Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jajko - czy - kura

Sens zycia kury domowej

Polecane posty

Gość Jajko - czy - kura

Niedawno poznalam kolege mojego faceta i jego zone. Jakos tak temat zszedl na bezrobocie i powiedziala ze nie pracuje. Zapytalam, czy dlugo szuka pracy? Odpowiedziala "moja praca jest dbanie o dom i wychowywanie dziecka" i mam wrazenie, ze czula sie urazona. Tak, jak dla mnie dziwne bylo, ze dorosla kobieta moze nie chciec pracowac, tak ona zdziwila sie, ze ja uwazam to za normalne :D Kilka razy z tymi znajomymi wyjezdzalismy gdzies i czulam sie nieco dziwnie, poniewaz za kazdym razem kiedy chciala cos kupic, wolala do meza np.: "daj 10 zl!", "kup mi loda!", "prosze, kupisz mi te ksiazke?" Nie wiem, dlaczego maz nie dawal jej pieniedzy na prywatne wydatki, mam wrazenie, ze moze chcial, zeby poszla do pracy, poniewaz niejednokrotnie sugerowal, ze jest przemeczony praca i ze brak im pieniedzy, co ona kwitowala: "kiedy urodzilo nam sie dziecko, sam chciales, zebym zostala w domu i je wychowywala!" Jednak teraz dziecko ma 10 czy 11 lat, chodzi do szkoly, nie jest niepelnosprawne. Rodzice mieszkaja w bloku (mieszkanie nie jest duze). Zastanawiam sie co ta kobieta robi calymi dniami (probowalam ja podpytac i nie ma jakiegos czasochlonnego, pasjonujacego hobby). W rodzinie brakuje pieniedzy. Kobieta (lat 38) nie ma wlasnych funduszy. Podejrzewam, ze tak spektakularnie prosi przy nas o pieniadze czy jakies przedmioty, bo normalnie by ich nie dostala. Tym niemniej to zenujace. I mimo wszystko nie chce isc do pracy. Dlaczego?????

Gość xammax
japrzeczytalam

Gość Jajko - czy - kura
Wiekszosc osob na kafeterii nudzi sie przeciez ;)

Gość Bella w sukience
przeczytałam. Moze robi mu na złosc. Moze uwaza, ze jest boginią i nie bedzie pracowac. nie wiem dokladnie itp. zalezy od pary...jesli brak funduszy....itp..

Gość wiesz z praca roznie bywa
a ma jakies wyksztalcenie?

Gość Jajko - czy - kura
Chyba mimo wszystko sa raczej zgodni, ale dziwnie wyglada to, ze ona nie ma nigdy pieniedzy i o wszystko prosi meza. Nie rozumiem, jakiego rodzaju przyjemnosc sprawia jej siedzenie w domu. Nie zajmuje sie zadna dzialanoscia artystyczna, nie jest tez fanka sprzatania i wymyslnych obiadkow. Mysle, ze nie spedza tez czasu na dbanie o urode, bo jest raczej zaniedbana...

Gość Jajko - czy - kura
Ma licencjat lub mgr