Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kikirikiama

czy mozliwe jest zajście w ciążęw trakcie okresu?- do lekarzy i nie tylko

Polecane posty

Gość kikirikiama

19 marca uprawiałam z chłopakiem petting. Byl to mój 3 dzień okresu. Niestety/stety jego penis dotykał mojej pochwy. czy ciaza jest możliwa? Dodam, ze pare dni pozniej poszlam na UG- kontrolne i wyszlo, ze jest jajeczko (jeszcze niedojrzałe). Czy wobec tego to zdecydowanie wyklucza ciążę, bo owulacja przede mna? Z drugiej streony podczas okresu wydalane jest jajeczko (co prawda przejzale), ale jest. Obecnie bolą mnie piersi- jak przed okresem. Owulacji jak nie ma tak nie ma. Szyjka jest nisko ja w I fazie- mimo, ze to moj 16 dzien cyklu :/ a cykle mam dlugie-ostatni trwal 32 dni

Gość o mój Boże
w czasie okresu wydalana jest błona śluzowa wyściełająca macicę. jajeczko ginie MAX 3 dni po owulacji, która jest na ok. 14 dni przed końcem cyklu. wiec jesli cokolwiek z jajeczka jest wydalane to są to smętne szczątki, nijak niezdolne do bycia zapłodnionymi. nie mówiąc o tym że skoro jest wydalane jak twierdzisz, to raczej anwet jak sie zapłodni to i tak nic z tego bo zostanie na podpasce... nie mowiac o tym ze nie zachodzi sie w ciążę od samego dotknięcia penisem.

Gość kikirikiama
a preejakulat?

Jezeli uznalas ze jestes dorosla i podjelas wspolzycie musisz liczyc sie z ew. konsekwencjami... I moze zapytaj sie swojego ginekologa o cykl menstruacyjny i w jaki sposob moze dojsc do zaplodnienia bo twoja wiedza wyglada na zerowa i wiesz chyba tylko ze jezeli penis pasuje do pochwy to nawet po dotknieciu jest ciaza (prawie jak czary z uzyciem magicznej rozdzki...) W twoim poscie widac ze wiesz ze dzwoni ale nie wiesz w ktorym kosciele... Plemniki potrafia zyc do siedmiu dni wiec jezeli twoj facet ma magicznego penisa i dotykal twojej pochwy to na pewno w magiczny sposob zaplodnil cie mimo braku wytrysku i Na pewno zaszlas w ciaze... Zamiast brac sie za sex i udawac dorosla poczytaj ksiazke od biologii bo nawet nie wiesz co to jest cykl menstruacyjny. A opis okresu na czym polega wg. ciebie rozwalil mnie na lopatki. Piszesz ze na usg wyszlo niedojrzale jajeczko z tego co wiem to przed owulacja na usg widoczne sa niedojrzale pecherzyki w jajnikach. W trakcie owulacji pęka pęcherzyk Graafa, do jajowodu lub jamy ciała uwalniana jest komórka jajowa oraz następuje wydzielenie hormonu hamującego następną owulację. Życie komórki jajowej, a więc okres jej zdolności do zapłodnienia wynosi zaledwie 12 godzin. Po tym czasie obumiera ( przejrzewaja owoce). Podsumowujac to co piszesz nie ma ani ladu ani skladu. A gin cos ci jeszcze mowil ?? Moze widzial nierozwiniete jajo plodowe? Kazal ci przyjsc na kolejna wizyte?