Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuza D

Obrzezanie synka

Polecane posty

Zuza D- jak mówiłam słusznie ludzie Cię skrytykowali i jak mamusiu obrzezasz swoje dziecko?? czy dalej będziesz nam wmawiać ,że my to jesteśmy "ciemnogród"?

Gość kjdskjkkkkkkkkkkkj
Ta zuza na pewno w UK siedzi z mezem murzynem, ciapkiem albo pakolem, sama pisala o zachodniej modzie, nie wierze w rzadnego kanadyjczyka. Moja znajoma tez zaprowadzila 2 miesiecznego chlopczyka na zabieg obrzezania bo tatus ze wschodu tak chcial.

Gość sylwia5
Powinniście obrzezać synka, mój chłopak jest też obrzezany i jest mu z tym dobrze.

Gość gwozdek
Hej, powiem jak jak jest przed i po obrzezaniu. Mam 45 lat, pięć lat temu zgłosiłem się do urologa, bo pojawiły się ranki na napletku i pochodzące od nich małe blizny, które bolały przy wzwodzie. Zaproponował obcięcie napletka. Zgodziłem się , zabieg był w znieczuleniu, obrzezanie przeprowadził prawidłowo. Od tego czasu gehenna. Żołądź bez doznań dotykowych, penis faktycznie stał się trochę grubszy. Zero doznań z seksu! W porównaniu z tym co było przed - katastrofa. I moim zdaniem - bardzo nieestetyczny widok, który nieodmiennie kojarzy mi się z tzw. "wysuniętą szminką u psa" . Przestrzegam, nie zawsze jest to sytuacja do zaakceptowania przez obrzezanego. Teraz trwa długotrwała walka o odzyskanie napletka, który jednak stracił bezpowrotnie 20 tys. receptorów czuciowych. Mam szansę za 3 lata wydłużyć napletek do stanu pierwotnego, ale czucie nie wróci. Jak ci coś natura dała, to zostaw to w spokoju. Facet obrzezany jako dzieciak ma tylko tyle lżej, że nie ma świadomości, jak dużo stracił.

Gość do autorki postu
odpowiedz sobie na pytanie: czy usunelabym sobie sutki - bo mojemu facetowi sie tak podoba. Sam jesem obrzezany - ale w wieku 25 lat na zyczenie. gdyby moi wlasni rodzice zrobili mi TO za mlodu w zyciu bym sie do nich nie odezwal. to ma byc dezycja zainteresowanego a nie jakies rodzielskie widzi mi sie

Gość obrzezany
witam, też jestem obrzezany ze względu na dosc częstą dolegliwosc za mlodu, mianowicie stulejke(skórka nie chciała zejsc). Cięzko mi porownac jakie jest uczucie gdy sie ma napletek, w porownaniu do mojego poprzednika ktory napisał post wyżej. Wiem jedno, napletek jest najbardziej unerwionym miejscem na penisie i przyjemnosc z seksu nie jest taka jaką bym chciał miec.. Tyle bodzcow ile sie traci poprzez obrzanie jest ogromną iloscia.. i wcale nie zatrzymało to (przynajmniej w moim przypadku) efektu masturbacji, pojawiła sie ona troszkę pozniej ale działanie było to samo. także droga Zuzo, przestrzegam Cie żebyś tego nie wyrządzała swojemu synowi i pozwoliła jemu samemu zadecydować w przyszłości.. p.s obecnie staram się odzyskac napletek, możesz sobie poczytać jak wielu mężczyzn żałuje że jest obrzezanych na zachodzie. A twój mąż jest po prostu nieuświadomiony i nie wie ile stracił Pozdrawiam

Gość eryksitek
obrzezaj sobie łechtaczke

Gość ja nie dala bym
nigdy dziecku robic krzywdy,takie zabiegi to chyba jednak sprawianie bolu co ? jak mozna swiadomie narazac na bol wlasne dziecko nie kumam

Gość aaaronnoris
zdecydowanie nie w naszym kraju jest to dziwne dla ludzi to przedewszystkim, straci tez mozliwosc przyjemnego samozaspokajania czyt masturbacji

teraz sie wyjaśniło dlaczego wszyscy Żydzi sa tacy poyebani. Cóż po przeżyciu w dzieciństwie takiej traumy poperdolenie zostaje do usranej śmierci.

Gość restore
Stanowcze NIE obrzezaniu, nie słuchajcie tych durnych tekstów o plusach obrzezania, piszą to w większości egoistyczne baby lub circ-fetyszyści którzy mają poryte berety, w USA coraz więcej występuje kampanii przeciwko obrzezaniu, naprawdę jest to mega okaleczenie, jeśli jednak jesteś jednym z tych który ten zabieg przeszedł i nie jesteś zadowolony, zapraszam na mój blog gdzie dowiesz jak odzyskać napletek z powrotem! http://odnowanapletka.blogspot.com/

Gość Mój Mąż również jest obrzezany
i chwalę sobie to, głównie ze względu na super higieniczność. Ale obrzezany był jako dorosły mężczyzna ze wskazań medycznych. I szczerze mówiąc, nie potrafię znaleźć żadnego powodu, dlaczego miałabyś to robić małemu chłopcu, jeśli nie nakazuje wam tego religia (a rozumiem, że nie w tym rzecz). Nie uważasz, że to ON powinien podejmować takie decyzje o własnym ciele, gdy dorośnie? A nie matka za niego. Przykro mi, ale również uważam, że to są jakieś fanaberie, ponieważ nie podałaś właściwie żadnego powodu, dlaczego chcesz to zrobić synowi. Uważam, że nie masz wręcz do tego prawa i na miejscu syna obwiniałabym Cię za podjęcie takiej decyzji za niego.

Gość redekfredek
restore - a ty to znowu przeginasz w drugą stronę. Odnowienie napletka ? A na cholere ci to czlowieku ? Penis obrzezany funkcjonuje tak samo jak nieobrzezany. Jedyna roznica jest to, ze obrzezany jest znacznie bardziej higieniczny. No i moim skromnym zdaniem penis obrzezany wyglada znacznie lepiej w stanie spoczynku. Ale to juz tylko moja prywatna opinia.

Gość onawi
ja mam dwoch synow,mieszkam w stanach i tutaj przy urodzeniu wszystkich chlopcow obrzezaja ,podobno higienicznie,oczywiscie za zgoda rodzicow,gdy urodzilam syna lekarz od razu zapytal czy obrzezac a ja na to nieee,nigdy w zyciu.......popatrzyl jak na waryjatke(serio),nie dalabym zrobic z dziecka kalectwa,....tak ze jestem za wielkim NIEEE

Gość marysia z belgii
dokladnie! jest wiele organizacji na swiecie ktore walcza z tym.najgorzej jest z obrzezaniem kobiet.najczesciej na zywca je szyja,dla mnie to jest szok.

Gość redekfredek
onawi, marysia .... co wy bredzicie ? "kalectwo" ? Przywoływanie obrzezywania kobiet na jakichś zadupiach świata w tym wątku ? Absurdalne. Polska to jest naprawdę pierdolony zaścianek, czasem ręce opadają. Nic na ten temat nie wiecie, ale oczywiście wyrobiony pogląd macie. Obrzezanie to PROSTY zabieg chirurgiczny, wykonywany w znieczuleniu miejscowym lub ogólnym, nie powodujący JAKICHKOLWIEK powikłań, zdecydowanie zwiększający utrzymanie higieny w tamtym miejscu, oraz drastycznie zmniejszający ryzyko zachorowania na raka penisa - to udowodnione naukowo już dawno. Sfera erotyki nie traci na tym ABSOLUTNIE NIC. Z tego są same korzyści, drogie niezorientowane Panie. To, że w Polsce jest to niepraktykowane, nie znaczy że to jest coś złego. Ocenia się że na świecie około 40 % mężczyzn jest obrzezanych. Tego też pewnie nie wiedziałyście co nie ?

Gość venge.
że tez są takie matki wariatki ja bym tam w życiu nie chciała obrzezanego faceta!

Gość startling
Redekfredek, Co ty pieprzysz? Po pierwsze, żadnych powikłań? Infekcje po zabiegu, pierwsza podstawową sprawa. Czy ty masz pojęcie Jak wykonywana jest ta procedura? Otóż ja jestem pielęgniarka w Stanach, więc widziałam! Malenstwo jest przypiete do stolika paskami, które unieruchamiają rączki i nóżki. Zazwyczaj drze się w niebogłosy, ponieważ jest mu zimno. W czasie takiej jednej procedury widziałam malucha, który przestał oddychać! Od razu trzeba go było pobudzać, bo nam zsinial, zanim zdążyłysmy odpiac go. To jest KILKUDNIOWE dziecko, jego system oddechowy nadal się kształtuje! Ten zabieg najczęściej wykonuje się że znieczuleniem, ale znałam lekarza Hind, który się nawet nie zastanawiał, tylko ciachal bez niczego. Utulic takiego malenstwa potem nie można było. Mam dwóch chłopców, żaden nie jest obrzezany. Po jaką cholerę? Pewnie, w krajach, gdzie wybór jest pomiędzy " napić się wody czy się w niej umyć" obrzezanie ma sens, ale Jak ma się możliwości wykorzystania wody i dwie ręce, to higienę można zachować bez problemu. Zgadzam się z tym, co napisał ktoś powyżej: istnieją w Stanach organizacje, które prowadzą kampanię przeciwko tej procedurze. Jeszcze raz powtórze: ponieważ sama widziałam parę obrzezan zawsze będę odradzac. A poza tym, jeżeli chłopak chce mieć obrzezanego penisa, zawsze można to zrobić później.

Gość redekfredek
Venge - zapewnie nawet nie masz pojęcia jak wygląda obrzezany penis :) A co do obrzezywania noworodków - pewnie że to jest za wcześnie. Trzeba trochę poczekać no i jeszcze trzeba to robić u sensownego lekarza a nie półdzikusa z Indii. No sorry, ale u nich standardy są żadne i oni mają traktowanie pacjentów pewnie w genach. Normalny lekarz, normalne warunki, znieczulenie i będzie ok.

14:01 [zgłoś do usunięcia] bmblondyn teraz sie wyjaśniło dlaczego wszyscy Żydzi sa tacy poyebani. Cóż po przeżyciu w dzieciństwie takiej traumy poperdolenie zostaje do usranej śmierci. ......Mariae semper Virgini........ minął miesiąc, ale i tak zdania nie zmieniam. Amen.

Gość 6 / 10
myślę, że to nie jest jakaś krzywdząca decyzja dla synka czy będzie czy nie i powinniście zdecydowac w/g swojego światopogladu i nieogladać się na innych...

Gość restore
redekfredek ty takie bzdury pierdolisz że głowa boli. Jak to nie ma żadnej róznicy między obrzezanym a nieobrzezanym ? Natura stworzyła penisa doskonałego, nie ma potrzeby usuwania tak ważnego organu jakim jest napletek. Sam napletek posiada kilka tysięcy receptorów czuciowych które zostały podczas zabiegu bezpowrotnie ucięte. Nie będę wspominał o wędzidełku które zazwyczaj zostaje usunięte lub całkowicie zniszczone. Pomyśl chłopcze jak coś co sie ucina, co stworzyła natura, może pomóc ? To ja sobie utnę palca i co mam tak samo jak ci co go mają ? Gdy napletek zostaje ucięty, główka penisa jest cały czas na zewnątrz. Następuje wtedy efekt keratynizacji czyli rogowacenia, grubienia a w ostatecznosci całego uniewrażliwenia główki. Po pewnym czasie nic nie czujesz, kompletnie zero. Higiena ? chłopie czy trzeba coś ucinać żeby zachować higienę ? a nie wystarczy umyć tamto miejsce 2 razy dziennie ? to taki problem. Sorry smiac mi sie chce jak słysze cały czas te stereotypy odnośnie higieny (bzdura), lepszego wyglądu (to jest prywatna sprawa, jak ktoś lubi łazić z sterczącym grzybem na wierzchu) obrzezany penis nie choruje na raka ?pierwsze słysze. Wiem tylko że istnieją liczne komplikacje związane z tym zabiegiem a również i poźniejszym okresie życia, napewno nie zabiezpiecza przed licznymi chorobami przenoszonymi drogą płciową. i jeszcze twoje śmieszne dane statystyczne ;]: 40%? chyba w izraelu . 20% to jest maks, zresztą o to źródło http://pl.wikipedia.org/wiki/Obrzezanie . jeżeli tak tobie sie podoba obrzezany chuj, to super, obetnij sobie napletek i zobaczysz jak to jest ;] Bo coś mi sie wydaje że masz go i nie doceniasz że go masz, i wydaje ci sie że nie jest ci do niczego potrzebny.

Gość 6 / 10
i powinnas się spodziewać, że jeśli będziesz pisać na ogólnopolskim forum to pojawi się wiele chamskich wypowiedzi mających na celu tylko podirytwanie innych...

Gość 6 / 10
i tutaj co poniektórzy wymyślają takie wyimaginowane konsekwencje obrzezania że LOMATKO

szczerze mówiąc dla mnie obrzezanie to zwyczajnie głupota. skoro Twój mąż zrobił to świadomie to może daj tę szansę także synkowi? niech zadecyduje gdy do tego dorośnie. natura stworzy go z napletkiem, czemu chcesz mu go odbierać? uważasz argument "że nie będzie mógł się łatwo masturbować" za rozsądny i normalny? nie zauważyłam, żebyś miała konkretne argumenty ZA obrzezaniem... ja bym tak swego dziecka nie skrzywdziła - bo dla mnie to krzywdzące.

Gość glebanka
mężczyźni którzy byli obrzezani z rożnych powodów w wieku dorosłym bardzo zachwalają ten zabieg więc wy się tutaj nie nadymajcie i nie wypisujcie dyrdymałów bo piszecie to tylko z powodów waszych głupiej niechęci i wyobrażeń!!!