Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dopiero 18 lat

Czy ktoś z Was choruje na niedoczynność tarczycy ???

Polecane posty

Gość mam dopiero 18 lat

Jak Wam się z tym schorzeniem żyje ? I czy to prawda, że to uniemożliwia zajście w ciąże;(?

Gość mam dopiero 18 lat
up...prosze odpowiedzcie

Gość jajajajajaassd
jakie mialas tego objawy ostatnio sie martwie co moze byc ze mna bo mam zawroty glowy i mi czesto niedobrze i w ogole;/ taka jaks spiaca jestem itp ;) tez mam 18 lat

Gość mam dopiero 18 lat
Senność, zmęczenie, zły nastrój, momentami wręcz depresja, a także zaczęły mi garściami wychodzić włosy straaasznie i skóra mi sie zrobila bardziej sucha

Gość do jajajajaj
może Ty w ciąży jesteś?

Gość jajajajajaassd
i co poszlasi co poszlas do lekarza zczy jak kiedy sie dowiedzialas?ehh to ja nieiwem od ponad pol rok uwlasnie mi sie kreci w glowie .. na poczatku tego mialam przyspieszony rytm serca strasznie ... a potem zostalo tylko zawroty glowy i wlasnie co sie z tym wiaze mdlosci,ale nie rzygalam przewaznnie a te"zawroty" sa do wytrzymania.. ale to takie dziwne zawroty. jakbym nie miala panowania w wzroku albo cos ;)

Gość mam dopiero 18 lat
A także miałam przyspieszone tętno... Miałam robione badania i po świętach ide do lekarza, ale raczej na 90 % podejrzewa On niedoczynnośc, zbyt wiele nie wiem narazie na temat tego schorzenia i się okropnie martwie... Chcialabym pogadac z kimś, kto z tym żyje..

Gość mam dopiero 18 lat
A dowiedzialam sie tak, że na bilansie w szkole lekarz stwierdził, że mam coś z sercem i wysłał mnie do kardiologa, kardiolog zrobił mi wsyztskie możliwe badania i stwierdził,że z sercem wszstko Ok i powiedział, że w przyszłośći mam sie wybrać do endokrynologa bo to może być coś z tarczycą... Ja nie poszłam od razu, ale niedawno zaniepokoiło mnie to, że zaczęły mi garściami wcyhodzić włosy :o i poszłam już bezpośrednio do endokrynologa

Gość jajajajajaassd
z tego co ja wiem to trzeba leki do konca zycia nwet zarzywac..ehh to mi wypadaja tak normalnie,ale mam tlusta cere i czasami mi sie luszczy ;/ yy

Gość mam dopiero 18 lat
Jak Ci się łuszczy to też może być objaw... Mi też nigdy nie wypadały włosy, zawsze mialam gęste wręcz. Tylko ostatnio tak... i mnie to zaniepokoiło. Z tymi objawami to czytałam, że może być różnie... Ja akurat mam większość ... wiem, że leki trzeba zażywac nawet całe zycie i mnie to trochę przeraża. A Ty ? nie wybierasz się do lekarza ?

Gość mam dopiero 18 lat
up

Gość Mi sie podoba
bedziesz musiala brac tabletki antykoncępcyjne

Gość -Ninaa-
Ja mam niedoczynnosc. 33 lata i od 16 roku zycia przyjmuje hormony tarczycy. W sumie u mnie tylko wystepowalo wole- spuchnieta szyja, wiecej objawow nie zauwazylam. Jestem caly czas pod kontrola lekarza, co pol roku mam robione badania i dobierana dawke. Chociaz jeden konowal dal mi za duza dawke i (ponad rok mnie tru l!!) wpadlam w duza nadczynnosc... Myslalam, ze umre tak zle sie czulam. Serducho klulo i kolatalo az sie budzilam w nocy, poty, dusznosci. Myslalam ze mam chore serce! A to mnie lekarz zalatwil - a mial regularnie wyniki moich badan, dupek... Ale juz jest oK. W ciaze mozna zajsc normalnie tylko trzeba nadal brac hormony , trzymac poziom hormonow tarczycy w normie. Zdrowe dzieciaczki sie rodza. Aha, zapomnialam jedno powiedziec, ze mam straszne wahania wagi i to po 10-15 kg raz w jedna raz w druga. Latwo tyje, latwo chudne, ale nie wiem,czy to tarczyca czy moje kompulsy i nerwowosc prowadzace do cyklicznego obzerania sie. :/ Ogolnie - nie wolno zaniedbywac tarczycy!

Gość Przy niedoczynności
są wole ?

Gość nnmmmmmpizcie