Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamcia Kornelki

Czy częste ulewanie i miesięcznego dziecka jest normalne???

Polecane posty

Gość mamcia Kornelki

Karmię piersią i na początku mała częściej ulewała, a teraz jest to rzadsze, ale nadal muszę ją długo przetrzymywać, żeby jej się odbiło. Dokarmiam powoli butelką i też ulewa. Jest to normalne i minie?? Bo strasznie mnie to irytuje..

Gość ej powiedz
normalne.

normalne, po prostu maluszek ma niedojrzały przełyk i ma prawo ulewać do 6mc , jeśli ładnie przybiera na wadze to nie masz się czym martwić :)gdyby jednak źle przybierał na wadze zgłoś to koniecznie pediatrze

normalne. jeśli maluch dobrze przybiera na wadze to nie ma się czym martwić :) mój synek ulewał bardzo mocno, wręcz chlustał pokarmem i bardzo długo, bo do końca 10 miesiąca.

Gość moniamona
malutka kuzynki tez tak miala ma teraz 4 miesiace i poszli do pediatry i dostali takie cos co troszke zageszcza mleko i wtedy ta tresc z zoladka sie tak nie cofa...ja bym poszla do pediatry jezeli uwazasz ze to jest niepokojace

a moj ulewal i ulewa i ma refluks no coz kiedys to minie napewno puki co trzeba wykazac sie cierpliwoscia:D autorko i tyle mozesz powiedziec o tym lekarzowi moze dostanie zageszczacz do posilkow:)jesli bedzie taka koniecnzosc:)

Uważam że powinnaś udać się do pediatry i poprosić o opinię bo jak dla mnie nie jest to normalne. Dzieci mojej siostry miały takie problemy ale już po zagęszczeniu pokarmu skończyły się ulewania gdyż mleko nareszcie zalegało na tyle w żołądku że nie miało jak się cofać.

u nas te srodki na zageszczenie mleka spowodowaly straszne zaparcia u synka:( ma 9 tygodni a ulewa tak ze az mu noskiem leci:( kazdy lekarz mowi to samo.."jak ladnie przybiera na wadze to nic z tm nie robimy" wyrosnie z tego...

Gość nam lekarz tez tak mowil
i faktycznie z tego wyrosl- tak gdzies po 6 miesiacu

Gość saleminka8
mój mniej zacząłulewać od 2 miesiąca,teraz ma prawie 5 i ulewa hmm kilka razy na tydzień...

Gość ****natali*****
moja córka ma niecałe dwa miesiące karmie ją z butelki i co zje to zwymiotuje jaka może byc przyczyna??? czy to jest normalne???

Mój ulewał po każdym jedzeniu i przez 3 tygodnie na piersi i potem na mm również. Mieliśmy mleko nan pro AR ono jest specjalnie troszkę gęstsze, ale to nic nie dało a tylko zaparcia miał jeszcze do tego. Przeszliśmy za radą pediatry na Bebiko i zagęszczacz do mleka i od razu było lepiej, pije mleko z tym do dziś, choć czasem uleje, ale pediatra mówi, że to normalne, każde dziecko raczej ulewa do 6 miesiąca życia. Może być problem z dostaniem tego zagęstnika bo podobno mają to wycofać z aptek...ja mam w domu jeszcze kilka i jak znajdę aptekę, która jeszcze to prowadzi to od razu kupię znów kilka paczek. Nam jedna starcza na około 2 tygodnie.