Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lotka_dwubiegunowa

Chorzy na chorobe afektywną dwubiegunową-łączmy się!

Polecane posty

na necie łatwiej przychodzi mi wypowiadanie swoich myśli na codzień mam wadę wymowy gdy rozmawiam z kimkolwiek mam wrażenie że rozmówca patrzy na moje mankamenty i w duchu sie śmieje wiem to chore ale takie odnosze wrażenie

hehhe niektórzy na kafe zdiagnozowali wczoraj że jestem pod silnym wpływem manii ich zdaniem moje posty nie były normalne:)

Gość chora na chad
coś tam czytałamtamten temat,moim zdaniem niektorzy sami ze soba maja problem a najlepiej i najchetniej wypowiadaja sie o innych,nie sluchaj ich, Twoje wypowiedzi sa bardzo stylistyczne i logicznie zbudowane,nie wiem po czym mają rozpoznac ta manię,jakbys im nic nie powiedziala to by nie wiedzieli i tyle ja wlasnie mam problem bo wracam do pracy a tam inni beda mnie pytac na co chora bylam i nie wiem co im odpowiedziec:(nawet moga z nazwy nie wiedziec nic o tej chorobie,a troche mnie nie bylo w tej pracy ,wiec na pewno beda pytac moze mi cos podpowiesz

że masz depresje większość ludzi i tak nie zrozumie istoty chad powiedz że ostatnio czułaś się przeciążona stresującymi wydarzeniami w życiu

gdy ludzie słyszą "mania" od razu na myśl przychodzi im świr ala wariatków w pomieszczeniu bez klamek i drzwi:)

Gość chora na chad
no właśnie tez tak myslalam ze nie zrozumieja istoty tej choroby, i powiem tak jak mowisz ze depresje i tak bedzie to prawda bo objawem tej choroby byla ona u mnie obecna tez mania u mnie trwala krotko bo ok miesiac i zaraz przerodziła sie w depresje a ciebie jak to było,osobno epizody wystepowaly?

Gość chora na chad
witam ,miłego dnia:)

cześć wczoraj nie miałam zabardzo czasu aby pisać szczeże powiem jestem dumna bo niunia zaczeła sama siedzieć chcę się tym rozkoszować robiłam zdjęcia gadałyśmy sobie nie miałam pozatym innych obowiązków moim zdaniem to ważne aby zacieśnieć więzi z dzieckiem może powinnam nawet robić to mocniej niż inne kobiety?

Gość chora na chad
gratuluje umiejetnosci corci siadania,kazda matka kocha swoje dzieciatko, Ty na pewno tez bardzo mocno ,:)

Gość tak kochala ze
oddala :(

Gość pluskwa chora na cukrzyce
raczej nie kitana w kazdej chwili moze nastapic nawrot choroby i co potem???? a swoja droga skoro w domu mialas nie za fajnie mam na mysli dom rozinny czemu am jest twoje dziecko?t

Gość chora na chad
witam :) pogoda dzis sie popsuła ,wczoraj było jeszcze tak fajnie ,ze czas spedzialm na swiezym powietrzu wypoczywajac na działeczce z dzieciaczkami życze milej niedzieli i smacznego obiadku

Gość chora na chad
wiatm w nowym dniu nastepnego tygodnia:)

witam u nas początek tygodnia zaczoł się dość żywiołowo mąż był dzisiaj w Gops otrzymaliśmy 400zł pomocy finansowej fajnie kupimy sobie ubrania mężowi trzeba buty na wiosne niuni trzeba kupić coś na lato pozatym dalszy ciąg załatwiania spraw bo odwołujemy się do ZUS myślę aby mąż zrobił sobie prywatnie badanie eeg

w luxmed kosztuje 100zł muszę podzwonić w kilka miejsc porównać warunki i przedewszystkim ile trzeba czekać na opis

Gość chora na chad
fajnie,ze dostaliście zapomogę,zawsze to wspomoże wasz budżet domowy,mozecie sie obkupic itd. kitana 2000 a czemu maz ma miec eeg?przeciez to w chadzie sie nie wykonuje chyba?

u mnie rozpoznanie było na podstawie eeg przy chad zapis jest nieprawidłowy związane to jest z za szybkim przeplywem informacji w mózgu

od będzie miał komisję odwoławczą chciałam aby miał papier dodatkowy na to może to coś ułatwi

Gość chora na chad
pierwsze słysze ze badaniem rozpoznawczym chadu jest wykonanie eeg,nie znam sie,byc moze jest tak jak mowisz do tej pory jak czytałam na roznych stronkach dotyczacych tej choroby bylo napisane ze wlasnie chadu nie da sie rozpoznac zadnym badaniem tylko z samego wywiadu pacjenta(mania,depresja)

Gość chora na chad
a wogole czemu mu ta rente odebrali?co podawali za powod odebrania? a dlugo mial wypłacana i czy na okres staly czy czasowo? terza w zusie rozne rzeczy sie dzieją,ja mam kolezake ,opowwiadala mie ze ma brata z padaczką(ma kilkanascie napadow dziennnie bardzo ciezki przypadek)i tez mu nie dali renty.

ja nie wiem mąż miał rentę socjalną z Zus stawał na komisje w zeszłym roku w wieku 29 lat uznali wtedy że choroba powstała przed 18 rokiem życia po roku pobierania zabrali czyli wychodzi na to że renta go nagle uzdrowiła:) chorował 11 lat i po roku pobierania renty poprawiło mu się :)

Gość chora na chad
to rzeczywiscie beznadzieja ,ale moze jak sie odwołacie to przyznają mu na nowo..

liczymy na to mysle ze moze warto by bylo aby maz poszedl do szpitala bo dawno nie był

Gość dljf;lamdfcal
czyli wyludzenie? ok rozumiem ze kasy potrzebujecie ale skoro maz mial rente to chyba nie bez powodu mu ja zabrali

Gość chora na chad
wizyta w szpitalu na pewno bedzie na duzą korzysc dla meza w dostaniu tej renty,oni patrzą na takie pobyty na korzysc pacjenta,na pewno sie uda.

Gość chora na chad
dzien dobry:)

Witam ja nie rozumiem ludzi tutaj wszędzie wietrzą podstęp jakie wyłudzenie? są ludzie bez rąk i nóg którzy nie otrzymują renty totalna znieczulica mąż rentę w zeszłym roku dostał i tak się zastanawiamy nad tą komisją odwoławczą i myslimy co zrobić aby polepszyć jego sytuacje w oczach lekarza wszyscy tak robią wiadomo zbliża się komisja to pobierają zaświadczenia itd uważamy że lekarz popełnił błąd mamy do tego prawo fakt mąż już dawno nie był w szpitalu co nie oznacza że nie jest chory

Gość chora na chad
kitana2000 nie reaguj na zlosliwe wpisy tych ludzi,ja ignoruje zupełnie,oni specjalnie chca Cie nakrecac,i tak zrobisz jak chcesz i nic nikomu do tego....