Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuza D

Obrzezanie synka

Polecane posty

Ciemnogród - przepraszam ale nie użyłam ,żadnego wyzwiska a ponadto uważam ,że to właśnie ty jesteś Ciemnogrodem :) wybacz ale po co krzywdzić własne dziecko ! Myślisz ,że ono będzie ci wdzięczne za kilkanaście lat za to? nie spotkasz się tu z wieloma pozytywnymi opiniami bo ludzi mimo to ,że nie powinni Cie wyzywać to mają racje to jest chore i każdemu normalnemu człowiekowi kojarzy się to tylko i wyłącznie z jakimiś afrykańskimi zwyczajami :o

Gość obrzezajcie mlodego
i wytatuujcie mu dolary na klacie

Gość Zuza D
Jak nie masz nic do powiedzenia w dyskusji to się nie wypowiadaj. Zrobisz przysługę mnie i sobie. " Zuza, aleś Ty głupia baba" ehh dziewczynko ;)

Gość Zuza D
Mój mąż jest Kanadyjczykiem i jest 'biały' ;) Mieszkamy w Polsce.

Gość tak zrob to

Gość Zuza D
Jeśli można to mam pytanie do tego chłopaka, który napisał, że jest obrzezany. Przeszkadza Ci to? Masz żal do kogoś o to? Czy gdybyś mógł to zmienić wolałbyś aby Cię nie obrzezano? Jeśli tak to dlaczego?

Jak dla mnie- nie róbcie tego. Żeby kiedyś nie musiał wam tego wypominać.

Gość co to jest obrzezanie?
Proszę napiszcie co to jest,po co się to robi? Naprawde nie wiem.

Gość Uważam że nie, jeżeli nie ma
wskazań medycznych (stulejka). Tak samo, jak jestem przeciwna przekłuwaniu uszu, języka, pępka i vaginy u małych dziewczynek. Na taki zabieg okaleczający, jakby nie było, należy uzyskać świadomą zgodę właściciela owego okaleczanego narządu.

Gość gość434
A nie możecie po prostu poczekać, aż syn sam będzie zdolny do podjęcia takiej decyzji? Obrzezać sie można w każdym wieku, a przynajmniej nie będzie miał do Was pretensji, ze podjęliście za Niego tak osobistą i intymną decyzję. Będzie mógł porozmawiać ze swoim ojcem na temat osobistych doświadczeń i poszukać informacji na własną rekę - nie odbierajcie Mu tego. Nic złego się nie stanie jak poczekacie te kilka(naście) lat, a i sam zainteresowany doceni fakt, że traktujecie Go poważnie i pozostawiliście Jemu tę decyzję.

Gość nożycoręki
ale przecież widzicie, że autorka nie przyszła się tu pytać o wasze zdanie, tylko obwieścić swoją decyzję skoro to nieuniknione to ponawiam propozycję: przy okazji obrzezania synka wytnij sobie, autorko, wary mniejsze i łechtaczkę ! będziesz miała śliczne wejście do pochwy, jak lej po bombie, a synowi, gdyby miał kiedyś pretensje powiesz - że łączyłaś się z nim w bólu ! myślę, że to całkiem fair :D PS. mąż kanadyjczyk mógłby z tej okazji poświęcić swoje jajca - i nie mówię tego z okazji Wielkiej Soboty :D

oglądałem na chyba planet, naukowy program na temat obrzezania męzczyzn, u kobiet nazywa się to po polsku okaleczanie żeńskich narządów płciowych. Obrzezanie męzczyzny wiąże się z tym że traci on część zakończeń nerwowych w napletku, i tym samym ma słabsze doznania seksualne. Z wypowiedzi męzczyzn, w tym programie, jasno wynikało, że lepiej by było jakby sami zadecydowali o ty fakcie.

Gość Zuza D
Obrzezanie u mężczyzn to amputacja napletka. gość434: Ja tam nie mam problemów z czekaniem, w sumie córeczce w życiu nie przekłułabym uszu żeby nie zostawić brzydkich blizn na uszkach jeśli nie będzie chciała kolczyków w przyszłości. Mój mąż mnie namawia do tego. On sobie bardzo chwali brak napletka. W sumie ja też nie narzekam, bo seks jest przyjemniejszy ;) Jak tak czytam te mądrzejsze komentarze, to zaczynam się zastanawiać nad tym moim synkiem i jestem przeciwko obrzezaniu. Jednak jak czytam opinie ciemnogrodu to jestem znów za obrzezaniem. nożycoręki: Idź się utop, zrób ojczyźnie przysługę ;P

Gość Zuza D
bmblondyn: Jest obrzezanie i jest obrzezanie z okaleczaniem. W niektórych religiach właśnie wykonuje się obrzezanie napletka plus okaleczanie żołędzia, ale to dwie inne sprawy.

Gość to masz odpowiedź:
Nie słuchaj głupich komentarzy, tylko mądrych :-)

Gość nożycoręki
brawo, zuza ! już żal mi Twego synka ! amputacja napletka to ledwo początek jego kłopotów...

Gość a co to jest obrzezanie
No ale co to obrzezanie powoduje? po co sie to robi? -wiem ,że w religii-ale po co, czy wtedy facet nie odczuwa przyjemnosci ze stosunku?

Wiecie co?-jeżeli ma mniejszą przyjemność ze stosunku-to zabiłabym starych za to co mi zrobili!!!!!!!!!!!!!!

opowieść z tego programu o obrzezaniu. Małżeństwo chyba w stanach podało bliżniaków zabiegowi obrzezania. Z jednym coś poszło nie tak, i stracił chłopiec, siusiaczka. Działo się to w latach pięćdziesiątych, więc zadecydowano, że chłopiec, zostanie wychowywany jak dziewczynka. Stał się nawet bohaterem podręcznikowym, na temat płci. Po latach ta "dziewczynka" powróciła do rekonstrukcji penisa, by być chłopcem. Ja myślę, że napletek to nie paznokieć i nie odrośnie, więc lepiej zostaw to swojemu synowi, i jak dorośnie to sam zadecyduje. A ty naucz go utrzymywać czystość pod napletkiem, a raczej ojciec.

Gość cfaqegft2w=0
obrzezanie jest powszechnie przyjęte za obrządek religijny... tymczasem staje się ono popularne ponieważ pomaga zachować higienę...

No to obetnij se łeb-bedzie mniej do higieny!

Chyba nikt tu na forum nie wie tak naprawde co to jest i po co to sie robi! Ale to powinno byc karalne!

Gość SheiShei
"a co to jest obrzezanie": Następne dziecko na forum... Ludzie zaśmiecacie poważne rozmowy swoją tępotą!!! Nie wiesz co to jest obrzezanie, a teraz jak już "niby wiesz" po dwóch zdaniach jakie ci napisali to już musiała gówniara sie wypowiedzieć w najbardziej żałosny sposób jaki wybrała. Do przedszkola tępaku!!! Do autorki: Też nie słuchałabym krzykaczy i trolli forumowych na Twoim miejscu! Poza tym daj synkowi wybrać.

tu chodzi zwyczajnie o to, ze podejmujesz za niego decyzje jak ktos wyzej napisal w tak intymnej sprawie! co ci do tego? rb co chcesz ze swoimi organami, ale twoj syn to bedzie zupelnie inna osoba i nie mozesz sobie zadecydowac tak o za niego!!! pomyslalas jak bedzie wygladalo potem jego zycie? jak go dziewczyna w przyszlosci wysmieje to was znienawidzi i zal bedzie mial do konca zycia. niech sam podejmie ta decyzje. i w czym ci przeszkadza napletek syna bo nie rozumiem??? przeciez ty z jego penisem nie bedziesz miala w przyszlosci nic wspolnego, a tak przez wlasny kaprys mozesz mu wyrzadzic krzywde na cae zycie!!!

dla higieny, chce sie skazac na zal syna w przyszlosci, chce zadecydowac o calym jego zyciu, skazac byc moze na kompleksy.. uwaga: DLA HIGIENY!! przeciez mozna dbac o higiene majac napletek. nie pomyslalas co bedzie np w szkole po wf jak wszyscy chlopcy pojda pod prysznic??? i zobaczy ze jest jakis inny? nawet sobie sprawy nie zdajesz jak wazne w tym wieku jest by nie byc innym i wysmiewanym, a twoj syn bedzie WYSMIEWANY i sory glupiutkim kilkulatkom co sie beda nabijac z twojego dziecka nie wytlumaczysz ze TO DLA HIGIENY I TAK JEST "LEPIEJ". Jesli na zachodzie jest to takie powszechne, to sie tam wyprowadz. obecnie zyjesz w polsce i pomysl, ze skazesz syna na innosc, zal, kompleksy i pewnie powazne problemy natury psychicznej w przyszlosci.

Gość michael anonim
Zostałem obrzezany przez rodziców w dzieciństwie. Stało się to bez mojej zgody. Nie wiem czy mam mniejsze doznania seksualne z tego powodu. Nie miałem okazji i możliwości tego sprawdzić. Nienawidze swoich rodziców i jakbym mógł okaleczyłbym ich tak samo. Mam 24 lata i nie potrafię sobię znaleść dziewczyny. W wieku młodzieńczym zostałem wyśmiany przez dziewczyne. Na treningach wstydziłem się rozebrać. Obecnie leczę się u psychologa. Wszystko dlatego, ze moim rodzicom się tak uwidziało. nienawidze ich.:(🖐️

Nie jestem szczeniakiem,dorosła osobą! Powazną- ale nie wiem,a niby gdzie o tym uczą? Nawet w artykułach prasowych czy na necie jest ogólnikowo! Więc sie nie wymadrzaj! No chyba,że baaaardzo dużo członków widziałaś, bo ja tylko meża.No ale to dzis nie modne!

Gość qntecwu
Witam i przepraszam, ze pisze w temacie "Obrzezanie synka", mam nadzieje, iz poswiecisz chwilke czasu na przeczytanie mojego postu. Moja zona Halimka poronila dziecko. Jest w strasznym stanie. Halimka potrzebuje pomocy, a ty mozesz jej wlasnie pomoc! Wystarczy, ze wyslesz sms pod numer 7176 dowolne haslo, a Halimka otrzyma fachowa pomoc od opieki medycznej. Halimka bardzo lubi ciasto i chcialaby je zjesc. Dziekuje i pozdrawiam

Gość mljtdhx
Witam i przepraszam, ze pisze w temacie "Obrzezanie synka", mam nadzieje, iz poswiecisz chwilke czasu na przeczytanie mojego postu. Moja zona Halimka poronila dziecko. Jest w strasznym stanie. Halimka potrzebuje pomocy, a ty mozesz jej wlasnie pomoc! Wystarczy, ze wyslesz sms pod numer 7176 dowolne haslo, a Halimka otrzyma fachowa pomoc od opieki medycznej. Halimka bardzo lubi ciasto i chcialaby je zjesc. Dziekuje i pozdrawiam

Shei Shei -najmądrzejsza!