Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaki obiad

jaki obiad zrobic zeby był na 2 dni??

Polecane posty

Gość Jaki obiad

tzn oprucz zup ,no bo wiadomo ze zupa zostaje ale takie drugie danie to co np??podajcie jakies przepisy a potem jak to podzielic zeby sie na drugi dzien nie babrac w kuchni??

Gość jasminka5543
sos mięsny goląbki pulpety mielone kurczak. czesto robie wieksza ilość aby bylo na 2 dzień, tylko ziemniaki świeże gotuję..

praktycznie wszystko można tak zrobić :) gulasz, leczo, kotlety mielone, schabowe, sos spaghetti, pulpety mięsne, rybę pieczoną, czy smażoną, ....ja zawsze mięsa więcej robię, potem mrożę i mam na kilka obiadów. dogotowuję tylko ziemniaki/ryż/kaszę/makaron jakąś surówkę robię albo odkrywam słoik wcześniej zrobiony i mam obiad :)

Gość yujyhtgrfvcd
ja robie bigos i mam na caly tydzien ;)

Gość Jaki obiad
a te miesa z drugiego dnia jak odgrzewacie??no bo juz chyba nie sa tak smaczne jak na swiezo??

normalnie. mielone, schabowe na patelni, to co było pieczone to w piekarniku i już :) nie zauważyłam zeby mniej smaczne były :P

Jak się odgrzewa gulasz? Przekręcasz kurek w kuchence i stawiasz na ogniu garnek z gulaszem, co jakiś czas mieszając :) Jak sos za gęsty bedzie po odgrzaniu to dolewasz odrobine wody :) Żeby gulaszu wyszło na 2 dni na 2 osoby+małe dziecko kup ok 75 dkg karkówki.