Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora i przeziębiona

Pękła nam prezerwatywa w 12 dniu cyklu - Ciąża???

Polecane posty

Witam. Okres mam średnio co 28 dni, czasem 27-29 ale z reguły równo 28 dni... Teraz w 12 dniu od okresu pękła nam prezerwatywa, wg mnie był to czas płodny... Ok 10-12 dnia miałam też troche śluzu płodnego, w 13 dniu już jakoś śluzu nie było i nadal jest sucho... Czy wg Was mogłam zajść w ciążę??? Wiem, że różnie może być, bo niera zktoś "wpadnie", a inny sie atara i nie zachodzi, więc nie wiadomo... Ale ryzyko jest a ja teraz jestem przeziębiona, nie byłam u lekarza, kupiłam syrop Stodal, Drosetux, z babki lancetowatej i Neo angin do ssania... Biore też Grypolek... Czy te leki są bezpieczne w razie czego??? Czytałam, że leki mogą zaszkodzić jak już się wie o ciąży po teście,a ja test mogę zrobić dopiero za 2 tyg bo teraz jest 14 dz cyklu ... Już święta więc do lekarza nie pójde po leki, tym bardziej co mu powiem, ze moze jestem w ciąży, może nie...??? Doradzcie jakieś leki na kaszel... I na BOL GLOWY, boli mnie od rana strasznie, zawsze mi tylko silne leki pomagały typu Ketonal, Ibum Forte,,, a teraz obawiam się je wziać... Aha i czosnek w tabletkach łykam :-)

Gość z forum o lekach
Gdy kobieta jest pewna, że dziecko jest w drodze (nowoczesne testy ciążowe pozwalają stwierdzić to już w dzień po spodziewanym terminie miesiączki), trzeba zrezygnować z łykania wszelkich specyfików, nawet witamin czy łagodnych środków przeciwbólowych. Nic jednak nie powinno się stać, gdy przyszła mama brała lekarstwa nie wiedząc jeszcze, że zaszła w ciążę - zwłaszcza jeżeli miało to miejsce w pierwszych dwóch tygodniach od momentu zapłodnienia.

Gość za 2 tyg
sie dowiesz jak test zrobisz, roznie moze byc

możesz wziąć też osciloccocinum to granulki homeopatyczne bezpieczne w ciązy, mi pomogły jak byłam przeziębiona a byłam wtedy w 5 tc

Gość na przeziebienie
jesli jestes w ciazy to tylko lezec w lozku absolutnie zadnych grypolekow czy gripexow! nawet nie kazdy syrop jest wskazany.. na bole glowy apap na gardlo - plukanie szalwia albo jakims innym ziolkiem.. syrop.. ja pilam prenalen - wyciag z malin i czosnku. A ogolnie to tylko lezec w lozku :) pozdrawiam i zycze zdrowka :)

Gość na przeziebienie
w ciazy najlepiej nie chorowac :) a jak juz sie zdarzy to do lekarza i powiedziec mu o ciazy wtedy da Ci cos odpowiedniego.. jesli dopiero podejrzewasz ciaze to nalepiej swieta spedzic w lozku i sie porzadnie wygrzac z lekami ostroznie

Dziękuję za odpowiedzi. Wczoraj faktycznie prawie cały dzień przeleżałam, strasznie bolała mnie głowa, ból niesamowity, nie pomogły okłady z wody i octu ani Apap... Ból minął dopiero na wieczór. Cieszę się że dziś nie wstałam z takim bólem glowy :-) Grypolek dziś odstawiam, kaszel nadal mam ale będę brała syropy: Drosetux, Stodal, z babki lancetowatej - te czytałam są w razie czego bezpieczne... Na leżenie i wypoczywanie niestety nie mogę sobie pozwolić bo mam w domu 4 latka :-) Dziś do teściów idziemy. Temperaturkę mierze od wczoraj, bo pamietam z 1 ciąży, że jak w dniach spodziewanego okresu będzie powyżej 37 stopni to ciąża...??? Pozdrawiam :-)

Gość podobnasytuacja
Pękła nam prezerwatywa w 12 lub 13 dniu cyklu, średnio mam okres co 27-29 dni. Pekła praktycznie pod koniec jak on ze mnie wychodził... Wytrałam się i myślałam, ze nic nie dostało się "głęboko"... a potem jak wstałam to czułam jak ze mnie "wylatuje", czuć było zapach spermy... Czy mogłam zajść w ciążę? Śluz płodny miałam wtedy i potem przez 2 dni jeszcze też... Wiem, ze na test za wczesnie, ale czy mogłam zajść w ciążę skoro nie wpłynęła ta sperma "głębiej" i tylko raz był seks z pękniętą prezerwatywą.... Chyba mogłam...

Czy to poważne pytania? Bo ja mam wrażenie, że albo pyta o coś takiego 13 latka, albo ktoś sobie jaja robi. Jak można zapytać, czy jestem w ciąży jeśli sperma nie zaleciała za daleko?????? Naprawdę trochę to przerażające. Dlaczego nie myslicie o takich rzeczach zamin on wam go włoży? Dziewczyny litości!

Gość podobnasytuacja
Poważnie pytam, mam 23 lata :-) Myślę że można tak zajść w ciążę, czytałam że można ale już sama nie wiem, bo może jednak nie???

Można tak zajść w ciążę. Przecież nawet stosunek z prezerwatywą "bez niespodzianek" nie jest pewny w 100%. Zawsze istnieje jakiś ułamek niepewności. Nie chcę tu wprowadzać paniki, bo może nic się nie stało. Jedynie odpowiadam na pytanie.

Gość podobnasytuacja
dzięki :-) Nie załamałabym się jakby to była ciąża, mimo, że "wpadka" :-) A kiedy można najwcześniej test ciążowy zrobić?? Ile dni od takiego stosunku??? Podobno test z krwi można też zrobić, ale po ilu dniach też on da jakiś wynik???

Ja zrobiłam trzy dni po spodziewanej miesiączce. A i tak kreseczka była ledwie widoczna i też pytałam dziewczyn czy któraś tak miała i w co się to dalej przerodziło. Dopiero dziś zrobiłam krew. Wynik odbieram za godzinę. Wcześniej lekarz nic nie widział. Jeżeli chcesz to możesz zrobić test ( na opakowaniach jest napisane, że wykrywa ciążę już 6 dni po zapłodnieniu). Ale moim zdaniem to za wcześnie. Jak ci wyjdzie tak jak dla mnie to można zwariować z niepokoju. Zaczekaj trochę.

Gość podobnasytuacja
wielkie dzięki :-) A ile kosztuje taki test z krwi? jak się nazywa? jak będziesz znała wynik, napisz :-) U mnie parę dni od tego stosunku, a czytałam że zapłodnienie może też nastąpić np 2 dni po takim stosunku, wiec na testy za wcześnie. Szkoda że nie można wiedzieć tego np 3 dni "po" :-)

Test kosztuje 30 zł. Dziewczyny na forum nazywają to beta. W laboratorium i tak wiedza o co chodzi. Zapraszam na mój topik" Czy słaba kreska na teście to ciąża?" Tam znajdziesz dużo fajnych porad, bo spotakłam bardzo miłe dziewczyny i one mi sporo podpowiedziały. Tam wszystko jest napisane. Teraz kończę bo lecę po wynik. Pa!

Gość też taka sytaucjaaa
Nam pekła prezerwatywa w 11 dc... Nie wiem czy będzie dzidziuś, może tak, bo ludzie maja "wpadki" a moze nie bo dużo par stara sie nawet pare miesiecy i nie maja dziecka...