Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niunia789

Czy test może się mylić??

Polecane posty

Gość Niunia789

Witam . W piątek 26 marca zrobilam pierwszy test ciążowy, wyszła bardzo jasna, praktycznie widoczna pod światło druga kreseczka , w poniedziałek wyszła ciemniejsza, widoczna gołym okiem. Martwi mnie to , iż wczoraj byłam u lekarza i jedyne co pani doktor zobaczyła to rozpulchniona macica i jeden powiększony jajnik. Okresu nie mam około 10 dni. Czy to możliwe, że jeszcze nic nie jest widoczne na badaniu usg i test mógł się mylić?

Tak to jest mozliwe,ale za wcześnie,zeby coś zobaczyć!A rozpulchnienie macicy może oznaczać ciążę,no i test 2wyszedł pozytywny,więc wygląda na to,że będziesz mamą!Gratuluję!!!:)

Gość Boze czytajcie ze zrozumieniem
ciaza jak nic ;) mi pierwszy i jedyny test wyszedl z taka baaardzo delikatna druga kreska, ja juz wiedzialam, ze to ciaza ;) ale u lekarza bylam dopiero w 6 tygodniu, wiec moze troche poczekaj jeszcze :)

Gość Niunia789
Dziękuje podnosicie mnie na duchu :) Czy w takim przypadku warto zrobić bete hcg?

ja bym nie robila :) ale skoro chcesz miec pewnosc ;) chociaz w Twoim przypadku zrobilabym sobie test kilka dni po ostatnim, na 100% wyjdzie gruba, ciemna linia :) Gratulacje :)

Gość dftgyhjnk
beta hcg tez nie prędzej niż 3 tyg od ewentulanego zapłodnienia

chodzi mi o zwykly test domowy oczywiscie ;) wyjdzie Ci taniej :)

Gość Dziewczyna z nadzieją
Witaj w klubie. Mam identyczną sytuację. Testy na tak, a lekarz nic nie widzi. Dziś dla swojej pewności zrobiłam kolejny i mam dwie krechy. Ale do lekarza dopiero po świętach idę po raz drugi.

Gość Niunia789
3 tyg.? Czytając na forum wszyscy twierdzili że po 6 dniach wynik jest pewny a bynajmiej pewniejszy niż test domowy :)

lekarz mógł nic nie widzieć. po 6 tygodniu dobrze jest iść bo być może zobaczysz już bijące serduszko maluszka (ja widziałam i słyszałam w 6 tyg 5 dniu) :D nie ma sensu robić bety! dwa testy potwierdziły ciążę, więc ona jest! poczekaj jeszcze tydzień, dwa i idź do lekarza, będziesz wszystko widziała :) ps. ja też 26 marca, tyle że 2008 roku, dowiedziałam się o mojej kruszynce :D

Gość Niunia789
Mąż natręt :D prosi żebym zrobiła bo on już musi wiedzieć który to tydzień :) , więc dla ukojenia jego niecierpliwości rano pójdę i napiszę jak wyniki. Dziękuje wam ślicznie i z całego serca mam nadzieje, że to jest to :)!

a ja z calej sily trzymam kciuki! ;) chociaz wyniku jestem pewna :D

Gość Niunia789
Spełni się moje pierwsze marzenie, drugim jest oczywiście donoszenie ciąży :)

Gość Niunia789
że tak powiem mam jeszcze pytanie poprzedzające :D Czy któraś z was potrafi zinterpretować wynik bety? :)

Gość Niunia789
Wyniki bety jutro o 9. Juz się nie moge doczekać:)

Gość nana21
daj znać ;) trzymam kciuki

Gość Niunia789
Mój wynik bety to 501.9 mIU/ml czyli wg miłej pani z labolatorium to 5 tydzień :)! :D . Mam pytanie czy któraś z was wie czy ciąże(5 tydzień :D) liczy się od dnia rozpoczęcia ostatniej miesiączki czy od dnia zapłodnienia??

Gość aneczkkkzkzkza
gratuluje :)) liczy sie na pewno na 100% od daty ostatniej miesiaczki tygodnie tak wszyscy lekarze licza :)

Gość Niunia789
Dziękuje ślicznie :) . Czy za tydzień jest możliwość , że zobacze już moją kruszynke na usg??

Gość aneczkkkzkzkza
ja zobaczyłam swoja na usg w 7 tygodniu (bo wczesniej lekarz jak dzwonilam mowil zeby nie przychodzic bo maly ma to sens) i juz nawet serduszko biło :) od 5 tygodnia juz cos widac na usg mozesz odczekac jeszcze tydzien i isc