Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naddia1

Cera skrajnie mieszana

Polecane posty

Gość naddia1

Postanowilam zalozyc nowy topic poniewaz bardzo czesto powstaja na temat skóry tradzikowej albo skory suchej. Mysle ze nie jedna z nas ma problemy z cera ktora jest mieszana, a jak wiemy utrzymanie takie cery stanowi powazny problem. Bo przez sam fakt doboru kosmetykow,pielęgncje która jest kosztowna- bo trzeba inwestowac w kosmetyki dla szczegolnych partii twarzy. Moim problemem- ktory opisywalam na topicu, tradzik, to czolo- łojotokowe i na policzkach bardzo wrazliwa-atopowa skora, z popekanymi naczynkami. O ile powoli udaje mi sie dojsc do ,,porozumienia,, z czolem- ktore bylo usiane masa bialych wypryskow, to mam powazny problem z policzkami- tą ,,drugą,, częścią twarzy. Zupelnie nie wiem jak ja pielegnowac gdy na wszystko reaguje alergicznie. A o to i moje sposoby: Jak komus pomoge- w co watpie, bo kazdy ma inny rodzaj cery. Czolo- myje (wlasnie tu mam problem, bo nie wiem czym mam myc) wiec myje mydlem szarym, czasem rumiankiem. Nakladam ten effeklark duo rano i wieczorem,ale jak juz zupelnie sie tego pozbede (w co watpie) to bede smarowac tylko raz dziennie. Nastepnie- zmora chyba wieksza niz czolo, policzki myje czasem tylko woda, czasem tez mydlem szarym (zabojstwo) i czasem rumiankiem. Smaruje kremem hypoalergicznym na noc, na dzien na policzki- narazie probuje tylko- rossalic z LPR. Dzis kupilam krem dla dzieci Bambino. Rozpisalam sie, nikt nie lubi czytac takich dlugich postow :) Dla wszystkich ktorzy maja podobne problemy, kazda rada jest z pewnoscia bardzo cenna i dlatego wymienmy sie doswiadczeniami z kremami. Ij eszcze mam blizny na czole, ale to zupelnie inna bajka ;)

Gość inkaBab
ja tak mam i tez juz mam dosc sama nie wiem jak mam ja pielegnowac