Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elegancko

metoda naturalna

Polecane posty

moze po kolei. 1. Obserwacje zapisuje w zeszycie w kratkę. Robie sobie wykresiki temperatury. 2. Temperaturkę zaczynam mierzyc tuż po miesiączce, w pochwie, termometrem elektronicznym, zawsze rano przed wstaniem z łóżka, o tej samej porze. 3.Oczywiscie obserwuje tez śluz i pod kazdym dniem zapisuje odczucia np s - suchu, m - mokro, w-wilgotno. jak sie robi juz wilgotno to zaczynają sie dni płodne. 4. Jest faza niższych temperatur i wyzszych. Faza niższych występuje do owulacji a po owulce temperaturka wzrasta i wtedy wiesz, ze owulka była. Jezeli przez cały cykl jest na takim samym poziomie tzn, ze owulacji brak. Np ja w fazie nizszych temp mam 36.5,36.6 - tak mi sie wahają a po owulce skacze mi od 36.8 - 37.2.Jak zauwazysz pierwszy śluz to wtedy powinnas sie powstrzymac od współżycia ( jesli chcesz uniknąc ciąży) az do 4 dnia wyzszych temperatur. http://28dni.pl/charts/tour/10 na tej stronce masz przykładowy wykres. Widac, ze jest tam faza nizszych tempek i wyzszych czyli ze owulka u tego kogoś wystąpiła.

Ja moge polecic stronke www.28dni.pl Wszystko opisane co i jak zrobic do tego mozna robic wykres temperatur,odczuc itd. Fajna stronka:)