Tobie chetnie pomogla ale wiem, ze paczek nie chcesz. A przyslalam bym Tobie ciuchy z zagranicy.

Gość chora na chad
nie tam nie ma owocow Biszkopt: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju kilka kropel wybranego aromatu do ciast Masa Shrek'a I: Duża butelka Pysia zielonego (kiwi+jabłko+banan) 3 budynie śmietankowe (lub 2 duże) Masa Shrek'a II: 400 mln śmietanki deserowej 30% 1 galaretka agrestowa lub kiwi 2 paczki okrągłych biszkoptów 2 galaretki agrestowe lub kiwi PRZYGOTOWANIE: Biszkopt: Białka jajek ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier, wymieszać z żółtkami, aromatem (ja dałam cytrynowy) i olejem. Następnie małymi porcjami dodawać mąkę i cały czas mieszać. Biszkopt piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180' przez 25-30minut. Masa Shrek'a I: Budynie rozpuścić w 1,5 szklanki napoju. Reszte Pysia zagotować. Dodac budynie i jeszcze raz zagotować. Gorącą masę rozprowadzić na wystudzonym biszkopcie. Na przestudzonej masie ułożyć Delicje. Masa Shrek'a II 1 galaretkę rozpuścic w 3/4 szklanki gorącej wody. Pozostawic do lekkiego stęchnięcia. Ubić śmietanę. Pod koniec powoli wlewać galaretkę i ubijać. 2 galaretki rozpuścić w 800ml gorącej wody i pozostawić aby lekko stężały. Nastepnie wylac na masę. Pacek wstawic do lodówki lub trzymac w chłodnym miejscu. SMACZNEGO! :)

sprawe zgłaszam dzięki za chęci i za miłe słowa nie chcę na tym temacie kontynuować sprawy proszę uszanujcie to to nie jest moje forum jeśli ktokolwiek chce ze mną porozmawiać jest podany mój adres e-mail nie tutaj !!!

Gość chora na chad
to mnie troszkę pocieszylas ze objawy manii i depresji sa mniej nasilone.... ja Ciebie podziwiam co ja ja juz dzieci mam duze naprawde,dasz sobie rade w zyciu,tyle slawnych ludzi mialo badz ma ta chorobe i jakos zylo lu zyją...

Gość vanish do koloru w zelu
sprawe zglaszam-- ty wcale nie jestes lepsza!!! znow tu zaczynasz nakrecac jej manie.. pieknie..

ja przez swoją chorobę straciłam wszystko co w życiu najważniejsze pierworodną córkę szacunek do siebie a teraz nauczyłam się walczyć z chorobą i z nią żyć wiem jakie mogą być objawy nawrotu mam teraz drugą córeczkę i wiem jedno nie dopuszczę do tego aby historia się powtórzyła

Gość chora na chad
powiedz a depresje u Ciebie wystapują zaraz po manii?i jak są silne?tak,ze nie chce CI się wstać z łóżka?i jak z nimi walczysz?

Gość chora na chad
a coś tam czytałam wczoraj na tamtym topiku o Twojej coreczce,być może do Was wroci i stworzycie spowrotem rodzinkę

ja mam stan mieszany gdy mam nawrót choroby to jest tak że jestem pobudzona a w środku mam doła i odwrotnie jestem spowolnona a hormony buzują :) z takiego stanu przechodzę w psychozę maniakalną typową robie rzeczy których nie pamiętam ale tego doświadczyłam tylko 2 razy w życiu

Gość chora na chad
no to rzeczywiscie nie jest lekko z tym typem,strasznie dziwny jest, ja Ciecie podziwiam za to,ze dajecie z mężęm za tą kasę się utrzymać,ale jak mąż jest w fazie remisji to moze chyba dorobić gdzieś

Gość do jasnej ciasnej
uspokojcie sie zjeby jedne co za menda na tamtym topiku adres kitany wywlokla????pytam sie co to za scierwo zrobilo?????

on pracuje na czarno bierze leki jego praca jest uzalezniona od pogody i od nas bo czasami na tygodniu trzeba zalatwic jakas sprawe lekarza ja staram sie jak najmniej wychodzic z domu boje sie poprostu ze cos sie stanie i spowoduje nawrót choroby :) wiem to głupie ale karmie i trzeba to brac pod uwagę nie mogę miec duzo bodzcow bo to mnie nakręca

Gość sprawe zglaszam
przepraszam ja nic nie chcialam nakrecac. to ja wlasnie na tamtym temacie prosilam aby przestali jej dokuczac. ale wycofuje sie juz. Niestety Twojego emaila nie moge znalezc Kitana.Jedynie Twoj adres ale ja bez pozwolenia niczego nikomu nie wysylam.Wszysktiego Dobrego dla Was Wszystkich!

Gość do jasnej ciasnej
co za menda tamten top podnosi?

Gość chora na chad
ale dlaczego myslisz ze jak cos sie stanie co nawrot wroci?podobno sters ma duze znaczenie w wywolaniu nawrotu...