Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W NADZIEI...

Planowanie ciąży i płci dziecka:)

Polecane posty

Gość W NADZIEI...

Witam, mam 24 lata i planujemy z mężem dzidziusia:)Jednakże chcę się do tego przygotować bardzo dokładnie.Na razie zaczęłam brać FOLIK (1 tabletkę na dobę).Nie ukrywam,że bardzo chcielibyśmy mieć córeczkę.Znaleźliśmy kalendarzyk określający w jakim wieku i w którym miesiącu zajść w ciążę,żeby była córa...więc bierzemy się do roboty od października do grudnia (wg kalendarzyka):):) Może ktoś zna jakieś inne metody? Wypróbujemy wszystkiego. Oczywiście będziemy szczęśliwi również z syneczka. Spróbować zawsze można,a reszta w rękach Boga:) Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na informację i ciekawostki od przyszłych i tych co już są szczęśliwymi mamusiami;*

Gość blacksoul*********************
wszystkie porady planowania mozna miedzy bajki wlozyc wiec daj sobie spokoj

Gość innaanna
ten chiński kalendarz planowania płci jest do niczego :) wg niego powinnam mieć córkę a mam syna :) bardziej wiarygodne są metody "naukowe" - im bliżej owulacji tym większe szanse na syna, bo plemniki z chromosomem męskim są szybsze. Z kolei te z żeńskim są bardziej wytrzymałe, więc dłużej przeżywają w narządach rodnych kobiety. Dlatego by mieć dziewczynkę trzeba się kochać kilka dni przed owulacją a potem zrobić sobie przerwę :)

Podobno od końca okresu,gdzieś do 3dni przed owulacją.Podobno wtedy łatwo o córkę.Ile w tym prawdy nie wiem ale mam córkę więc może coś w tym jest;-)

ja jak byłam w ciąży (z chłopcem) dla zabawy nieraz robiłam różne testy które na podstawie stanu zdrowia/wyglądu/zachcianek itp miały określić kogo w sobie noszę. Za każdym razem wychodziło, że urodzę dziewczynkę :) Ja to robiłam dla zabawy - jeśli ktoś w takie bajki wierzy to jest to dla mnie trochę dziwne. Co do przygotowywania się do ciąży - super że o siebie zadbałaś, ale nie popadaj w skrajności.