Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość corobiccorobic

zmiana czasu, soanie dziecka

Polecane posty

Gość corobiccorobic

Synek ma 3 miesiące, ok 19 kąpałam go i kładłam spac, było ciemno. Teraz o 20 jest widno a on nie chce zasnac, co robić? O której kładziecie spać dzieci 3 miesieczne?

Gość werkaa
zasłonic okno??????????????

Witaj Najlepiej będzie , tak moim zdaniem,jak zalozysz dobre rolety -takie,aby w pokoju bylo totalne ciemno . Wez malego na rece lulaj i spiewaj kolysanki-bedzie mu sie to kojarzylo ze snem -tak przynajmniej robila moja siostra i pomagalo

hm..przecież dla takiego malucha to tak naprawdę nie ma znaczenia czy jest widno czy nie,więc nie sądzę żeby zasunięcie okien coś dało. Nawet mnie się trudno przyzwyczaić do nowego czasu. Myślę że powinnaś kłaść tak jak do tej pory,czyli o 19.00 mimo że czas jest zmieniony,na pewno wkrótce się przestawi. Każdy potrzebuje tych kilku dni żeby się przestawić,dziecko pewnie też.

Gość pierdolenie w bambus
Jak sie umęczy to sam padnie, jak troche poplacze z przemeczenia to nikomu uszy nie odpadną. Usypianie na siłe i na czas , parodia, szkoda ze nie sra na czas, a moze lewatywke jak sie kupa o godzine spozni ?

Gość szalony naukowiec
"Każdy potrzebuje tych kilku dni żeby się przestawić,dziecko pewnie też." Kilka dni sie przestawiasz ? A to zadziwiajace. Jak ktoregos dnia posiedzisz dlugo przed TV i pozno pojdziesz spac, to tez kilka dni odsypiasz ta jedna niedospana noc ? Kosmitka. :D

Gość sranie na czas bylo by dobre..
ale w odpowiedzi na temat: tak, kladz o tej samej porze czyli19. po pewnym czasie dziecko sie przyzwyczai do tej pory. im mniejsze dziecko, tym szybciej to potrwa.

szalony naukowiec chodzenie późno spać nie ma nic do rzeczy, zmiana czasu to zupełnie coś innego,bo cokolwiek robisz to Ci tej jednej godziny teraz brakuje.Myślę że większość ludzi to tak odczuwa więc nie poczuwam się do roli kosmitki.

Gość tullipanka
nie przesadzajmy, aby od razu brakowało godziny? Problem mamorobala byś miała jakbyś do Stanów poleciała, tam byś musiała przestawiać się kilka dni

jak była zmiana czasu rok temu moja mała miała prawie 4 miesiace :) bardzo pomogły rolety podklejone gumą, dające przyjemny mrok w pokoju :) teraz przestawiła sie fajnie :) przesuwałam ją codziennie o 15 minut i juz sie ustawiła jak dawniej ;) tylko, ze teraz chodzi spac nie o 19 tej a o 20 - 20.30 ;)