Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Avixar___

Problem z molami!Pomocy!

Polecane posty

Gość Avixar___

od kilku dni zauwazylam u siebie w domu mole...najpierw na dole w przedpokoju,potem na gorze w sypialni....boe sie ze je przeniosłam razem z plaszczem lub szalikami ktore wynioslam na gore do spakowania...mimo ze otrzepalam wszystko dokładnie i pozabijalam co widzilam to widze ze dalej są i mam wrazenie ze sie sie mnożą...a najgorsze ejst to ze za kilka dni sie wyprowadzam i boje sie ze je przeniose do nowego mieszkania...jak sobie z tym poradzic??

Gość Avixar___
wywietrzyc...tylko ze problem w tym ze mam jzu spakowanaą prawie całą szafe do workow...i obawiam sie ze to nie bedzie takie proste wywietrzyc...wszystkie na raz...

Gość Avixar___
A jaki środek na mole najbardziej polecacie?ja słyszałam tez ze mozna w szafkach porozkładac bardzo inetensywnie pachnące mydło.

Gość ja ci polecam wywalić wszystko
:P niezła z ciebie syfiara

Sa prepataty w chemicznym typowo na mole,ale one nie koniecznie z ciuchow moga wyfruwac,z produktow macznych tez.

Gość stokrotka461
Kup w sklepie ,kulki na mole , porozkładaj w szafkach i wsadź do worków z ubraniami. Sprawdź szafki kuchenne, wszelkie, kasze, groch, fasole, herbaty, nawet przyprawy. Gdzie kolwiek jest jakaś pajęczyna ,wywal!! Ja walczyłam z molami rok temu, myślałam ,że to gdzieś w ciuchach się zalęgły,okazało się ,że kupiłam kasze w woreczkach z larwami. wywaliłam wszystkie sypkie produkty, wymyłam szafki domestosem (rozcieńczonym) teraz wszystko trzymam w słoikach po kawie. Ostatnio znowu kupiłam groch , przesypałam dosłoika i po jakimś czasie zauważyłam pajęczyne.

Gość stokrotka461
wietrzenie teraz nic nie da. Jest ciepło i wilgotno. Wietrzenie ma sens na mrozie . To tak jak z wietrzeniem pościeli na słońcu. Ludzie myslą ,że pozbedą się roztoczy , a wywalając latem na słńce pościel one dopiero się rozmnażają. Mole kochją ciepło i wilgoc

Gość Avixar___
spozywcze to raczej nie są...przepatrzylam wszystko własnie...nic nie ma...kurde...mowicie kupic cos na mole?cholewka...ale co?musze sie pospieszyc bo dzis wielka soboeta...:(

Gość Avixar___
jejciu...a ja na takim zadupiu miszkam...w jakim sklepie to dostane?bo z tego co mi sie kojarzy to jakis papierniczo chemiczny tu tylko jest...ale czy ona bedzie miala cos na mole?

Gość bleeeeeeeeff
sama mieszkasz czy z chlopaiem/mezem? BRRRRRRRRRRRRRRRR aż mam gęsią skórke :P wolałabym chyba w samochodzie spać niż z tym brzydactwem fuj fuj fuj fuj :o już raz na koloniach daaaaaaaaawno temu dostalam pokoj gdzie jak sie okazalo byly mole i myslalam,ze sie ZABIJE!:P

U mnie w slepie spozywczym jest jedno stoisko z rzeczami chemicznymi i bez problemu mozna kupic preparat na mole. A moze w aptece cos maja?

Gość Avixar___
hmm...zapytam w sklepiku osiedlowym...moze tam będą cos mieli...a jak nie to moze cos doradzą gdzie moge kupic cos takiego...dzieki za pomoc!:)

Wlasnie mi przyszlo do glowy,ze mozesz w aptece kupic olejek lawendowy,rozcienczyc z woda przelac do spryskiwacza i psikac ile wlezie.

Gość przerabiałam ten problem
pytanie brzmi czy to mole ubraniowe czy spożywcze. U nas coś zaczęło latać i okazało się że to mole spożywcze. Trzeba wszystko przejrzeć i znaleźć ich źródło. Oprócz ubrań proponuję przejrzeć szafki z jedzeniem a w szczególności jeśli macie gdzieś orzechy włoskie to koniecznie je sprawdźcie. U nas w koszyku z orzechami na poddaszu było jedno wielkie lęgowisko moli.

Gość a jak one wyglądają
???

To pytanie ,,jak one wygladaja",przypomnialy mi mojego malego siostrzenca,ktory na widok mola powiedzial do siostry,mamo zobacz,motylek.

Gość reeeeeeeeeee
To na mole strasznie śmierdzi-ciuchy będa do wyrzucenia.Tylko wywietrz i potem włóź mydło mocno pachnące lub wyperfumuj.

Gość alltheway
Kup kulki lawendowe na mole. Wygladają jak takie dropsy:) Rozloz je w szafkach i wszedzie tam,gdzie zauwazylas mole. Wyginą na bank.

Gość Avixar___
spojrzałam na te zdjęcia.teraz mam pewnosc ze to ubraniowe!bylam na osiedlu ale nic nie ma...tylko rajd zawieszka...a mnie to ie urzadza bo mieszkam w domu dosc duzym...jade do miasta tam cos dostene...