Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalezy jak kto na to patrzy..

Jak zorganizowac chrzest najtanszym kosztem??

Polecane posty

Gość gość
moi znajomi wynajęli chyba na 15 osób restaracja bojdajże zapiecka i po sprawie. Koszty ograniczyli do minimum, całość trwało chyba z 3 godziny i po sprawie.

Gość gość
nie chszcij, będzie z głowy przy okazji też komunia i bierzmowanie.

Gość gość
ja na chrzcinach mialam 32 osoby teraz na komunie 38 osob wszystko robilam i robie w lokalach komunia za tydzien z hakiem od osoby place 130 zl + osobno ciasta dla gosci tort i alkohol wina za to place jeszcze dodatkowo stac mnie i robie,czyli licze mniej wiecej 135 zlod osoby, czyli okolo 5500zl i jeszcze ubrania dla dziecka mije i meza no i wydatki zwiazane z komunia

Gość moje drzewko pomarańczowe
drogo wychodzi bycie katolem :D bo bycie katolikiem już taniej. Nie żyjesz wg zasady zastaw się, a postaw się ważne są imprezy i zapraszanie ciotek klotek. Idziesz do kościoła po sakrament i tyle - no oczywiście trzeba posmarować batmanowi w sutannie dlatego najlepiej wypisać się z tej firmy :P

Gość gość
Ja robiłam chrzest w domu, rodzice, chrześni, siostra męża z dzieckiem i mężem i tyle. Łącznie było 14 osób z dziećmi. Obiad; rosół, mięsa dwa rodzaje pieczone smażone bukiety sałatek, bigos, ciasto tort jakaś sałatka warzywna, śledzie itp. Wina dwa były i to wszystko!

Gość moje drzewko pomarańczowe
Hejka do gościa wyżej czy "chrześni" to regionalizm i tak się u Was mówi? serio pytam nie jestem z tych złośliwych prześmiewców nawet jeżeli to błąd :D

Gość la maciorra
Oboje z mężem mamy liczne rodziny. Gdybyśmy chcieli tak bliższych zaprosić, wyszloby pewnie drugie wesele. Postanowilismy ograniczyc się tylko do naszych rodziców, chrzestnych i dziadek męża.. Wsio... Jesli sie ktos obrazi - trudno.

Gość welponaldo
Nie biadolcie !! Zawsze jest fajnie spotkac sie z rodzina. Koszta nie sa az takie wazne. Koszta podrozy nie kosztuja fortuny. Przeciez nie wydajemy na raz calego majatku. Zycie przemija, a mile wspomienia zostaja.

Gość gość
Mozna sie posmiac jak golodupcow zal sciska,ze niektorzy 3600 wydaja na chrzciny gdy ci nawet nie maja kasy dla ksiedza.Hipokrytki leca na chrzciny z dzieciorami,aby zgarnac trocha grosza od gosci a w ndz zamiast do kosciola wszystkie siedza w biedronie.

Gość gość
Hej ! Najszybciej znajdziesz sprawdzony lokal na www.ChrzcinyiKomunie.pl . Tam można zadzwonić, powiedzieć ile chce się wydać, a oni sami wyszukają dla nas oferty i to BEZPŁATNIE ! Super sprawa, polecam !

Gość gość
zrobić chrzciny w restauracji eureka w gdyni :) w naszym przypadku wyszło tanio

Gość gość
U mnie było w sumie 11 dorosłych i 2 dzieci. Wydałam malutko. Podałam rosół, udka pieczone, karkówkę pieczoną, kartofle 2 sałaty, a potem kawa i ciasto ( w sumie 2 ciasta). Fajnie było i uważam, że to wystarczy.

Gość gość
My robiliśmy chrzciny bardzo kameralne, ale w restauracji. W Rozdrożu płaciliśmy 100zł za osobę.