Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

18mycha18

pomoc!! przyklejanie pznokci:(

Polecane posty

mam wielki problem.... kupiłam sobie przezroczyste tipsy , ale mam za każdym razem problem z ich przyklejeniem... przyklejam je mocno ile i tak robią się pod nimi pęcherzyki powietrza a to brzydko wygląda jeżeli chce zrobić sobie na frencha.... pomóżcie!!

przed przyklejeniem paznokci dobrze jest trochę zmatowić płytkę-będą się wtedy lepiej trzymały, a jakiego używasz kleju? w tubce czy z pędzelkiem? z pędzelkiem jest lepszy-nakłada się trochę kleju na tipsa i szybkim jednym ruchem się przykleja, a jeżeli widać, że robią się pęcherzyki trzeba szybko tips docisnąć i wyrównać. To wymaga wprawy, ale da się :-)

używałam takiego bez pędzelka i słyszałam ze nakłada się go na płytkę paznokcia. piłowałam ją trochę i była równa ale nic to nie dało. najgorszy sjest "duży" oraz "środkowy" palec.... czy pseudonim FAITHY jest obeznany w tych sprawach to może się czegoś jeszcze dowiem:)

A ja wiem czy taka obeznana :-) wprawdzie jeszcze jestem przed kursem paznokci, ale co nieco wiem :-) klej nakłada się na tipsa a nie na naturalną płytkę paznokcia i potem przykleja się go na paznokieć po kątem 45st, trzyma parę sekund przy tym mocno dociskając kciukiem, właśnie te paznokcie o których wspomniałaś są najtrudniejsze do przyklejenia bo mają najszerszą płytkę paznokciową, nie wiem o jakich dokładnie tipsach jest mowa-jeżeli mają kieszonkę to klej nakłada się tylko na tę kieszonkę, a jeżeli są to zwykłe tipsy to klej rozprowadza się na całego tipsa-jeżeli takie to musisz zostawić 1-2mm od skórek, aha przed przyklejeniem musisz dobrze dobrać rozmiar tipsa do paznokcia, jeżeli są za szerokie musisz je trochę"przerobić",a jeżeli za długie to skracasz je dopiero po przyklejeniu do naturalnej płytki, powodzenia :-)

Nie ma za co:-) jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało :-)