Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka jak każa matka

Co mam zrobic ????

Polecane posty

Wczoraj przypadkiem znalazłam u swojej 19 letniej córki pigułki antykoncepcyjne !!! Jestem mocno zdziwiona i zaniepokojona, poniewaz nie sądziłam że mogą byc jej potrzebne. Wcale nie uważam, ze sex tylko po slubie, ale cały czas wpajałam córce takie wartości, że jeżeli już, to tylko jak będzie miała konkretnego kandydata do ślubu. A ża takiego nie ma, ma jedynie chłopaka ale to nic poważnego :/ Mam nadzieje że te tabletki nie są jej, jedynie przypadkowo zostawiła koleżanka :( Powiedzcie mi prosze czy powinnam ja o to zapytac ?? Nie mogę z tego powodu zaznać spokoju od wczoraj, jestem przerażona i załamana :(

Gość Bzzzykacz
To chyba dobrze, że córcia sie zabezpiecza? wolałabyś, żeby ryzykowała zajściem w ciążę?

Tak, współzycie zaczęłam ze swoim obecnym męzem, jak juz byliśmy zaręczeni i to zawsze podreslałam córce !!!!! Niech by się zabezpieczała, ale ona jeszcze przecież jest zbyt młoda a do narzeczeństwa jeszcze daleko ! Tym bardziej jestem przerażona, ze teraz ma nauke i mature :*( Czy powinnam ja zapytac, czy to sa jej ?

Gość Zyj i daj innym zyc
Twoja corka jest rozsadna, dlaczego weszysz w jej prywatnosc. Z tego postu wynika , ze jestes dewotka. Twoja corka ma 19 lat to dorosly czlowiek, dorosla osobowosc, nie niszcz jej. To jej zycie , a nie twoje, jej chlopak i ona moze powiedziec czy powazna znajomosc czy nie. To ona z nim bedzie zyla, a nie ty. Pewnie wiele rzeczy ci mowi dla swietego spokoju. Uszanuj jej odrebnosc i decyzje, ktos ci to musi powiedziec. Bo ona ci tego oszczedza, a i tak robi swoje i rozsadnie bo sie zabezpiecza.

Gość Pawki
Porozmawiaj spokojnie z znią.Powiedz,że później będzie mieć problemy z zajśćiem w ciążę.Takie przypadki znam.

Jaka prywatnośc, jaki dorosły człowiek ??!!! Ona ma dopiero 19 lat !!! Dopiero się kształtuje, poznaje życie, uczy się, jest na naszym utrzymaniu !!! Czy powinnam ja zapytac czyje te pigułki by rozwiac swoje wątpliwości ?? :(

Pwki nawet o tym nie wiedziłam, ze po tym świństwie może miec problemy juz w dorosłym zyciu !!!:( Jestem pełna nadzieji ze to nie jej, muszą z nia porozmaiac dziś....

Gość Tak napewno za kare ja
zablokuje i nie zajdzie w ciaze, pewnie powiedzial ksiadz co wiedzial. Z punktu medycznego, powiem ci ze po tabletce antykoncepcyjnej sie szybciej zachodzi w ciaze. Nawet kobiety ktore nie moga zajsc w ciaze , dostaja tabletki antykncepcyjne, bo po odstawieniu organiz rusza ze zdwojana dawka hormonow !!!!! A tabletki przepisal jej lekarz, ktory nie grzeszy glupotom, tak jak ty.

Gość Wspolczuje dziewczynie tak
prymitywnej i toksycznej matki.

Nie jestem prymitywna i toksyczna !!! Martwię się o nią, to moje dziecko i mój niepokój jest uzasadniony !!! Jak by miała nażyczonego sama bym ja zaprowadziła do lekarza by do ślubu nie zaszła w ciąze !!!!

Gość Utrzymaniu !!!!!!
Acha to ona nie jest czlowiekie, tylko twoja wlasnoscia.

Gość Rozumie dobre rady
i opieke wdrazanie w zycie. Ale corka powinna ciebie zaprowadzic do lekarza, bo sie wykonczysz . A to dochodzenie doprowadzi cie do nerwicy.

1. mądra dziewczyna że tabletki bierze 2. jest dorosła wiec nie wtykaj nosa w jej sprawy 3. i niech się wyszaleje przed ślubem ;) to nie mydło i się nie zmydli :D

Chyba jako matka mam prawo wiedziec co nastoletnia córka robi i na co wydaje kieszonkowe które ma odemnie !!!! A nerwicę ztylko z obawy o swoje dziecko moge dostac ! Widocznie nie jestescie rodzicami skoro tego nie rozumiecie !!!

Gość napalonablanka
o jeeezzzzzzzzzzzzu nie bądź STAROŚWIECKA :O 19 lat ma kobita! to chyba dobrze że sie zabezpiecza a nie potem wypisuje na Kafe - kochaliśmy się w 15 dniu cyklu - czy moge być w ciązy???? :D

ale nie możesz pojąć że masz dorosłą mądrą córke???? inna to by dup dała i dziecko ci do domu przyniosła, weź na luz, jak widac jest wszystko pod kontrolą, a ona nie jest już malutkim dzieckiem i przyjmij do wiadomości że wie co to sex

Matko!! po pierwsze i najważniejsze... jakbyś nie zauważyła Twoja Córka jest DOROSŁA!! a z tego co znalazłaś w jej rzeczach również ODPOWIEDZIALNA... czas zauważyć że DOROSŁA do SEXU czy Ci się to podoba czy nie

Gość napalonablanka
bzykania nie jest potrzebny narzeczony , ani mąż ani studia ani matura...:P wystarczy jej chłopak - po prostu :D i pogódź się z tym

Narzeczony, a nie nażyczony. Ona nie ma 10 lat, żebyś ją rozliczała z tego na co wydaje kieszonkowe. Nie jest już dzieckiem i wie co robi. Daj jej spokój i pogódź się z tym, że jest już dużą dziewczynką. I nie licz na to, że będzie czekała do czasu narzeczeństwa z seksem.

Spodziewałam się że znajdę tu zrozumienie a nie potępienie !!!! Ze doradzicie mi, że jeżeli by się okazało że to jej (w co nie wierzę!!!) jak ja od tego odwieść ??!!

Ale kobieto - od czego chcesz ja odwodzić?? od tabletek?? bo przecież z sexu nie zrezygnuje skoro już zaczęła??!! Ach te matki... musze pilnować swoją żonę żeby takich głupot na forum nie pisała jak nam córka dorośnie bo wstyd.... 19 latka to dla matki dalej dziecko... masakra... a tak w ogóle to tabletki na pewno jej koleżanka podrzuciła :P

Gość Twoja corka jest
madzejsza od ciebie i podziwiam ja ze potrafi cie wysluchiwac. Ona odbiera swiat po swojemu, bo Bozia dala jej mozg. Nawet twoje dziwadztwa potrafi tolerowac. Pewnie dyskutuje z kolezankami, bo mame ma zazacofana w rozwoju.

Gość Ty jestes jakas garkotluka
ktora zyje w swoim swiecie. Na utrzymaniu meza pewnie. Twoje dodatkowe zajecie to kontrola i weszenie. Gdyby Twoja corka miala do ciebie zaufanie i partnera do rozmowy, to by to z toba przedyskutowala. Ale ona dziala sama, bo wie ze ty jestes ograniczona.

""Spodziewałam się że znajdę tu zrozumienie a nie potępienie !!!!"" zrozumienie czego chciałaś tutaj znaleźć?? gdyby Twoja córka miała 15, 16 lat to na pewno 17 dyskusyjne, ale TWOJA CÓRKA od ROKU jest PEŁNOLETNIA

To co ...mam ją pogłaskac po głowie, przytulic i powiedziec, ze wiem że uprawia sex i przyklasnąc na to ...???? Przeciez uzywając tabletek nie będzie miała oporów, a jak zmieni chłopka to z następnym....??? Gdzie będzie jej kobieca skromośc i powściągliwość !!!! To tylko do złego doprowadzi !!!!!

Gość Kura2121
ale od czego chcesz ja odwiesc?od uprawiania seksu?co bedzie chciala to i tak zrobi.skoro miala tabletki w szafe to z pewnoscia sa jej wiec radze przestac lamentowac i zaczat traktowac ja jak dorosla osobe.jest juz pelnoletnia wiec niczego jej zakazac nie mozesz. pozostalo ci tylko zabrac jej kieszonkowe i przywiazac do kaloryfera

""Gdyby Twoja corka miala do ciebie zaufanie i partnera do rozmowy, to by to z toba przedyskutowala. "" święte słowa... ja mam nadzieję że moja córka nie będzie szła sama do ginekologa tylko zaprowadzi ją tam JEJ MATKA. Tak jak moja teściowa zaprowadziłą tam swoją córkę a moją żonę w wieku 18 lat... na ginnekologa to pewnie i tak rok za późno... ale liczy się gest

Gość Kura2121
a czy ty myslisz ze jak ma sie chlopaka w wieku 19 lat to mysli sie tylko o tym zeby za reke sie potrzymac

Facet......widzisz , powiedziałes ze zaprowadziła ja tam teściowa !!! Zgadzam się, ale była już z tobą, znażeczonym i obecnym męzem !!!! A to zmienia postac rzeczy !!!! Tez bym tak zrobiła, ale uważam ze na sex to ona ma jeszcze czas !!!